Monday, November 22

Alert! Menu Rahsia Facebook!

Berita gempar untuk semua pengguna Facebook sekalian... Yang mana tersangkut dengan fb siang malam pagi petang tak kira di tempat kerja atau kat rumah, tolong amek perhatian berhubung perkara ni..



Rupa-rupaya ada menu tersembunyi dalam facebook hangpa, dan aku pasti tak ramai yang aware dengan benda ni. Menu ni amatlah berguna untuk memulihkan semula kehidupan hangpa yang telah terganggu dengan kehadiran facebook. Serius ni, dan harapannya hangpa sudi berkongsi maklumat pendek ini dengan kawan2 lain.. Sharing is caring.. :)


Menu tersebut boleh diakses dengan 2 langkah sahaja :

Sila ke bahagian atas kanan facebook hangpa dan klik pada menu dropdown ACCOUNT seperti ini



Dan pilih la options seperti yang dihighlightkan mengikut gambarajah contoh berikut:



Pastinya hangpa boleh kembali kepada kehidupan sebenar hangpa.. Buat sementara waktu ;P

Baca komen org lain pasal post ni di sini : http://tupaikaran.blogspot.com/2010/05/alert-menu-rahsia-facebook.html

Mengenai Penulis Entri Ini :
Tupai Karan juga penulis untuk blog @hatitupai. Anda boleh mengikuti beliau di sini pada setiap Isnin dan di Twitter. Untuk membaca semua hasil penulisan beliau di blog 100penulis.com, anda boleh klik label Tupai Karan. Entry terbaru di blog beliau ketika ini ialah Uncle Seekers Yang Panas.

14 comments:

cik ain said...

haha! jalan yg lurus ditunjukkan!

iEra naDiRa said...

grrr. geramnyaa dengan si tupai nih. tembak dengan senapang baru padann.......

wanjunsmile said...

hahahahaha.....

Tupai Karan said...

@cik ain

soalannya berapa ramai yg xgunakan menu tu.. 24jam tengok macam dok jaga server fb ja.. sat2 mesti ada status update baru. haha

Tupai Karan said...

@iera nadira

tupai ni kebal.. senapang xjadi apa.

aik adinda marah? jgn mrh nti kena jual

cKyN WaN said...

hahahahahahahaha klakar gile!

luvYOU said...

hahahah

tertipu sudahhh saya malam nihh...

huhu

i followww u....:) followlah sy jika sudi :)

Fariq said...

ceh,, baek trus exit je,,
xyah nak logout2..

anyss said...

Salam,
Daku terselamattttt -----> dengan bangganya nak ngaku x de FB, tak kena jangkitan virus ni ;)



Ditemani Awan Gemawan Putih Kekabu Bak Biri-Biri Gemok

Fina Sophie said...

sy takde facebook k terima kasih hahaha :P

Cik Liz a.k.a Leza said...

cissss hampeh.....ingat kan ke hape berkobar2 baca kihkih

kusut said...

astaga



tapi kalau logout 5 minit pastu dah mula tunjuk simptom2 withdrawal.. pastu dah login balik sama jugak la. mungkin kene belajar 'puasa' facebook. demi Allah

humbleyat said...

solution yg terbaik sekali..thumbs up!:)

lg best "deactivate" terus hehe..

Mencari Inspirasi Diri

Miss Kira said...

hahahaha
bgus2..
ngeee...

kira mmg addict dgn fb..asek2 update stats smpai kwn kata ang boleh buat buku dgn stats ang.. perghh..pedih siot.. hahaha

xp skrg dah kurang...
kpop mengambil alih..
hahahaha