Friday, November 5

BLINCON, contact lens digemari ramai!

Ada masalah mata?opss, i mean masalah rabun dekat mahupun jauh?normalla tu beb!Kadang-kadang rase rimas segala bagai bila cermin mata disarungkan, awww i'm not confident by wearing it!Rasa macam saham jatuh opss bukan bukan rasa macam tahap level confident tu merudum jatuh gedebuk di level yang paling bawah..uwaaa, terasa seperti hendak menangis bukan?tak pakai, tak nampak..so u choose either one, nak nampak orang atau nampak beruang yang kabur-kabur itu..Sungguh, rasa macam tebal muka sebab cermin mata tak sesuai dengan bentuk muka dan tebal muka blushing-blushing sebab rasa muka gedabak besau punya bila pakai cermin mata dan itulah sebab musabab kebanyakan kita pilih dengan rela hati untuk choose to wearing contact lens..

Okae, masa first time pakai contact lens, mata jadi seperti berair dan kemudiannya habis banjir pipi-pipi montel dek kerana air mata yang berjuraian jatuh bukan kerana sedih atau terluka hati, tetapi dek kerana entah mengapa air mata itu kerapkali diundang ketika contact lens dipakai..dan maka terjawablah serba sedikit soalan ini bila diajukan kepada yang punyai experience "Kak, nape ea mata selalu berair bila mula-mula pakai contact lens ni?" dan jawapannya ialah JENGJENGJENG.. "Kak pon xtaula dik, tapi time kak mula-mula pakai dulu, mmg macam tu, kira normalla tu dik, xyah risau ea.." Okae, jawapanku tidak terjawab..tapi, agak lega hati ini bila die cakap its NORMAL untuk para pari yang baru belajar memakai kanta lekap..so, bila tanya diri sendiri kenapa, hati ini bergolek mengatakan alaa, normalla tu sementara nak biasakan diri pakai lens, lama-lama okaela and YES, sekarang tak perlu risau lagi sbb dah biasa and tiada lagi banjir di pipi sebegitu rupa*wink

BLINCON? yes, i choose blincon sebab ape?sebab corak die cumil-cumil belaka.. 

"Blincon color lens comes in 3 exciting categories. Get CLASSIC for that affectionately simple traditional style, or be outgoingly sexy with the bright attractions of the JAZZY lens or be fashionably charming with the graceful looks of the ELEGANCE lens." So u choose which one u want..sangat jatuh hati dengan Jaazy, sangat seksi..haha..elegance pon cantik okae..stakat ni penah pakai due kaler je from this brand which are sexy grey and summer brown..Brown sangat menarik okae, nampak natural..alahai naturalla sangat!But seriously, i fall in love with this brand..tahan 3bulan, bukan hanya sebulan okae! Kalau other types of brand tahan dalam sebulan lebih je, dats why tangkap cintan dengan ini blincon..harga pon berpatutan! Sila dapatkannya segera di kedai berdekatan anda ~heee

Lagi satu hal, jangan kau coba nak pakai contact lens kalau xghetii nak jaga sebab ia boleh memudaratkan mata cantik anda bak kata memey depan rumah ianya amat MURBAHAYAAA! So, bila dah reti pakai, kenalah reti jaga..search je kat website BLINCON  cara-cara nak pakai and cuci suma ada..kalau tak puas hati lagi, search je kat pakcik google maka terpamerlah segala bagai cara..btw, korang akan rasa tenang sangat seperti di awang-awangan bila bukak web blincon ni, iramanye sungguh mendamaikan jiwa, tak caye?bukakla! *winkwink

One more, peringatan ataupun WARNING untuk korang, jangan gatal tangan nak try pakai contact lens yang no brand..perlu engat, kualiti itu penting..nak jaga mata punya hal kenalah berjaga, biarlah die mahal sikit asalkan berkualiti..iye tak iye tak?

i am wearing grey colour :)

p/s: Ada yang baru try nak pakai contact lens tanye iam wearing what types of brand?and the answer is BLINCON :) good luck guys, blinking with the new colour in ur eyes..

7 comments:

ASaDa RyutaRo said...

tak tahu pun contact lens ada jenama. hahaha.. alhamdulillah belum tergolong dalam mereka yang rabun.. ;)

Azza Zahra said...

Nice one. Tp, lebih gemar
FreshKon (:

maharam said...

Salam,
Tak apalah pakai spek pun...risau betul kalau letak benda2 dalam mata ni...kalau tampal kat lutut, ada alergi pun sekadar garu je. kalau kat mata...rosak mata gelap gelitalah dunia. Ada lampu suluhpun tak guna ;)

Fina Sophie said...

sy user contact lens juga! ;)

samala, tak suka pakai cermin mata. time sblm start pakai contact lens dulu, pakai cermin mata wktu dlm kelas/sesi pembelajaran, time mlm, dan time driving. pakai time bila2 erlu saja.

nur.sa said...

pernah sy mengeyit-ngeyit mata secara tak sengaja bila tengok kawan belek kelopak mata nak pakai contact lens. nampak mudah aje pada dia, tp sy tak rasa saya leh pakai. hahaha. dan alhamdulillah setakat ni. penglihatan masih elok.

tapi, utk korang yg pakai contact lens, boleh la bergaya dengan warna anak mata yg colourful. hehe. biru je hijau ke. cantik tu :)

anyss said...

Salam,
malas la nak buka dan cuci segala...leceh!

CikGadis said...

bhya lar pakai contek lens... huhu