Wednesday, November 3

Idea dan Percubaan Artis Kedua

Artikel ini adalah sumbangan daripada odio aka Faizal n Fashitah

Well, last night aku meneruskan projek sebagai seorang Artis (yerRRr..) mengambil tempahan mengedit gambar wedding orang dan sekaligus dijadikan sebagai sample hasil kerja aku for references la. Dorang mintak aku superimpose 2 gambar previous wedding dorang and this is hasilnya...


And also this one... yang juga merupakan gambar yang paling rumit nak buat tapi hasilnya cukup memuaskan hati aku. Terima kasih la kepada both wedding couple ni yang begitu trustkan aku untuk buat keje-keje edit ni..






Actually aku memang excited everytime disuruh buat picture editing camni. Kalau dulu aku just anggap ni sebagai hobi je. But lepas mendapat nasihat dari rakan-rakan, akhirnya aku gunakan kegilaan mengedit-edit ni as part of partime business. Inshaallah untuk entry akan datang, aku pasti akan sajikan hasil keje aku yang lain.

http://terbiut.blogspot.com/2010/10/idea-dan-percubaan-artis-kedua.html

14 comments:

KeCiK said...

Dua tiga kali toleh macam Chronicles of Narnia lah bos!

Thumbs up!

ztie said...

bang derio soh ktk promote ka? hehehe.... nang best nya molah semua ya... oo bang derio.. utang saya belom langsai

humbleyat said...

wah..cantiknya..suka juga gambar2 ni..:)

partime editing pic sudah cukup lumayan kan?

Siti Mashitah Saidin said...

hasil kerja f & f... suka2~!

nur.sa said...

cantik. macam kena aje dengan baju pengantin..

d_tieah said...

Mantap..
Teruskan usaha..

Amni said...

aiee... ada bang odio kat sitok aiee... sejak bila jadi editor kat sitok? hehe

kusut said...

menarik!
not my cup of tea tapi hasil superimpose tu interesting la

yg gambar 1st tu kan? lense flare tu dr mane sumber cahaya dia ek? :P

Fina Sophie said...

hai faizal, how are u? gambar itu cantikkk.. i'm sure they were amazed by ur skill and creativity ;)

..but i prefer the fairy girl dgn tiger tu tak ada. hehe :D cuba u try scene ala2 mcm dekat video klip 'bukan cinta biasa' siti nurhaliza. kali ni ltak fancy butterfly. msti nmpk klasik dan bermakna. hiks.

but overall, pemilihan color sgt cntik. i loveeee it, seriously!

ASaDa RyutaRo said...

wollah..

ok dah.. tang rimau tu boleh polish lagi kot. chaiyok! ;)

Apis said...

hu..pngantin naik rimau la.hik3..

r.k said...

dude , yang rimau tu , cube potretkan lagi layer pengantin tu . and pilih background yang lagi rare dan rumit . the rimau is awesome enuff !!
kalau part time dah macamni , fulltime mesti lagi AWESOME !

maharam said...

Salam,
Sangat cantik. Tahniah. Teruskan usaha ni...anda memang berbakat

anyss said...

Salam,
makkkk aihhhhh...bestnya. Siap boleh tunggang rimau lagi. Bravo!