Saturday, December 18

50 Bloggers Diperlukan! II

Ingat lagi dengan entri 50 Bloggers Diperlukan? Sekarang saya, admin 100penulis.com akan membuka senarai baru dan sekali lagi, 50 orang bloggers diperlukan untuk menyertai blogroll 100penulis.

Kenapa Blogroll?
Pasti anda sendiri tahu tentang keistimewaan blogroll. Blog anda sendiri tentu ada blogroll. Ini kerana blogroll ada fungsi untuk memaparkan entri terkini anda. Ia juga akan menunjukkan anda sedang online dan bersedia menerima kunjungan dan komen-komen terbaru di blog anda.
 
Sesiapa sahaja boleh kumpul list untuk blogwalking, tetapi hanya blogroll sahaja yang boleh menunjukkan update terkini dari blog aktif dalam senarai. Sekiranya anda menggunakan blogroll untuk blogwalking, potensi anda untuk menerima kunjungan semula akan berganda :

i) Dari tuanpunya blog sendiri
ii) Dari pengunjung-pengunjung blognya yang juga sedang online ketika itu.

Kesimpulannya, BE WHERE OTHERS ARE. Ini berbeza dengan list blogwalking biasa : Ada banyak link blog yang dah 'bersawang' atau blog mati (url tidak valid lagi). Kunjungan anda ke blog-blog tidak aktif ini hanya membuang masa anda. Sebagai contoh, MisterLinky widget yang terdapat di page ini bukan untuk kegunaan saya blogwalking, hanya sekadar penyedia backlink sahaja.

Fakta Tentang Blogroll 100penulis.com
Saya telah sediakan sekali button-button tweet dan Like untuk pembaca. Ni dah kira promosi berganda. Kalau dilihat ia seperti muka depan gengblogger.com di mana pembaca boleh tweet dan share entri anda. Cuma penyertaan blogroll ini mudah, anda tidak perlu 'ping' setiap kali ada entri baru.

Lihat hasilnya di sini : 
http://www.100penulis.com/p/senarai-blog-best.html

Tapi...
Ada tapi-tapinya juga. Blogroll 100penulis.com akan sentiasa diupdate. Sekiranya tiada feed terbaru dari blog dalam senarai selama 1 bulan, blog tersebut akan digugurkan dari senarai. Kenapa saya buat begini? Ini untuk memastikan blogroll 100penulis.com mempunyai feeds dari blog yang aktif sahaja. Maka, aktiviti blogwalking anda tidaklah sia-sia.

So nak join blogroll 50 Bloggers Diperlukan II?

Tak perlu follow. Nak follow di Google Friend Connect atau Fanpage, itu terpulang kepada anda. Anda hanya perlu buat satu entri ringkas :

1) Tajuk entri : 50 Bloggers Diperlukan II

3) Ambil mana-mana kod banner 100penulis.com dari sini dan paste ke sidebar blog anda. Penyertaan tanpa banner ini tidak dilayan. Maaf ya.

4) Ceritakan sikit kenapa anda nak sertai blogroll 100penulis.com

5) Tag 2 orang kawan. Nak tag lebih pun terpulang. Ini kerana senarai blogroll akan dikemaskini selalu (blog tanpa feed terkini lebih sebulan akan digugurkan dari senarai, maka sentiasa ada tempat kosong. Sekiranya semua blog aktif, maka senarai baru akan dibuka)

6) Maklumkan kawan-kawan yang telah anda tag. Anda boleh memberitahu menggunakan shoutbox atau komen di entri mereka. Terpulang.

7) Lapor di bahagian komen mengikut format ini :
URL Entri Anda :
Banner yang dipilih : 1/2/3/4

Itu sahaja. Laporan tanpa kedua butiran tersebut tidak dilayan. Maaf sekali lagi. Pastikan kod banner telah dipaparkan di sidebar anda, pastikan laporan anda mempunyai link entri yang sah, blog anda bukan blog private.

Sekian. Bagi yang malas nak sertai, apa kata anda gunakan blogroll ini sebagai alternatif anda blogwalking. Ingat, just BE WHERE OTHERS ARE, ini dah masuk bab cara tingkatkan trafik dah ni. Tweet dan Like entri-entri menarik sebagai tanda sokongan kepada rakan-rakan anda.



Mengenai Penulis Entri Ini :
100penulis ialah admin untuk blog 100penulis.com. Anda boleh mengikuti beliau di sini dan di Twitter. Sebarang pertanyaan tentang penyertaan sebagai editor blog 100penulis.com bolehlah diemailkan kepada 100penulis[at]gmail[dot]com. Sila jangan spam. Spam email dengan promosi 'bisnes online' atau MLM dan sebagainya akan ditongsampahkan secara automatik.

62 comments:

Fiza Amran said...

URL Entri Anda :http://livelifeenjoy-pearlnscarf.blogspot.com/2010/12/50-bloggers-diperlukan-ii.html

Banner yang dipilih : 1

~syuQ said...


SYUQIMORI: 50 blogger diperlukan II


Banner: no 4

Cik Diana said...

means senarai lame akn dibubarkan lah yea.. huhu

100penulis said...

