Tuesday, November 16

Salam Aidiladha

Salam 100 Penulis & Hello semua orang :)

Pertama sekali, Salam Aidiladha ikhlas dari Auckland, NZ.ramai kawan-kawan dah balik Msia sebab cuti lamaaaa sampai bulan 2.tapi sizuka stay sini sebab tahun depan dah back for good & nak rasa summer dekat sini.lagipun bulan 1 nanti pergi kerja dekat South Island, masa tu mungkin kena tarik diri sekejap dari 100penulis.hooooo~

tapi tak perlu sedih-sedih.jom baca cerita musim panas sizuka :)


musim panas dekat sini memang super-sinonim dengan strawberry.murah sangat.boleh dapat 2 bekas for $5.sizuka dah beli banyakkkkk bekas.semua pun dah habis.ngeeee.hari tu ada Strawberry Festival.memang super-yum!

selain Strawberry, musim panas ni banyak sangattttttttttt bunga Rose.dekat Auckland ada satu taman, namanya Parnell Rose Garden.there're lots of Roses with different colours.memang semua Roses.sekali tengok rasa macam nak pengsan.dua kali tengok pun rasa nak pengsan.cantik sangat masyaAllah.Allah itu Maha Kaya.ciptaanNya memang semua cantik sangat.sizuka tak share gambar banyak sangat dekat sini.lebih cerita & gambar boleh pergi blog sizuka.hehe.tiap-tiap Festival pun sizuka ada buat entri.teruja lah katakan.kekeke~






apa-apa pun.I miss Malaysia, especially the foods.hahaha.kawan-kawan yang balik Msia memang semua pergi hentam foods dulu.betul tak Zack?heeeee~

till then

brought to you by sizuka-world-of-life.

13 comments:

nur.sa said...

gebunya roses tu. terliur jgk tengok strawberi fresh tuh...

nur.sa said...
This comment has been removed by the author.
afifaa. said...

salam aidiladha :)

jaga diri di tempat orang tu.

Latest entry: promote banner

nas said...

Salam menyambut aidil adha ea....
sudah la awak dari new zealand..pergh..mesti best kan dok luar negara...sapa xsedih xg kampung halaman,tp its okay la :)


Syukur..semakin ramai artis yg memakai tudung

Apis said...

huyoooO...kt NZ ek... krm slm kt salman khan k... hahahaha! selamat hari raye aidiladha.. ^^

Hari Raya Aidiladha Yang Sedih

Fina Sophie said...

if sy ada dekat tmpt awak, sy pon takkan balik mesia LOL mcm berlagak la plak haha tp btul la kan. lain org, lainla cara. hoho.

sizuka[Izzati] said...

nur.sa: gebu gilos!bila pegang rasa mcm xcaye jek.hehe.strawberry tu memang sdp yum yum.makan skali nk lagi.ngeee~

afifaa: salam aidiladha.pesanan akan diingati :)thanks.

nas: salam aidiladha juga.hehe.best la jgk.Msia pun best.lg best sbb byk mknn.kehkeh.ada la sedey ckit tp layannn~:P

apis: errr salman khan?hahaha okay salman khan celup marihhh.salam aidiladha :)

fina sophie: ehehehehe betul betul betul.suka ayat tu 'lain orang lain cara'.

kusut said...

dah dekat summer ek. adei i so dread summer dgn heatwave nye

makanan m'sia yg paling rindu ape? for me it's McD lah. kat tampat aku duk ni takde McD halal. lol

anyss said...

Salam,
Selamat hari raya Aidiladha.
Waaaa chumilnye bunga...rasa nak lari2 golek2 sambil nyanyi lagu Kaho na pyarr ra hai hu hu hu

Berapa Panjang Nak Tulis Entri?

Fynn said...

samat hari raye ;)
GOD,gambau straberries itu sgt menggugat hati.hahah

sizuka[Izzati] said...

kusut: hoooo dh nk msuk summer.dkt sni xdelah panas sgt.matahari terik tp angin sejuk.hooooo.

dkt sini ade mcd halal.ade sbijik kot.tu pun chicken je.hoooooo.erm paling rindu mcm2 makanan.haha~

anyss: hehe nyanyi nyanyi.buleh sajaaaa~

fynn: hahahaha.meh dtg cni makan strawberry:D

humbleyat said...

nak roses tu, nak letak kat meja..baru rasa nyaman sket ..boleh tak sizuka? hehe

by the way enjoy ur summer...bila lagi nak ader experience mcm tu kan?:)

Mana Dia Clipper Spekku?

Miss Kira said...

suka gila bunga ros tu.. nanak leh x??
hehehe

btw..enjoy ur summer sis..