Monday, November 1

Jangan Cuci Mata Aku

Hidup di kota metropolitan memang susah.
Habuk, debu, asap, semua berciuman di muka.
Tambahan pula aku yang hanya bermotosikal.
Asyik bergelumang dengan dosa habuk je..

Hujung minggu lepas,
aku bebaskan diri dari kekangan kota.
Aku pergi MANDI SUNGAI!!


Haha..
Perasaan celup kaki ke dalam air yang sejuk sedingin apgi walaupun dah tengahari dah waktu tu memang sampai sekarang aku ingat.
Lokasi?
Air Terjun Chamang di Bentong, Pahang.





Selain cuci diri dari habuk kota,
aku juga secara tak sengaja mencuci mata.
Memang laa hujung minggu,
sudah pasti ramai orang yang turut berkunjung.



Bila dah ramai orang berkunjung,
banyak juga laa ragam yang ada.

Ada sepasang pasangan orang asing,
dari German rasanya, kerana terdengar perbualan mereka.
Mereka seperti sangat kagum dengan suasana air terjun itu.
Rasanya, pemandangan itu tak terdapat di tanah air mereka.
Tapi, mereka bukanlah isu.

Isu sebenar dari sekumpulan remaja belia perempuan.

Ianya adalah common sense bagi semua perempuan.
Kalau nak mandi di tempat orang awam, tempat orang ramai,
pakaian yang seseuai adalah yang berwarna gelap
supaya tidak ternampak apa yang mahu disorok.

Ini tidak,
sekumpulan remaja perempuan tu,
dah laa berbaju T putih, nipis,
malah siap bercoli merah terang lagi.

Mungkin di tempat seperti tu apa nak dihairankan
bila sesama kita tak kenal-mengenali,
tapi memakai baju putih, nipis, dan bercoli merah terang,
bukankah sangat TIDAK PATUT?

Aku tak layak mahu mempersoalkan soal aurat
sebab aku sendiri memakai seluar pendek takat lutut.
Tapi, dengan keadaan begini,
tak hairanlah seringkali tercetak peristiwa rogol di dada akhbar.

Aish!!!
Datang dengan niat mencuci badan,
akhirnya tercuci mata sekali..
Tahan mata tak mahu berkelip sebab sekali pandang rezeki..

Hm!!
Kepada para perempuan,
sila JANGAN CUCI MATA KAMI KAUM LELAKI.






Pesanan komuniti ini di bawa oleh cEro.
Lebih banyak tulisan cEro di nULL & aLteRnate.

Kesempatan ini,
cEro mahu mempromosikan satu kontest di blognya.




'This is EPIC!!' the contest.
klik di sini.

14 comments:

aYaz said...

ohoii...
bestnya gi air terjun...





(walaupun dah TERcuci mata sbb bnd lain.. :p)

mia Olive said...

G.I.R.L.S please beware.behave.
kena tegur mesti ingat.insaf.sedar.

noor afzan said...

uu..memanglah.
kadang2 rasa malu walaupun bukan diri sendiri yang buat.

KeCiK said...

Sekali pandang macam Lata Kinjang la bro.

Dua tempat faveret mandi gua, sungai dengan air terjun. Thrill dan sejuk dia lain macam.

Swimming pool tak thrill.
Laut air dia masin. Masuk mata pedih. Kalau terminum rasa mcm minyak cap kapak.

:)

Q said...

TAK PATOT!!
kenapa merah?
bukan biru?
hahahah

r.k said...

takde tangkap gambar ke ? boleh cuci sama-sama ... keh keh keh

kusut said...

ahaha stengah2 orang tu aku rase mcm bukan takde common sense.. tapi mungkin memang nak advertise kot.

kalau terpandang sekali cukup la takyah stare.. bila stare atau pandang kali kedua atau tiga (atau tak terkira kalinya) baru dikira cuci mata

Amni said...

popuan sendiri tak kesian dengan diri sendiri.. tu yang mengundang banyak kes rogol... haih...

Mummy Nana said...

Itulah nama nya STYLE. Pakai baju putih bra merah barulah seksi....Errr....
Manusia zaman sekarang..

nur.sa said...

dah tahu nak berendam dalam air, jangan aa pakai tshirt putih. memang seksi habis la jawabnya. perempuan pandang pun naik malu sama..oh.

Fina Sophie said...

thats why tak suka mandi d tempat terbuka. even pakai baju hitam pun, but still baju basah kuyup tu kan buat kain melekat dekat badan, lepas tu line bra depan belakang nmpk la pulakkkkk..

Tupai Karan said...

dulu taim skola rajin ponteng ngan member2 pegi mandi sungai..hahah.. yg xbestnya one of us (leh tahan seksi) buleh berenang kat satu kolam sungai tu dan diusyar oleh belasan grup lelaki di sekeliling..aii aku tumpang rasa malu..


Latest entry : What's the point of updating your blog if you're just copy pastaing?

anyss said...

Salam,
Ada masa depa ni saje je nak test pasaran...dah kena NGAP kat mana2 boya tembaga, baru terhegeh2 nak salahkan orang hu hu hu

Pert Doherty said...

haha.. cuci mata.. betol tu kaum wanita.. jangan cuci mata kami.. haha. nak mandi kt sungai pakai 5 lapis.. hoho


Antara sahabat, sijil dan senapang Thompson