Thursday, November 4

Lu Pikirlah Sendiri

Tahukah Anda kesibukan sebenarnya membantu kite pantas dalam berfikir? Ngee!! skema skema skema! Korang tahu tak sebenarnye kan, kalau kite sibuk ianya membantu otak kite berfikir lebih pantas dan cepat. Iya tau, aien tak tipu! sebab aien rase sekarang nie. 2,3 hari sejak kebelakangan nie memang sibuk yang amat mengalahkan Urusan Paduka Baginda. Berkejar-kejar aien uruskan Hal Belajar, daftar masuk untuk semester akhir. Traffic otak aien sampai sesak, keluar masuk idea dan masalah yang timbul. huh!!
Tahu kenape aien cakap bila sibuk kite pantas berfikir? sebab nye kan, korang bayangkan ek. Bila banyak kerja, kite mesti nak selesaikan cepat untuk elakkan Stress dan tekanan jiwa. So, time tu lah nanti otak kite berfungsi untuk carik jalan macam mane nak settle kan cepat masalah tu. Tak dapat tangkap lagi??
Contohnye kan, korang banyak giler assignment nak siapkan. sampai picit2 kepala pening nak fikir itu ini. berkerut dahi seribu, hampir nak giler dibuatnye kan. Lastly, ape keputusan yang korang akan fikirkan? Ahaaa...! semestinya korang Off laptop, bangun dari kerusi and dating dengan katil+bantal!! Betul tak? pantas tak korang berfikir? hahahaha!!
Gosip: Cik Ain sedang mengalami tekanan jiwa 10% NOKTAH!

13 comments:

ztie said...

hahhahaha.. ain..ain.. ain study kat ner? amik apa? mesti sibuk kan sekarang ni? hehe

cik ain said...

:) zatie, hehe sibuk jugk la. berkejar2 on9 td :p hampir terlepas tugasan!

ain study kat Bangi, kos Perbankan Islam. skrg pun dh tahun akhir nie.

r.k said...

yes . betul ! nak-nak lagi kalau bantal tu ada gambar awekz .. keh keh keh

Q said...

stress itu bagus. tapi jangan melampau stressnye ye. boleh meroyan. huhu

KeCiK said...

last paragraph tu memang betul lah!

Idealess? Stressed?

Solusi nya tidur. Bangun tidur...eh,tak siap lagi esemen. Bila submit? Owh, besok. Tidur lagi.

:)

nas said...

sabar la ain..aku nie pon bz gak..sampai naik bengong kepale aku dibuatnyer...
hahahhaa...release tenseion dgn tengok tv ker..tido jap ke...


latest entri:

salahkah aku berkahwin dengan wanita berusia???

koshary said...

haaa, memang dibuat orang. =D

sekarang ni pun tengah study for midterm, buka buku tengok senarai topics kena study dah tension.

apa lagi, tido laaahhh. =P

Fina Sophie said...

ahhhh cik ainnn. u're funnehhh! punyala serius aku membaca siap muka berkerut, last2 tidurrrr... aihs. cik ain. hahah XD

tp sy pun mcm tu la. fed up sgt2 dgn kerja yg bertimbun, last2 off laptop dan tidur.

..takpun, MAKAN (- -")

kusut said...

aku rase kan.. banyak gile idea/konsep/ayat2 best datang mase tgh gelabah.

and lagi satu..
masa dlm keadaan kekurangan tido (bukan mengantuk.. cuma bile dah lewat sangat tapi tak tido2 lagi

Amni said...

setuju2! sakng ni banyak kerja.. memang kena buat cepat2.. otak pon laju je jalan pikir nak selesai yang mana satu dulu.. kalau tak? taks empat nak baca entri kawan2.. hehe

maharam said...

Salam,
Sila jangan bertangguh buat kerja...barulah tak stress yang melampau.

Apa2pun yang siap last minit memang akan ada kurangnya kat mana2

nur.sa said...

dah tensen2 camtu, ada choice sama macam fina pilih, makan. selain dari tidur.. :P

anyss said...

Salam,
Sendiri cari penyakit...buat la awal2. Biasanya assigment tu lah boleh top up markah masa exam nanti.

Kalau tak buat sungguh2, mana nak tau apa jadi masa kat dewan exam tu...tetiba jadi blur ke, lupa ke...tertido kat meja tu ka...kan masih banyak lagi markah dari assigment ----> tak de niat nak leter hu huhu