Monday, November 22

Photoshop Actions





Salam semua...hari ni nak share tentang photoshop actions...mungkin ada yang dah tau pasal photoshop action ni kan tapi nak share jugak hehe...photoshop actions ni serupa macam photoshop la jugak, memang photoshop pun tapi yang ni dah already made tinggal bubuh gambar pastu play and action hehe...

macam mana nak buat? pertama sekali kena install photoshop tak kira la yang latest ke yang tak latest ke janji photoshop. kedua, hehe (sory la kat sini tak dapat tunjuk tutorial sebab malas nak buat tutorial,opss terlebih sudah) boleh tengok kat link SINI yer....pastu pilih la mana-mana actions yang berkenan, install dan ikut instruction yang diberi...

kalau tak jadi macam mana? insyaallah jadik punya...try test dulu..selamat mencuba...




9 comments:

cik ain said...

xkesah software tu power ke, ketinggalan ke, yg penting kalau ade kena mngena dengan editing photo or design mmg ain rembat! hehehe

THANKS!

*latest entry, belum ade :)

anyss said...

Salam,
Errrrrr software tu dah dok ada dalam lap top sejak beli lagi...x penah guna pun sejak 2 tahun lepas


Ditemani Awan Gemawan Putih Kekabu Bak Biri-Biri Gemok

Fina Sophie said...

baru pas tengok. cantik la gambar2. but still kurang fhm. not very familiar with photoshop, mybe thats why..

Cik Liz a.k.a Leza said...

cik ain, anyss, fina hehehe sy pon bukan reti sgt guna...godek2 jer pastu xjadi tinggal je mcm tu lala~

kusut said...

bagus function ni especially bile edit gambar yg banyak. 'Actions' ni bleh ulang step yg repetetive dgn senang. contohnye.. tutorial apis utk buat text effect tu kan. 'record'kan semua steps tu pastu save je utk gune lain kali. senang cerita. ni teori nye lah.. aku tak test pun

i have a confession.. aku dah lama sgt tak guna 'Actions' so aku mungkin salah :D

kalau aku salah sile bagitau. thanks

Cik Liz a.k.a Leza said...

kusut, betul la tu aku lagi la main hentam badak tatau pape...laala~

humbleyat said...

wah..canggih2...tp bila masa nak editing gmbr yerk? huhu
org yang ada minat yg tinggi mesti suka sgt ni...

suka tgok gmbr before and after...:)

Mencari Inspirasi Diri

Cik Liz a.k.a Leza said...

humbleyat, betul betul...

Miss Kira said...

thankz!!
hehehe

Latest entry: 26/11