Monday, November 29

Ribena? kenapa dengan Ribena plak



Salam semua....nak share pasal isu minuman Ribena tak halal, eh ye ker ni...dah berbotol-botol dan berkotak-kotak ribena aku minum tak kan la aku buta kot tak tengok logo halal yang terpampang kat kotak atau botol ribena...ermmmm.....

Tapi jangan risau Ribena halal untuk diminum walaupun sebelum-sebelum ni ada isu pasal ribena...kalau nak tahu lebey lanjut pasal ni boleh la tengok kat website Halal Malaysia kasik puas hati tengok sendiri bila tarikh expired untuk Sijill Halal Ribena nih...nasib bek nasib bek hehehehe....

Jangan takut jangan malu meh kita minum Ribena ramai-ramai jangan jadik kanak-kanak Ribena dah ler hehehe...

google


Mengenai Penulis Entri Ini :
Liz juga penulis untuk blog Cik Liz. Anda boleh mengikuti beliau di sini pada setiap Isnin/Selasa/Rabu/Khamis/Jumaat dan di Twitter. Untuk membaca semua hasil penulisan beliau di blog 100penulis.com, anda boleh klik label Cik Liz. Entry terbaru di blog beliau ketika ini ialah
Padah Nescafe 3 in 1 dan seumpamanya

7 comments:

Azza Zahra. said...

Jgn lar tak halal.
Dulu masa kelas kol 8,
setiap hari mesti singgah
mamak kat fac utk beli bekpes
dgn air ribena. Sampaikan
dah dicap budak ribena
sbb msti ada kotak ribena
ats meja. (:

KeCiK said...

Air ribena memang sedap. Tapi iklan dia kat tivi makin mengarut dan ntah hapa-hapa.

Gua nak ikon ribena yang nyanyi, bukan some one-hit-wonder yang dok nyanyi syok sendiri.

Hidup ribena.

:)

r.k said...

benda halal haram ni bukan benda main wo . kena selalu check !

ribena sedap . yeah !

chenta said...

i peminat ribena!sedap ooo

Fina Sophie said...

waktu sekolah rendah dulu sy membesar dgn ribena. g sklh je bekal air ribena. hahah kenangan :)

humbleyat said...

suka ribena jugak..:-)

kalau lepak ngan kwn2 time hujan, kami order air ribena beramai2...
cegah selesema..;-P

violet said...

salam...
pelikla manusia akhir zaman ni. kalau bab makanan, halal haram bukan main jaga lagi. tapi, kalau bab AURAT? dipersenda-sendakan. siapa kita nak melawan undang2 ALLAH. nauzubillah... wallahualam...