Wednesday, November 10

Let Me Google That For You

MunzirShafie dot Com


Salam 100Penulis buat semua!

Hem, kalau tengok post aku minggu lepas, ramai yang berkenan dengan website tu. Sofia siap buat header blog lagi kot! hehe... Jadi aku assume macam banyak lagi website-website menarik yang mungkin ramai antara kita yang masih tak tahu. Bukannya sebab dok dalam tempurung ye, maybe info tu tak berapa sampai, busy kerja dan semua-semua lah kan?

Aku pon bukannya tahu sangat website pelik-pelik ni... Jumpa kat mana-mana blog yang cakap pasal website tu dan bila aku rasa cam over-excited, terus aku bookmark sebab tu la bookmark kat firefox aku ni sampai berpuluh-puluh ribu! Nasib baik ada FEBE...hehe

Ok, tanpa buang masa kali ni aku akan share satu lagi website yang maybe ramai dah tahu tapi maybe ade jugak yang still belum tahu sebab macam aku cakap tadila, busy sume-sume tu. Websitenya:


Ha, bagi sape yang tak tahu memang cakap domain ni sangat-sangat buruk. Yela, memang takde rupa ayat pon kan? Tapi, ada sebab dia buat nama domain macam tu sebab yela, nama dia panjang kot. Nak tahu ape? "Let Me Google That For You"...haaaa sebab tu domain dia macam tu.

Website ni sangat famous kepada orang yang malas nak search pape je la. Macam contohnya Megat nak tahu sapa pakwe terbaru Lisa Surihani, tapi dia malas nak masuk www.google.com dan taip "siapa pakwe baru Lisa Surihani". Memang malas tahap petala ke berapa la si Megat ni.

So, member dia, Jebon cakap,"Megat, Let Me Google That For You!" then Jebon pon masuk la http://lmgtfy.com/ ni dan setup-setup semua, then dengan
riangnya dia suruh Megat klik jer link ni - http://tinyurl.com/2w6lrc9 dan dua-dua tersenyum.

Megat berjaya meninggikan lagi sifat pemalasnya itu dan Jebon pulak tersengih-sengih macam kerang busuk kerana berasakan dirinya sudah setaraf Mark Zuckerberg.

Oleh sebab aku rasa website ni takkan nampak real kalo aku tunjuk yang print screen, so korang perlu tengok video macam mana nak guna Let Me Google That For You ni. WAJIB tengok!*sori ekh kpd tenet slow tu...huhu*

Let Me Google That For You



Kredit: http://techit.my/


Mengenai Penulis Entri Ini:
MuJE MuJE juga merupakan penulis untuk blog MunzirShafie [dot] Com. Anda boleh mengikuti post-post beliau di sini pada setiap hari Rabu. Untuk membaca semua hasil penulisan beliau di blog 100penulis.com, anda boleh klik label MuJE.
Follow Us : Facebook Twitter Blogger Blog RSS
Contact me: Google Talk/ muje.hebat Skype/ guruyayah Y! messenger/ muje.hebat
My blog: Roti Gardenia perasa vanila harganya 60 sen satu

20 comments:

kusut said...

err... kenape aku rase benda ni serupa google je? eheh.. ke aku yg tak reti gune?

off-topik :D
ade satu dokumentari aku tengok bulan lepas cite pasal kita sedang fast track utk menjadik satu generasi know-nothing. kalau tibe2 satu hari nanti teknologi kita ni tibe2 cease to function, kebanyakan orang akan stare the blank screen and not know what to do. 'masuk angin keluar asap'

so kene rajin2kan diri lah jugak kadang2

MuJE said...

try klik menatang ni- http://tinyurl.com/2w6lrc9 dan tengok. jangan buat keje lain time bukak tu...hehe

ekh? bahaye gile.. macam teori sape tu la.. bila tercetus perang dunia ketiga, time perang dunia ke-4 semua lawan batu ngan kayu jer... eh, aku offkan topik lagi ke ni? haha...

nur.sa said...
This comment has been removed by the author.
nur.sa said...

cun la banner muje. suka lak.

erm. malasnya megat tuh. google tu la benda paling senang.haha. dah kelik td url tu, tapi keluar hasil sama mcm kita google. ke lain?

nur.sa said...
This comment has been removed by the author.
humbleyat said...

wah..beznya..gerak sendiri la plak..
tmabah ilmu ict pula hari ni:)

p/s:
try klik kat sofia, ade malware detected la..huhu..tak dpt nak tengok banner die..

suziesanji said...

owhh.. pemalas betul kalau nk google pun mintak kawan buatkan.. hehe..

tapi kalau nak share result of googling something, berguna la jugak =) sebab dia bagi link

Mummy Nana said...

Wah.. bagus menda nie.. akak nie pun malas ala2 Megat nie.. hehhehe... sgt berguna nie....

KeCiK said...

Worgh! Ada superhero baru penyelamat blogger lemah IT mcm gua.

Hari tu Super-kusut dah selamat kan gua, kali ni Superhero Multi-farious MuJe to the rescue!

nabilah_2908 said...

beza dgn google...dia boleh gerak2 jer...huhu.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
APA KATA HATI GIVEAWAY

chenta said...

mcm lg leceh je..ehheeh

chenta said...

mcm lg leceh je..ehheeh

MuJE said...

@nur.sa
tenkiu2...hehe tak, lepas klik tu terus tengok ape jadi ngan website tu.. ade animation menarik...hehe

@humbleyat
oh, ade malware ke? aku bkk ok jer.. ade la tu mane-mane..

@chenta
benda ni gunanya untuk mudahkan orang lain, diri kita sendiri mmg akan terseksa...hehe

d_tieah said...

Terima kasih muje..
Baru tau..

Fina Sophie said...

another nice sharing, muje. thanks ;)

nur.sa said...

ada animation? aih. tak puas hati. kena kelik lagi nampaknya. sy try!

nur.sa said...

oh. tulisan siapa pakwe lisa surihani tu?eheheh. dah nampak.. semalam masa kelik p tukar ke page lain.so sy terus nampak hasil google. :P

koshary said...

mula mula aku tak faham owh muje, sekarang aku fahaaam =D

boleh guna untuk banyak benda nieh. hehehehe.

thanks!

anyss said...

Salam,
Alamak!tenet slow la plak....

Mewayang di Estet Sempena Deepavali

maharam said...

Salam,
Teknologi memang memudahkan banyak perkara. Bila boleh kuasai teknologi...hidup akan lebih mudah

Risisita III