Thursday, November 11

Mandi Laut di Bagan Lalang

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Semoga rakan-rakan sihat walafiat sentiasa dan diberi kelapangan waktu untuk terus menulis dan menguruskan tugasan harian.


Entri lepas kita mandi sungai nan sejuk dingin menggoda tiap buli-buli darah di Sungai Tekala, kali ini jom kita berkubang pulak main pasir buat istana. Jommmm kita ke Bagan lalang!

Bagan Lalang letaknya di negeri Selangor. Dekat juga dengan Morib, tak sampai sejam pun perjalanan antara Bagan Lalang dan Morib. Dekat juga dengan Tanjung Sepat yang tiba-tiba sahaja jadi popular itu. Maklumlah, kedua-dua tempat itu berada sangat dekat dengan Banting.

Sesekali pergi pantai, kira seronok juga walaupun panas. Berbanding mandi sungai, saya sebenarnya lebih suka terjun dalam air sungai yang dingin dan sejuk tu. namun, kalau selalu terjun sungai tak best juga. Jom tukar selera pulak. Main pasir, main ombak…tengok matahari tenggelam. Mmmmm boleh jugak minum air kelapa muda. Nyaman dehhhh!



Kita hayati keindahan laut di bagan Lalang…









Saya pernah tulis dua entri tentang pantai indah ini di Menikmati Senja di Bagan Lalang dan Jalan-jalan Jelajah Selangor. Kalau nak tengok lebih banyak gambar, lebih panjang cerita…silalah ke sana.

Nikmati Catatan Lain di
Magika Lebih Bagus dari Filem The Hole

14 comments:

Fina Sophie said...

pleasure! lamanya tak nampak lauttt..

koshary said...

la ye kee, ni lah sepang gold coast yang di war-war kan tuee. =P

aku duduk kat klang, boleh kata dekat lah, tapi tak pernah sampai lagi, nak pergi PD jugak. :D

next time gi! nampak cam lawa!

nur.sa said...

tiap minggu berendam? bestnya..

tengok gambar 2nd last, seperti yang besar sedang carry yang si kecil di tangan kanannya. haha. kebetulan kot snap jd camtu :)

cantik gambar. semuanya..

humbleyat said...

cantiknya view..

masa kecik2 dahulu, rumah saya tepi pantai jugak..tapi pukul 3pm tak leh mandi, sebab byk obor2 turun time tu, nanti gatal badan..

bila dah besar sket, sekadar amik angin ajer, ada peluang, berkayak

tp klau pdg laut, rasa semua masalah hilang bila tengok langit..my favourite place..

sekarang ni pun, kalau nak lunch ker, semua mengadap laut juga..bru seronok nk sambung kerja plak hehe

anyss said...

Fina: Jommmmmmm terjun!

anyss said...

Koshary: Boleh tahan juga cantiknya tu...kalau tengok ikut tepi pantai tu...nun jauh masuk ke laut dia punya resort.

Kalau google, pandangan atas mcm pokok kelapa...rasa macam syok je kalau dapat bermalam kat situ. Sah2 memang mahal hu hu hu

anyss said...

nur.sa: bukannya tiap minggu saya pi sana sini tu...kira macam koleksi gambar2 ke tempat yang saya pergi. Saya kan suka ambik gambar walaupun tak lah cantik dan profesional sangat pun. main redah je

Betul tu...tak planpun. Kalau plan mesti tak jadi. Biasanya saya suka wat gitu bila amik gambar matahari terbenam, tapi hasilnya tak berapa nak memberangsangkan ;)

anyss said...

humbleyat: Kalau kena masa dan hari yang cantik...dapatlah gambar cantik. kalau mendung dan awan tak cantik...nak ambik gambarpun tak semangat ;)

Baring atas rumput tengok langit...nampak bintang fuyooooooo

maharam said...

Salam,
Sangat sesuai untuk kosongkan minda sebelum peperiksaan

Risisita III

Azza Zahra said...

Tak pernah sampai lagi
Bagan Lalang. Dulu kwn
ada offer pergi rmh dia
kat sana, boley gak dia
bwk2 pergi jln2 tgk laut.
Tapi tak bkesempatan lagi.

Well, nice view lar sana!

anyss said...

maharam: betul tu...tenang je bila nampak laut

anyss said...

Azza Zahra: kena ambil peluang tu...selepas nikmati senja, terjah pula restoren ikan bakar

Kimmy Ai said...

Whoa! pantai lagi! heeee... ;DD

Testing Banner

anyss said...

Kimmy: Nanti main ombak kat PD pulak hu hu hu