Tuesday, November 9

Cinta Pertama Seorang Jutaria

siapa suka main Jutaria angkat tangan please.tahniah!kita sama geng.haha~

Hello Hello & Salam 100Penulis :)

last week, terlepas nak buat satu entri.tsk.sadis okay.padahal semester dah habis, dah start cuti ulalalala.tapi entah kenapa rasa sibuk sangat.haih.

btw, minggu ni nak share dengan korang movie ni.okay okay i know bukan semua orang minat cerita Korea kan?tak apa tak apa.ini movie saja maaa.ini bukan drama yang ada enambelas episod dan tiap-tiap episod ada 7 bahagian.so, kalau bosan & tak ada apa nak buat sangat macam saya ekhemmmm.boleh la rajin-rajin cari movie ni dekat youtube.takpun klik sini je :)

klik read more untuk review movie versi sizuka :)



dalam cerita ni, lelaki baju merah [Jae-Kyung] itu bakal pewaris harta yang berjuta-juta lemon.dia ego, sombong, kasar tetapi ada lesung pipit yang buat dia nampak comel.hahaha.okay itu part izzati tambah sendiri tapi serius dimple dia sweet gilos!this girl [Eun-Gwan], sempoi & comel-comel gitu yang merubah lelaki ni menjadi lebih sedar diri lah orang kata.semuanya sebab dia kena hantar ke sekolah luar bandar. dari situ, dia belajar erti sebenar kehidupan.ewahhh ayat aku dah skema.haha.lelaki ego ni sebenarnya kelakar okay.ada satu part tu dia buat-buat berani, padahal dalam hati takut jalan sorang-sorang dalam gelap.klimaks cerita ni bila lelaki tu dapat tahu yang that girl ada penyakit & tak akan hidup lama.then lepas tu cerita ni jadi jiwang sambil sedih-sedih gitu.jadi, get ready tissue okay.korang boleh nampak la Jae Kyung tu gila sweet punya orang walaupun sebelum tu ego nak tinggi ke langit.he even give up his inheritance because he wants to be with this girl till the end.sedih okay kalau jadi perempuan tu.sangat mengharukan!

saya tak tau lah ada yang teringin nak tengok ke tak lepas baca review yang agak errrrr ni.hahaha.tapi tryla tengok.best kalau nak release tension sambil nangis nangis sikit.ekekekeke~nak tahu pengakhiran cerita ni?kena tengok sendiri.hehehe~

p/s: i like the hero btw.dimple dia sweet bangat!

brought to you by sizuka-world-of-life

11 comments:

cKyN WaN said...

dah pernah tengok laaaaaaaaaaaaaama dulu! hero dia hensem!!!! i like!

sizuka[Izzati] said...

haha.kalo camtu sizuka lah terlewat.kahkahkah.segan gila.hemsem kan?me like tooooh!

hentakbelipat said...

dah tgk cerita ni..kira best jgk la..bab movie korea ni agaknya dia letak jembalang sedih kot..comperm ade part mesti kene pakai tisu punye..itu movie..kalau drama satu episod ade 7 part dan tiap2 part kene pakai tisu? kan dah boleh jadi bute

sizuka[Izzati] said...

hahaha.betul tu.sume cerita korea pun nk ada part sedih2 kan.hohoho.seb bek lah die tak bt tiap2 part ade sedih.hahaha.buat naya org yg tgok je.

cKyN WaN said...

hahahahahaha sama la kita! kompem nanges tersedu2

Fina Sophie said...

tak layan korea sgt tp kalau org hidang, sy makan je eh tengok je... XD

sbb takut addict mcm some of my friends n cousins XI

KeCiK said...

Cite Korea gua rasa lagi best dari cite Indon yg penuh kat stesen tivi tempatan.

Best ever Korean movies; TaeGukGi and Oldboy. Drama gua minat East of Eden.

Aisey kantoi lak tgk drama Korea.

:)

Fynn said...

lame tak layan cite korea nih...
yippie!dah cuti sem ;D

kusut said...

cite korea banyak yg best2.. cam rough diamond. kalau nak list cite2 yg best memang banyak. last sekali aku nengok My Teacher Mr Kim. bakal2 cekgu bleh nengok cite tu ye

humbleyat said...

thanks for d review, bleh tgok plak nanti ngan adik2 kat rumah hehe

Cara Elak Selsema

maharam said...

Salam,
Cerita ni best ke...atau sebenarnya sebab nak tengok hero yang comel tu?

Risisita III