Thursday, November 11

Make IT happen!




Dua minggu yang lepas, lepas penat2 balik dari kerja. Dinner dengan family dan duduk depan tv. Tuka-tukar channel dan akhirnya channel berhenti di satu channel ni... AStro Star Movie tengah menayangkan cerita


MAKE IT HAPPEN




ermphh.. boleh tahanlah jalan cerita dia. Biasalah cerita DANCE SHOW ni..

selepas Save The Last Dance 1 and 2, Step Up 1, 2 dan 3, Dance Flick, Ballet Shoes, Center Stage 1 & 2, Bring it On 1,2,3,& 4, Dirty Dancing, Flashdance, Honey, Stomp The Yard, Take The Lead dan You GoT Served! dan entah apa2 lagi movie yang aku belum pernah tengok lagi kan?

So, MAKE IT HAPPEN ni just one of many dance movies that available. Kalau korang dah tengok Step Up, You Got Serve, Stomp The Yard, Honey dan lain-lain tu, jangan put high expectation sangat. Hehe.... Movie ni nice... cuma mungkin dance move dia taklah sehebat movie-movie yang lain tu.


Alkisah nya camni, girl ni dari bandar lain la, Indiana.. nak buat audition kat one of dance academy yang tersohor time tu, Chicago School of Music and Dance. Kat Indiana dia, Lauryn Kirk (di lakonkan oleh Mary Elizabeth Winstead) bersama abang dia Joel (di lakonkan oleh John Reardon) bukak satu workshop. Lauryn ni book keeper kat sana. Dialah yang memastikan workshop tu sentiasa bukak dan beroperasi. Kira dia ni yang manage workshop tu. Abang dia si Joel tu just mekanik keta. Teruk dalam bidang management.

Joel tak approve adik dia si Lauryn ni nak masuk dance school tu sebab Joel rasa benda tu takde masa depan and lebih pentingkan bisnes keluarga. Mak bapak diorang dah meninggal dah tinggal dia dua jer.
Time nak pergi audition tu lah bermulanya perjalanan si Lauryn ni tadi.

Lepas audition, gagal.. sebab persembahan dia tak unik dan biasa2 jerrr......

Nak tahu selebihnya? Silalah tengok ekk... Movie ni boleh di jadikan tauladan. Kalau nak jadikan tauladan untuk menari tu takyahlah.... Choreography dia biasa jer... tak se hebat mana. Tauladan yang aku maksudkan ni, tengok title dia pun dah cukup kan, MAKE IT HAPPEN.
SO, untuk apa2 pun, jangan mudah berputus asa nak capai impian kita. Memang bukan mudah nak capai sesuatu yang kita impikan.

Aku bagi sinopsis ek..

  • gagal
  • keja kat club jadi book keeper
  • jadi 1st dance
  • buat kawan
  • buat musuh
  • dapat kekasih
  • workshop gadai
  • lupakan impian
  • keta kena tarik
  • 2nd chances



errmm.. cukup tak?? Cukuplah ek..


Nah.. sneakpeak~





















Masih mencuba,



14 comments:

AinnalinaRamdzan said...

Ztie, kmk suka sneakpeak ya....haha...

Fina Sophie said...

i've watched step up! best gila. XD

koshary said...

haritu masa balik malaysia, nak tengok step up 3d tu, tapi tak sempat pulak sbb cinema dekat rumah takde 3d. frust gilos. =D

bila tngk dancing moves dia kan, mesti teringin nak nari cmtu gak, cuma xdek bakat and tak larat nak usaha pulak. =P

nur.sa said...

cuma tengok step up dan bring it on aje. hehe. boleh la utk hilangkan bosan.

tengok aje poster girl tuh. aaaaaah.. perut dia... kempis siot.. jeles.. T___T

humbleyat said...

@nur.sa..jeles jugak tengok poster tu..slim!

klu english movie ni, suka investigation series ajer..:)
suka tengok cara kecekapan berfikir dan kajian mereka walaupun skrip telah di atur...hehe

tambah knowledge yg tak berapa nak ader ni plus trick hehe

chenta said...

i suke tgk cerita menari2 ni sebab berangan nak menari mcm tu..ehehhe..

tp cite step up memang best!

ztie said...

@Ainna
haha... apa di suka ktk dengan sneakpeak ya?

@Fina Sophie
ALaa... tak sempat la nak tengok cita tu hari tu.. tgu dvd jerlah

@koshary
bakat boleh asah.. sifat malas tu kadang2 leceh nak cari. hhaha.. sama jaer kita ni

@nur.sa
hahaha. kan? tengok perut dia jer... cita tak tengok? :P

@humbleyat..
aaa... suka gak cita investigation ni.. tapi dah selalu sangat tengok pun kadang2 nak juga release tengok yang simple2...

@chenta
belaja menari! ehehe... ala... takde tengokla step up


[Jom tengok Nukilan Dinihari saya]

hentakbelipat said...

basicly all dance movie is just the same..keep repeating..and the plot is also easy to predict kan...

anyss said...

Salam,
Fuhhhh dah tengok semua filem tari menari tu...memang seronok. Mesti filem ni jugak best sbb saya memang suka tengok orang menari...tapi, diri sendiri tak pandai menari ;)

Mewayang di Estet Sempena Deepavali

maharam said...

Salam,
Menonton wayang juga salah satu cara buang stress, tenangkan jiwa

Risisita III

KeCiK said...

Moose in Step Up 3 is bloody awesome. Err..awek tu anak Bruce Willis dlm Die Hard 4 kan? Hawt lah!

:)

Azza Zahra said...

Tak bkesempatan tgk
Step up 3d. Rasanyer last
tgk dance movie, another
cinderella story. Waa!
Lame gile ktinggalan!

Kimmy Ai said...

Saya suka menari!! hahaha! tapi hanya lagu Gee.. ;DDD anyway, tak penah tengok semua lagi sama ada step up ke apa ke..

Testing Banner

afifaa. said...

haa. sinopsis tu memang pendek. point gitu je.

baru nama sinopsis kan? heekkk.

penah tengok step up je.

yang lain tak. memang ketinggalan. hee.