Monday, November 15

Kenapa Orang Tak Takut Hantu Waktu Siang?


Salam...

Apa khabar sahabat-sahabat yang disayangi...?
Semoga sihat-sihat sahaja k...

Korang pernah nampak hantu tak...?
Pernah..?

Bila...?
Mesti waktu malamkan...

Takde pulak dengar org jumpa hantu waktu siang...
Kalau waktu siang hantu, maknanya bukan hantu tu...
Manusia jadi hantu tu...
Haha...

Poet Dusun Bayu ada sebuah video nak tunjukkan kepada kamu semua...
Video ni berkenaan dengan hantu gak...
Hehe...
Tengok la k...
Tak seram pon....
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
Betul x saya cakap..?
Tak seramkan...?
Hehe...

Kalau siang tak takut hantu...
Kalau malam baru takut hantu....
Hehehe...

Hmmm...
Memang tak dinafikan ada makhluk lain selain kita di dunia ini...
Tapi, janganlah kita terlalu takut & taksub dengan makhluk tersebut...
Makhluk tersebut juga ciptaan-Nya...
Maka, kita seharusnya lebih takut kepada-Nya...

Sekian...

~~~...Kat negara kita ada mcm-mcm hantu jugak kan...?~~~

18 comments:

nn said...

haha. kalau ada nak cakap pasal hantu mesti nak tunggu siang kan???

tapi betul jugak. jangan obsessed sangat dengan benda ni. kalau taksub sangat karang jadi macam uncle seekers. huhuhu

nur.sa said...

hahaha. hantu biru tu keding giler.

eh betul. negara kita pun macam2 hantu ada. kacang hantu pun kategori hantu jugak kan. :P

shininghepiness=) said...

salam...kite xfhm la 100 penulis mcmn...leh xkalo fafau join jugak???hehe

Azwandy Bin Muhamad said...

ha a...hantu yg pegang cempedak tu..hahaha...
tu bukan hantu...
Lawak la iklan ni..hehe...

Ha a, kacang hantu tu kira hantu jugak la...haha...

CikLilyPutih said...

mane ada hantu waktu siang, orang perangai cam hantu byk waktu siang nie

MuJE said...

haha... thailand mmg banyak ar iklan camni.. semua tersirat jer..

Tips tengok Youtube tanpa sambungan internet

Q said...

pondan kat thailand panggil antu jugak ke? haha..

kusut said...

lol lucu iklan ni. dulu member2 siap cakap ha hantu ni ko, hantu ni aku, hantu ni dia tu lepas tengok iklan ni

izfanora said...

hahaha.. malam tadi tak berani nak tengok video tue. kelakar betul iklan camtue..

jenguk sini:
Tolong! Aku lemas!!

afifaa. said...

hehe. kalau tengok cerita hantu pn mesti waktu siang.

Latest entry : promote banner

una berry said...

actually, takut juga coz now dah malam :D

by the time the light turned off
terus cam terkejut

serious LOL!

Fina Sophie said...

@shininghepiness=)

in whole, 100penulis ni mcm komuniti penulis la. komuniti penulis yang terikat dan ada keluar masuk dia. apply je dekat admin 100penulis.com ni dear ^^

Fina Sophie said...

dah tengok dah video tu. skrg ni mlm, malas nak play video tu hahaha :D

tp lawak gila video tu. cis. XD

chenta said...

tak kira siang atau malam, i tetap takut..hehehhe

Perlu ke harta demi cinta..bersama pendapat i!Heheheh

anyss said...

Salam,
Hu hu hu dah jangkit antu kat sini ya...tapi memang lawak gilerrrr hu hu hu


Berapa Panjang Nak Tulis Entri?

Fynn said...

teehee...sgt kelakar ;D
sape je buat iklan ni sgt creative!

humbleyat said...

sape kata hantu siang tak seram..belum jmpa blum tahu..byk kali terserempak...waa...main guli lagi, jenguk2, tarik kerusi, sorok purse lalala...T.T..xmo ingat dah...

malam lagi dahsyat sebab sunyi kot hehe

Miss Kira said...

hahahaha..iklan rupa2nya.. hahahaa