Friday, December 3

67 I ♥ U


assalamualaikum. hai. hello. selamat pagi kepada rakan2 editor 100penulis dan juga pembaca semua. anda sedang dilamun cinta? kalau ya, hari ni puteri_kebayan nak kongsi ungkapan "i love u" dalam pelbagai bahasa. so, tak lah boring sangat kan. asyik duk "i love you" je, sesekali tukar bahasa tu. kalau tak dilamun cinta pun takpe. masih boleh terus baca. kerana cinta tak semestinya kepada kekasih hati tapi cinta pada-Nya, cinta pada ibu bapa, guru, kawan-kawan dan sebagainya.

okey.. jom~

1. English - I love you
2. Afrika - Ek het jou life
3. Albania - Te dua
4. Arab - Ana behibak (to male)
5. Arab- Ana behibek (to female)

6. Armenia - Yes kez sirumen
7. Bangla - Aamee tuma ke bhalo aashi
8. Bulgaria - Obicham te
9. Kemboja - Soro lahn nhee ah
10. Cina Kantonis - Ngo oiy ney a

11. Croatia - Volim te
12. Czechoslovakia - Miluji te
13. Denmark - Jeg Elsker Dig
14. Belanda - I hou van jou
15. Ethiopia - Afgreki'
16. Iraq - Doset daram
17. Filipina - Mahal Kita
18. Finland - Mina rakastan sinua
19. Perancis - Je t'aime, Je t'adore
20. Jerman - Ich liebe dich
21. Greece - S'agapo
22. Gujarati - Hu tane prem karoo chhoo
23. Hawaii - Aloha wau IA OI
24. Hebrew - Ani ohev otah (to female)
25. Hebrew - Ani ohev et otha (to male)

26 Hindi - Hum Tumhe Pyar Karte hai
27 Hungari - Szeretlek
28 Iceland - E.g. Elska tig
29 Indonesia - Saya cinta padamu
30 Irish - Taim I ngra leat

31 Itali - It amo
32 Japun - Aishiteru
33 Kanada - Naanu ninna preetisuttene
34 Korea - Sarang Heyo
35 Latin - Te amo

36. Latvia - Es tevi miilu
37. Lubnan - Bahibak
38. Lithuania - Tave myliu
39. Melayu - Aku cinta padamu
40. Malayalam - Njan Ninne Premikunnu

41. Mandarin - Wo Ai ni
42. Morocco - Ana moajaba bik
43. Norway - Jeg Elsker Deg
44. Latin - Iay ovlay ouyay
45. Poland- Kocham Ciebie

46. Portugis - Eu te amo
47. Romania - Te ubesk
48. Russia - Ya tebya liubliu
49. Scotland
50. Serbia - Volim te

51. Slovakia - Lu`bim at
52. Spanyol - Te quiero / Te amo
53. Swahili - Ninapenda wewe
54. Sweden - Jag alskar dig
55. Tagalog - Mahal Kita

56. Taiwan - Wa Ga ei li
57. Tahiti- Ua Here Vau Ia Oe
58. Tamil - Nan unnai kathalikaraen
59. Telugu - Nenu ninnu premistunnanu
60. Thailand - Chan rak khun (to male)

61. Thailand - Phom rak khun (to female)
62. Turkey - Seni Seviyorum
63. Ukrain - Ya tebe kahayu
64. Urdu - mai aap say pyaar karta hoo
65. Vietnam - Anh ye^u em (to female)

66. Vietnam - Em ye^u anh (to male)
67. Welsh - 'Rwy'n dy garu

Mengenai Penulis Entri Ini :
puteri_kebayan juga penulis untuk blog HiKaYaT PuTeRi KeBaYaN. Anda boleh mengikuti beliau di sini pada setiap Jumaat dan di Facebook. Untuk membaca semua hasil penulisan beliau di blog 100penulis.com, anda boleh klik label puteri_kebayan. Entry terbaru di blog beliau ketika ini ialah Review- Masih Setia.

9 comments:

dya adriza said...

Wah!!! beznya.. haha nk guna la keh3..

Azza Zahra. said...

Wahh, okay g azza taw, English,
Japan, C. Kantonis, Jerman,
Itali,dengan Tagalog jer(:

Fina Sophie said...

hm. :)

mcmnela nak pronounce yang nombor 67 tu. puteri kebayan mesti tahu kan?

Myaby said...

hiii. menarik. boleh prank boypren nih.

^_^

flw kamu

afifaa. said...

tahu yang bahasa arab; ana uhibbuki fillah. :)

yang lain-lain boleh praktis ni kalau ada calon. hehhee.

r.k said...

scotland (49) memang tak reti cakap I Love U ke ? keh keh keh

"lay ovlay ouyay " memang payah nak sebut !

KeCiK said...

Ich liebe dich.

Patut la awek Jerman gua tersipu-sipu malu.

Lepas ni nak try tekel awek Perancis pulak.

:)

humbleyat said...

hoho..satu dunia kot..best2..kalau versi bhs isyarat ada tak...or body language? hehe

latest entri:
Nostalgia Kelahiran

kusut said...

eh
29 Indonesia - Saya cinta padamu
39 Melayu - Aku cinta padamu

ingatkan orang Indonesia lagi tinggi tendency utk guna 'aku' dalam ayat formal. then again.. 'Melayu' tak semestinye malaysia kan? eheh