Wednesday, November 24

Foreigner Husband?

 


Pernah tak korang jalan2 sambil bawak anak/anak sedara/adik sambil orang orang sekeliling tegur betapa comelnya anak/anak sedara/adik anda? Mesti korang rasa bangga kan lebih2 lagi anak sendiri. Ya, memang Mummy Nana selalu mengalami situasi nie. Err... jangan rasa menyampah ye dengan entri ini kerana ini bukan point sebenar dan bukan entri syiok sendiri.



Pernah satu ketika dulu masa tu Mummy Nana muda belia lagi kira zaman 20-an lah tapi dah ada anak sorang. Masa tu kat Malaysia balik bercuti setelah sekian lama menetap kat Bumi Ireland nie. Selalu nya akak balik sebulan dulu bersendirian dengan anak dan kemudian barulah suami akak menyusul. Kira first time bawak anak balik. Oleh kerana dah lama tak balik jadi teruja lah nak berjalan jalan kesana kemari. Seperti biasa ramai lah orang orang keliling tegur betapa comel nya anak pompuan Mummy Nana yg sorang nie. Emmm mungkin lah diorang nak bagi sedap hati jek tu lah sambil tegur memuji muji budak kecik montel ini.

Pada satu hari yang agak terik, seperti biasa akak ditegur oleh seorang Pembantu Jualan di sebuah gedung kain ternama di Jalan Tar.

PJ: Eh comel nya budak nie. Kesian dia berpeluh peluh.
Mummy Nana: Hah tulah tak biasa kot cuaca kat sini dia lahir kat Dublin nie pestime balik Mesia.
PJ:  Ala ciannya. Tapi comellah budak nie. Ohhh... dia orang Dublin ke? Mak Bapak dia mana? 
Mummy Nana:  Eh I lah mak dia....Bapak dia jek still kat Dublin tak balik cuti lagi.
PJ: Muka curious lagi... Owwhh.. ye ke? Bapak dia Mat Salleh ke? Padanlah comel sangat??? 
Mummy Nana:  Err tak bapak dia melayu tulin. Kulit jek putih dgn muka tak puas hati.

Tak cun sangat ke aku nie? Ahaks... tapi few times jugak lah orang tanya soalan2 cepu emas nie yang kadangkala membuatkan Mummy Nana tension.Penat jek aku beranak Muahahaha. Soalan2 ini membuatkan kan Hasben Mummy Nana perasan bak kata anak Mummy Nana Hemsem teramat amat

Morale of the story : Kalau keluar jalan2 pakai lah secun boleh nanti kalau kita tolak pram anak/anak sedara/adik kita orang ingat kita ni orang gaji mak bapak budak tu kot. Lagi parah kalau dia ingat tu cucu kita....Hehehe

Dan yang terbaru walaupun setelah dah tengok gambar kami sekeluarga dan Mummy Nana dah pakai perasancun dah ada jugak orang masih tanya soalan cepu emas nie yang membuatkan hasben akak kembang kempis semangkuk dan kadang tu memang malas nak bagitau dia 

Your hubby orang Malaysia jugak ke or foreigner?
Errrr..... nak kena jawab ke soalan nie.  Menyampah!! Nanti jenguk jek lah mummynana kalau nak tengok gambar kami sekeluarga. 

Ps: Angelina Jolie ngan anak dia pun tak sama colour hokey.

11 comments:

kusut said...

lol sabar je la akak. lepas ni kene label la kot. takyah orang tanye2 lagi dah. kalau ade yg tanye tu mungkin buta hurup

illiterate kata mat salleh

chenta said...

opismate sy suami dia org jerman..now dia kat malaysia dgn anak dia je..suami dia kat jerman..anak dia mmg tersgt comel!nampak la muka kacukan. kalau dia bawa anak dia jalan2, ramai la tegur. opismate i ni pun tak mcm melayu tulen. cantik..so anak dia pun cantik la. i dah la suka tgk baby girl yg comel2 ni..geram je tengok

nak tengok opismate i tu? boleh tengok blog dia

http://sarahkalam.blogspot.com/

nur.sa said...

takpe kak. walopun penat kena menjawab soalan, tp akak kena bangga jgk, orang puji2 anak tu.heheheeh.bkn senang nak dpt pujian tau. :)

dan akak kena sentiasa lebih cun lagi la setiap hari kalau nak keluar,hehe.

Fina Sophie said...

dah tengok n jln2 dkt blog mummy nana pagi td, and smpt pergi cek2 older entries n jmpa one video youtube ur daughter talking with two DJs i think.. nyanyi lagu monkey-monkey somthing ihihihi. so cute!

anyway, husband putih kan. thats why la kot. pastu bntuk muka pun mcm org putih hehe. but mummy nana u're a beautiful woman urself :)

Mummy Nana said...

Kusut: tulah nak kena buat t-shirt kot baru diorg xtanya soalan cepu emas... hehehe... ngada jekkan org2 cam tu mcmlah org buruk xleh ada anak comel ahaks....kalau mak xlawa xkan anak comel kan... hahaha... perasan sekali sekala...

Chenta: Hehehe.. tulah dulu pun berangan nak kawin ngan mat salleh mesti anak muka mix gitu... ahaks.... tapi xberani lah pulak... so kawin ngan melayu tapi kulit putih.... so oklah.. hehehe...

Mummy Nana said...

nur.sa: Bangga..bangga... hehehe tulah nak kena jadi vogue the vazz lah lepas nie...

Fina: Hihi tenkiu for dropping by...anak akak mmg suka nyanyi.. heheh
Tet... Fina kasi jawapan salah.... Hahaha... nielah ayat2 buat hasben Akak perasan nie...hehe dia ckp eh bila u nak jawab comment Fina tu....hehehe I nie rupa mat salleh eh? errrrrr.... APAKAH????? ahaks...

r.k said...

alah kak , husband akak memang hensem apa . hehehehehe .. akak pulak cun , memang meletops la anak akak . keh keh keh

Mummy Nana said...

r.k: ala... menci..menci... nie blog akak... puji akak sorg boley.... nama hasben xde dlm ini filem.... hahahaha... evil giler isteri mamat nie....

Miss Kira said...

hahahaha..ciannya..
nnt mummy nana ltk banner dkt anak klau nk kuaq..

ini anak saya.. ngeee

Latest entry: Men's Love

nn said...

haha. tak baik tau diorang ni. tak handsome sangat ke orang Malaysia ni. huhu

Latest entry: Japanese wannabes?

Mummy Nana said...

Miss Kira: hah lepas nie kena pakai name tag kot... heheh...

nn: tulah... igt org melayu tulin xleh dpt anak comel ke? Asal mix jek mesti cun... huhuhu... hahah nada xpuas hati yg xboleh belah.... hehe