Tuesday, November 23

Cara baru untuk order fast food!



    Okay,jangan tipu korang tak suka mamam fast food! Kalau tak takkan lah sampai ada realiti show The Biggest Loser. Even budak budak sekarang, orang bawa pergi Toy r Us pun tak nak,nak McD~


Mostly, kita suka pergi restaurant kan,and for sure semua orang pernah rasa kena bad service,ye tak? Ada yang dah dapat table tapi tunggu setengah jam, batang hidung waiter sorang pun tak nampak. Ada jugak yang order lambat berjam-jam. Masa tu dah la perut berkeroncong, service buat hal, management macam haram lembab macam siput, memang berapi kan? So,

How korang handle situasi macam ni?

Paling common yelah, panggil manager marah sana sini. 
Cancel order terus and cari port lain~
dan banyak lagi cara orang yang tak tercapai dek akal ni.

Semua ni macam klise dan tensi betul? What if we do something fun,instead? Contoh macam ni:


#1 Bawa gitar and sing your order ramai ramai! [song : I'm Yours]

[McDonalds]

Cool tak?cool tak? Bila dah macam ni,confirm korang akan jadi centre of attention dan impossible diorang akan ignore order korang!

Risiko : Kena cepuk dengan orang yang tengah beratur kat belakang.


#2  Guna drive-thru la nyah!
[Taco Bell]

*kening kening*

Simple,pakai drive-thru. (Kalau ada lah~) Ni versi folk song. Dan buat aku rasa macam nak buat kerja lagho ini!HAHA

Risiko : Operator tak sempat ambil order dan korang perlu order BANYAK kalau tak,lagu tak menjadi.haha.

Tapi,kalau tak reti main gitar, why not try rap!

[di Burger King]

Disclaimer :
Sekian untuk kali ni,selamat mencuba!
Sebarang kecederaan semasa percubaan adalah sama sekali bukan my responsibility! ;)


Mengenai Penulis Entri Ini :
Fynn juga penulis untuk blog One of My Kind. Anda boleh mengikuti beliau di sini pada setiap Selasa dan di Twitter. Untuk membaca semua hasil penulisan beliau di blog 100penulis.com, anda boleh klik label FYNN. Entry terbaru di blog beliau ketika ini ialah Mati lah T-T.

8 comments:

ztie said...

hah.. cantiklah! kekekeke.. nak jugak lah try ni satu hari nanti.. :D

chenta said...

sangat cool!!!

SPM??!

Fina Sophie said...

err not really applied to me kot XD

kusut said...

haha suke the 1st one kat mcD tu. the rap tu.. hmm banyak sgt benda tak perlu cakap kot. at least suara diorang ni OK gak la

good one lah fynn.

fariehan ibrahim said...

hahaaha lwk jer,
suka video 1st tu~! XD

KeCiK said...

Bila sampai kaunter mesti blur nak order apa. Inikan nak rapping-rapping. Tak pasal-pasal kena tikam dengan orang yang queue kat belakang.

Entri ter-letest;
Komik Murahan Budak Tahun Enam

Fynn said...

@ztie
jom nak ikot!i maen guitar!hehe

@chenta
i know,right!

@fina sophie
mengapekah lalink?why??

@kusut
my favorite yg 1st tu jugak!weehuu
yeh,klu ade org mesia brani buat mmg salute!

@fariehan
lepas ni,klu stress tau dah ape mau buat,gerak McD and~~~

@Kecik
klu cenggitu,kene prepare dolu before sampai,and pakai armour!

Banyak lagi perlu kita belajar

Miss Kira said...

seriously..
one word.. COOL abes2..

Latest entry: 26/11