@Cik Diana

Senarai lama "Mesti Serbu" kekal kecuali yang xupdate lebih sebulan. Ni utk senarai baru :)

Poyaty said...

URL ENTRI anda: http://marrakechmystery.blogspot.com/2010/12/50-bloggers-diperlukan-ii.html

Banner: No 4

cik 18 said...

url entri: http://18-ogos.blogspot.com/2010/12/50-bloggers-diperlukan-ii.html

banner: 1

zahidah dihaz said...

tambah penulis baru lagi...saya pun masih newbie lagi kat sini

New entry: Family outing

acik said...

tambah bnyak2 lg...ape kbnda ni coz sy bru lg...xpham ape lg kat blog ni....aduyai

syaftome said...

URL ENTRY: http://syaftome.blogspot.com/2010/11/50-bloggers-wanted.html

Banner: NO. 3

MyraLove =) said...

URL Entri Anda :http://imthinker.blogspot.com/2010/12/50-bloggers-diperlukan-ii.html

Banner yang dipilih : 1

zyedahzdn said...

URL Entri Anda :
http://zyedahzyedan.blogspot.com/2010/12/50-bloggers-diperlukan-ii.html

banner dipilih : 3

cik gadis said...

URL entry : http://haticikgadis.blogspot.com/2010/12/50-bloggers-diperlukan-ii.html

Banner dipilih : 4

cik gadis said...

Link entry : http://haticikgadis.blogspot.com/2010/12/50-bloggers-diperlukan-ii.html

banner pilihan : 4

Nurulee said...

URL ENTRI :

http://taknaksayur.blogspot.com/2010/12/50-bloggers-diperlukan-ii.html

BANNER yang DIPILIH: No. 3

TiMmiE said...

http://anak-ummi.blogspot.com/2010/12/50-bloggers-diperlukan-ii.html

Banner No. 2 ^^

hiro said...

yg 50 sekarang aktip x? kui2.

syafiqsulaiman said...

http://syafiqfabregas-mat89.blogspot.com/2010/12/50-bloggers-diperlukan-ii.html


Banner pilihan: 2

Mr. TN_SkY said...

Salam..saya jOin ye :D

Link Entry:
http://guessthisisacityofthesky.blogspot.com/2010/12/50-bloggers-diperlukan-ii.html

Banner pilihan = No 2

Thanks admin..ape - apehal gtau ye..dan saya dah fOllow blOg nie =_=

lynn angel said...

Salam ziarah.. TQ in advance..

http://swiftforme.blogspot.com/2010/12/seharum-kasturi-50-bloggers-diperlukan.html

(tak tahu kenapa link entry xda >ii<)

Banner pilihan : No.2

Engku nor Hamidah Ear said...

URL Entri Anda :http://enhear.blogspot.com/2010/12/50-bloggers-diperlukan-ii.html
Banner yang dipilih : 2

Indra Amirrul said...

URL ENTRI :http://fiarcacoutura.blogspot.com/2010/12/50-bloggers-diperlukan-ii.html

BANNER YANG DIPILIH : 2

ciK PeLAngi said...

http://akuanakmakayah.blogspot.com/2010/12/bab-93-50-bloggers-diperlukan-ii.html

banner no.4

Rabia Sensei said...

http://rabiasensei.blogspot.com/2010/12/50-bloggers-diperlukan-ii.html

Banner : 1

LyNn'Azlina said...

nk join jugak

http://strawberry-lynn.blogspot.com/2010/12/50-bloggers-diperlukan-ii.html

banner 4

secantikmanis said...

http://secantikmanis.blogspot.com/2010/12/50-bloggers-diperlukan-ii.html

banner no.1

cikAida said...

saya da juin.
tapi ta taw la cukup syarat ke ta?
saya bgtaw awal2 saya ta pandai nk link kn banner awk teros ke blog awk..

ni entry saya.
terjah la :)

http://livelaughloveofaida.blogspot.com/2010/12/50-bloggers-diperlukan-ii.html

mamaafzal said...

dah join.tq!

http://www.100penulis.com/2010/12/50-bloggers-diperlukan-ii.html

banner 2

syafiqsulaiman said...

http://syafiqfabregas-mat89.blogspot.com/2010/12/50-bloggers-diperlukan-ii.html

banner 2

aima in luv said...

saya join....

http://rosesnebula.blogspot.com/2010/12/50-bloggers-diperlukan-ii.html

bannner no.1

Haffiz MohdNoor said...

URL Entri Anda :http://haffizmohdnoor.blogspot.com/2010/12/50-bloggers-diperlukan-ii.html
Banner yang dipilih: 2

Apis dah join,, sila check kalau silap gtau eh.. :D

nana cHan said...

url entri:

http://ciputsedut.blogspot.com/2010/12/50-bloggers-diperlukan-ii.html

banner: 2

paw/paw said...

Pawpaum join.

http://cetusankokak.blogspot.com/2010/12/50-bloggers-diperlukan-11.html

Bannner 1

aLoNg.... said...

along join gk...
http://along901143.blogspot.com/2010/12/50-blogger-diperlukan-ii.html

banner no 4

ummioked said...

