Thursday, November 4

Mandi Manda di Sungai Tekala

Tak perlu pergi jauh kalau nak mandi manda di sungai. Terdapat beberapa tempat perkelahan di Cheras seperti Sungai Tekala, Sungai Gabai dan beberapa tempat lagi, termasuk di perkampungan orang asli. Paling dekat, sungai Tekala. Nak pergi pun senang, papan tanda sebenarnya banyak juga apabila anda guna jalan Cheras-Batu 10. Sila ke Pekan Batu 10, Cheras, anda akan temui banyak papan tanda menghala ke tempat perkelahan ini.

Minggu ni tak sempat nak cerita panjang-panjang. Pada masa entri ini sedang anda bacapun, tak tahu adakah saya sudah kembali ke Bangi atau masih berada di luar daerah. Jadinya, silalah nikmati kedinginan air di sungai Tekala ya...




Semua gambar guna kamera telefon je...bersemangat tak ambil gambar?












Nak baca puisi spontan masa di sini? Silalah bacanya di Izinkan Aku Diam di Jantungmu …macam jiwanglah pulak!

34 comments:

ASaDa RyutaRo said...

hoOo.. kat malaysia cam banyak kan tempat air terjun yang best2..

ada jugak yang guna tempat yang best macam ni untuk buat maksiat. uhh!

tu yg jadi makin best nk skodeng!!!

Q said...

bab mandi mane tak seronok. yehaaa!! debush!

ztie said...

asada sempat lagik nak skodeng orang. hehe

mandi manda ni memang syok. haish. rindunya nak p rilek sungai dengan member lagi...

kamera hp pun oke apa. cantik :) ada jugak untuk kenangan kan

Aida Ismail said...

rinduuu nak mandi sungai !!! bestnyaaa...

anyss said...

AsaDa: Kat egypt x de air terjun ke? Tak leh mandi kat sungai tigris ek?

anyss said...

Q: hu hu hu debushhhh sejukkkkk je!

Berendam sejam dua sampai gigil2 hu hu

anyss said...

ztie: hu hu hu jom mandi sungai

masa tu belum ada kamera, sebat je la pakai kamera telefonpun; dari tak ada langsung kan

anyss said...

Aida: la la la mandi salji penah tak?

nur.sa said...

bestt, mandi air sejukk.. tp skang kena stop ah mandi2 ni dulu. sebab musim hujan takut hanyut jauh dalam sungai.. hahahaa..

r.k said...

seronok gak lepak bbq ramai-ramai dekat air terjun .. kan ~ hmm ..

KeCiK said...

Wargh! tempat faveret tangkap ikan yg kecik-kecik pakai plastik roti gardenia.

koshary said...

dulu pernah mandi kat sini, time bulan puasa kitorang mandi lepas hiking broga.

tak minum air yeh mandi bersihkan diri jek! =D

Fina Sophie said...

i dont really like waters actually.. tp refreshing kan? :) tp selalu pergi sebab my friends smua suka berkelah dekat tmpt2 yg berair. mcm ulu legong, termasuk yg dekat SP tu (dah lupa nama), gua kelam pun ada sungai juga, diorang bantai mandi situ. selalu jadi tukang pemerhati je XD

kusut said...

@asada
kat semua tempat pun org amik kesempatan buat maksiat kan? kreatif sungguh. hish

@koshary
sambil menyelam sambil minum air? tak sengaja takpe kan? kalau betul2 sunguh2 tak sengaja lah XD

@fina
tukang pemerhati? skodeng ke lifeguard? lol
sori fina.. cant help it XD

Fina Sophie said...
This comment has been removed by the author.
Fina Sophie said...

@kusut

tukang jaga henset, jaga beg duit, jaga mknan. redha je la. lbh rela tlg org jg barang dari mandi2. tp smtimes sy turun juga. bukannya bnci sgt dkt air k. hahah. (tak pandai swim sbnrnya).

koshary said...

@kusut

sungguh sunnguh. tak minum! tapi bila lepas siap mandi semua tersenyum lebarrrr. segar katanya. =DD

@fina

mandi air terjun tak payah swim swim lah, skodeng eyhhhh? =P

Fina Sophie said...

@koshary

itu air terjun. ekekek. pmpuan badan mengiurkan mgkin byk kat kwsn2 kat situ. tp jarang nmpk lelaki bdn ketul2. not fair XD

anyss said...

nur.sa: nak mandi pun kena jaga keselamatan juga. Tunggu musim tak ujan ya...kita serbu sungai ramai2

anyss said...

r.k: yup! berbeku...berendam sampai gigil dalam air, bila lompat ke darat terus terkam ayam bbQ atau ikan...fuyooooo nikmat dunia tu!

anyss said...

KeCIK: Dah besar, kita pi tangkap anakonda wat sarang lak...jom!

anyss said...

Koshary: Waaaaaa tabik spring toing! toing! toing! la...bulan2 posepun boleh wat hiking lagi tu.

Betul ya kaki je mandi?

anyss said...

Fina Sophie: Bagus gak wat khidmat masyarakat, jadi CCTV untuk kawan2 hu hu hu

bau tau terjun dalam air sejuk tu...rugi tak terjun ;)

anyss said...

Kusut: sokong! orang wat maksiat x kira tempat

anyss said...

Fina: lagi satu khidmat masyarakat...jadi JAGA hu huh u memang perlu. kalau tak, nanti monyet bawak lari. Bawak lari makanan ok lagi...kalau bawak lari bayu layang, susah nak balik nanti la la la

anyss said...

Fina: Tak perlu pandai berenang untuk terjun sungai...terjun je tempat cetek takat lutut je ;)

anyss said...

Koshary: hu hu hu rugi betul tak boleh berendam kan

anyss said...

Fina: Hu hu hu pecah rahsia ya...pilih2 nak skodeng pun ;)

Danial Ikhwan Jaafar said...

perghh...memang lama tak ke air terjun. tak mandi pon takpe, buat rendam kaki je hahaha. seronok plak tiba2 berimaginasi tinggi camni..kene pergi ni...

Fina Sophie said...

okey *mouth zipped* XD

anyss said...

Danial Ikhwan: Bolehlah ajak Fina sama...dia pun tak mandi gak...rendam2 kaki je

anyss said...

Fina: hu hu hu bukan dah terlambat ke? he he he ;)

pegawai daerah said...

pembetulan: bukan terletak di cheras la, tetapi di ulu langat....

anyss said...

Pegawai daerah: saya biasa pergi ikut tol grand saga tu...bukan masih cheras ka? Ohhhhh ok....ulu langat ;)