Wednesday, November 24

PROTON EMAS - Malaysia 1st Concept Car

MunzirShafie dot Com


Salam 100penulis!

Adeh, minggu lepas(hari Rabu pukul 10 pagi) aku terlepas turn nak update kat sini. Sebab? Haha... Raya Haji kot! Pagi tu of course la sembahyang raya sbb dah lama tak pegi sembahyang raya...hehe dahtu lepas sembahyang ada khutbah pulak kan. Pas habis semua-semua tu, dok sembang-sembang pulak dengan nasib rakan-rakan seperantau yang tak balik raye...huhu Ada aku buat kartun bodoh kat blog aku sempena raya haji tahun ni...lol

Baiklah, hari ni aku akan share satu lagi website benda yang maybe masih ramai tak tahu. hehe... actually benda ni aku dah post kat blog aku tapi aku still tak puas hati ramai lagi tak tahu. Boleh pulak kan...haha Ha, tak rase saspen ke? Oklah, ni dia

Proton Emas

Proton Emas

Proton Emas

Proton Emas

Proton Emas

Proton Emas

Ok dah, cukup la kot. Sebab aku hotlinking gambar kat blog aku...hehe Nak tengok banyak lagi gambar rujuk kat post ni, [Pix] PROTON EMAS - Malaysia 1st Concept Car

Inilah dia kereta keluaran Proton yang korang tak tahu. Nama dia Proton Emas

Sori aku tak sempat nak elaborate sangat sebab tengah buat kerja ni...huhu Memang aku nak tulis lagi tapi tak sempat dah. Tapi korang bleh baca kat link aku bagi tu sebab post ni dah lama.. Enjoice!


Mengenai Penulis Entri Ini :
MuJE juga penulis untuk blog MunzirShafie [dot] Com. Anda boleh mengikuti beliau di sini pada setiap Rabu dan di Twitter. Untuk membaca semua hasil penulisan beliau di blog 100penulis.com, anda boleh klik label MuJE. Entry terbaru di blog beliau ketika ini ialah Yeay! Hari yang ditunggu-tunggu telah tiba!.

8 comments:

Matika Love 131020 said...

kelakar laaa proton ni....hahaha

Fina Sophie said...

comel! :) my sist n bro gelak tgok. wth. i rasa kereta ni comel :)

Chip said...

Harapnya nie betol-betol prototype dari daya usaha Proton sendiri dan bukan hasil copy-paste dari Mitsubishi (kalau tengok gambar kedua tu molek pulak ada nama Mitsubishi in the background). Pepahal pun, design dia perlukan improvement sikit kot. Yelah dari angle lain dalam gambar kat sini dah OK dah tapi dekat blog Muje sendiri ada gambar depan dia. Huduh nak mampos...ahaks!

MuJE said...

@matika
eh, ape pulak kelakar. cun kot kete ni..designer yang design kete ni femes kot. die design kete company besar2 bai.. BMW, Lambo, Alfa Romeo, Ferrari sume tu... try search Italdesign Giugiaro kalo tak caye.


@fina
yup, kete ni semat! nnt die nak produce tahun 2012 nanti..


@chip
ahha... ko mesti tak bace pape ni kan.. tgk pic jer ni.. tu booth mitsubishi laa.. gambar ni kat geneva motor show. hem, depan die maybe la kot but dalam die cun!

Miss Kira said...

comey keta ni.. xp x kuaq lg kan??

skrg ni inspira kan..

Latest entry: Men's Love

MuJE said...

yup2... nanti tahun 2012 baru dia nak buat...:)



- Slot Lestary TV3 : Asmara Episod 12 + Download Link

nn said...

ni hybrid car ke ek?? not bad not bad. :)



Latest entry: Japanese wannabes?

MuJE said...

yup! hybrid.. tunggu 2012 nanti kuar kete ni...hehe