Saya join http://ummioked.blogspot.com/2010/12/50-bloggers-diperlukan-ii.html

Banner No.4

:Cikgu Akim: said...

SAYA JOIN!

http://loqkimagri.blogspot.com/2010/12/50-bloggers-diperlukan-ii.html

BANNER 4

misz nana said...

nana sudah join :) harap2 tak da silap :D

url entri:
http://syazanaamira.blogspot.com/2010/12/50-bloggers-diperlukan-ii.html

banner: 3

Irma A.Wahid said...

me join too

http://irm4blues.blogspot.com/2010/12/50-bloggers-diperlukan-ii.html

Banner yang dipilih : 2

mieyn said...

saya pon nak join gak...

link entry : http://yasmeen-shaje.blogspot.com/2010/12/50-bloggers-diperlukan-ii.html

banner no : 1

alyaaboolat said...

saya join
http://alyaaboolat.blogspot.com/2010/12/50-bloggers-diperlukan-ii.html

banner 4

micky eyqa said...

http://eyqaatiqah.blogspot.com/2010/12/50-bloggers-diperlukan-ii.html

Banner di pilih :4

SyedMuzzamir said...

gua join.

http://symuzzamir.blogspot.com/2010/12/50-bloggers-diperlukan-ii.html

Banner 4

Syuhadah Razali said...

finally...dapt join...n hope xde yang silap...

URL ENTRY : http://syuhadahrazali.blogspot.com/2010/12/50-bloggers-diperlukan-ii.html

BANNER YANG DIPILIH : 3

Azrine said...

URL ENTRY : http://azrinzfamily.blogspot.com/2010/12/50-bloggers-diperlukan-ii.html

BANNER : NO 2

AKU said...

http://akuadalahblogger.blogspot.com/2010/12/50-bloggers-diperlukan-ii.html

Banner 3

KiD said...

url : http://shakiddo.blogspot.com/2010/12/50-bloggers-diperlukan-ii.html

Banner 3

Cikgu Hafiz said...

http://sayacikguhafiz.blogspot.com/2010/12/50-bloggers-diperlukan.html


Banner 2

Pemilik Blog said...

URL Entri Anda :hhttp://blogmacammacamada.blogspot.com/2010/12/50-bloggers-diperlukan-ii.html

Banner yang dipilih : 2

Clara said...

Url Entri = http://cerytara.blogspot.com/2010/12/50-bloggers-diperlukan-ii.html

Banner = Yang ke-2

DaddyDian said...

URL Entri : http://daddydian.blogspot.com/2010/12/50-bloggers-diperlukan-ii.html

Banner yg dipilih : No. 2

shahjiehan said...

SJ nak masuk~ http://shahjiehan.blogspot.com/2010/12/50-bloggers-diperlukan.html

banner no 4.

❦ CuTe MuMmY FaRa ❦ said...

URL Entri Anda :http://simplecutebeautiful.blogspot.com/2010/12/50-bloggers-diperlukan-ii.html
Banner yang dipilih : No. 2

||aLeaSaRa|| said...

hye..slm perkenalan!ni link entri kite ye
http://born2touchurheart.blogspot.com/2010/12/50-bloggers-diperlukan-ii.html

||aLeaSaRa|| said...

alamak lupa kite pilih banner no 1.he3....

Rina said...

Boleh join lagi ke?

yrl entri: http://cikbetty.blogspot.com/2010/12/50-bloggers-diperlukan-ii.html

banner pilihan: 3

MAMA MIRZA said...

salam..

URL Entri Saya : http://akubilerrajin.blogspot.com/2010/12/50-bloggers-diperlukan-ii.html
Banner yang dipilih : 4

tq

100penulis said...

OK SEMUA YG DAH JOIN BLH TENGOK LIST DI SINI : Mesti Serbu.

Gunakan kemudahan button Tweet dan Like pada entri kawan-kawan lain ok :)

niieza said...

Url Entri Saya : http://niieza-comel.blogspot.com/2011/01/50-bloggers-diperlukan-ii.html

banner no. :2

niieza said...

URL Entri Saya : http://niieza-comel.blogspot.com/2011/01/50-bloggers-diperlukan-ii.html

Banner yang dipilih : 2

♥ Norule Feruz Khalid ♥ said...

hye2 norule un nak jont uh,,,

url entri : http://princessnorule.blogspot.com/2011/01/50-bloggers-diperlukan-ii_05.html

Banner yang dipilih : 3

::contengan hati::)) said...

hye2 yart join ;)

url entry: http://lukisanhatihayati.blogspot.com/2011/01/50-bloggers-diperlukan-ii.html

banner: 4

Miss Zaidatul Aini Biti Haji Mohamad said...

url saya..:http://sweetlooksugar.blogspot.com/2011/01/50-blogger-dipelukan.html

banner :no 4

zarffmalik said...

URL SAYA : http://ohhchuck.blogspot.com/2011/06/50-bloggers-diperlukan-ii.html

BANNER : no 1

rajin2 singgah ke blog sy yee :D