Monday, November 1

011110: Ramai yg Tidak Perasan Tarikh Ini

Salam...

Apa khabar sahabat-sahabat & pelawat-pelawat 100penulis...?
Saya doakan agar kamu semua sihat-sihat sahaja...

Berlalulah sudah Oktober 2010...
Dan telah tiba pula November 2010...
Terlalu cepat rasanya bulan Oktober berlalu...
Dan seperti tahun-tahun yg lepas,
bulan Oktober sememangnya merupakan bulan yg banyak menyimpan 
kenangan & sejarah dalam diari hidup saya...

011110
Tarikh yg sangat cantik juga...
Pastinya tidak ramai yg perasan akan tarikh ini...

Bulan November pula menjelma...
Sudah pastinya bulan ini juga menjadi bulan yg sangat bermakna kepada anda...
Hmmm... Hari lahir si dia...
Yup... Saya ingat lagi...
Hehe...

Selamat datang November 2010..
Berlalulah kau wahai Oktober 2010...
 

Entri kali ini saya akan memilih sebuah entri daripada blog saya iaitu Poet Dusun Bayu...
Entri yg bertuah itu ialah...


Selamat petang sahabat-sahabat blogger yg disayangi...
Tengah buat apa tu...?

Apa...? Tidur...!
Tak baik tidur petang ni...
Orang kata kalau suka tidur petang memori untuk mengingat menjadi kurang...
Hehe...
Orang kata la.. Bukan saya kata...
:-)

Jadi, apa kata isi masa terluang petang-petang ni dgn perkara yg berfaedah...
Contohnya, main sudoku ke...
Joging je...
Memancing ke...
Main bola ke...
Main layang-layang ke...
Hehe...

Kalau saya pulak, saya suka meng"edit" gambar...
Hehe...

Kalau saya dah mula edit gambar, memang saya akan berada dalam dunia saya la...
Maaf la kat sape2 yg call & msg saya bila saya tengah khustuk edit gambar...
Memang saya dah x ingat dengan hp saya...
Hehe...

Kmk mntk maap k Kak Wa...
Boh jerak k...
Lak mun free call kmk agik..
Hehe...

Hmmm...
Semalam saya edit gambar ex-rumate saya...
Kawan baik saya juga...Hehe...
Sebenarnya dah lama x edit gambar guna Adobe Photoshop...
Tengoklah hasilnya k...
Ini adalah gambar asal SEBELUM diedit...
Hasil editing... Hehe...

Tengok pula gambar yg SELEPAS diedit ni k...
Inilah gambar yg telah siap diedit...Hehe...

Macam gambar kat studio tak...?
Hehe...

Kalau Shahrol pakai baju kemeja & blazer mesti korg percaya kalau saya 
ckp gambar ni ambik kat studio kn...?
Huhu...

Ok la, sekian dl k...
~~~....Siapa yg ada tips exam PTD bgtau sy k..Hehe...~~~

18 comments:

d_tieah said...

Perasan..
Buat entry publish mlm ni.. 11:11 PM.
Sempena last entry..
Bulan november mmg xkan buat entry lg smpai ptghn bulan disember..
Hehe..
Btw, gud luck utk students u yg skrg ni smua fokus kat final exams..

Azwandy Bin Muhamad said...

Perasankah? Bgslah..hehe...
Mlm tok kmk nunggu entry ya k..hehe...kenak entry terakhir...?

Amni said...

aieee... sharol tok clasmate kamek masa sekolah rendah.. diam sama kampung juak.. aieee... hahahaha

dya adriza said...

Ini entry 2 dalam 1 kan? hehe mula2 saya ingat apa la yg special, tkn read more tgk2 cita lain.

Hmm.. awak suka nombor 1 ek? Entry pos pun pukul 11:11 pm kan? Memang sinonim dgn nombor 1 la ni.

Azza Zahra said...
This comment has been removed by the author.
ztie said...

HAH..nang kacak gambar ya! hehehe... tarikh dah perasan dah...

Azza Zahra said...

Haah, tak perasan!
Cantik tarikh neh.

safizan said...

Tengok post kat sini baru perasan tarikh 011110.

Azwandy Bin Muhamad said...

Amni- Mena??? Sekolah Istanakah??? Samalah kita....

Azwandy Bin Muhamad said...

dya adriza- Hehe... Kira mcm tu la...Hehe... Tapi, xde la minat no. 1...Hehe...

Azwandy Bin Muhamad said...

ztie- Makseh...Hehe...

Azwandy Bin Muhamad said...

Azza Zahra- Cantik kn...?Hehe...

Azwandy Bin Muhamad said...

safizan- Tu la kn..hehe...

r.k said...

nice editing though .

nur.sa said...

a'ah. mcm gambar studio dah.. untung ah pandai edit ..

date cantik banyak.. tahun depan ada lagi. hehee..

Tupai Karan said...

ada skill edit gambar ni.. teruskan :) tarikh ni sy perasan jugak sebab 2 org bespren besdei tarikh sama..

Latest entry : What's the point of updating your blog if you're just copy pastaing?

anyss said...

Salam,
Waaaa tak pepasal si ensem tu tersohor sedunia ya :D

Pert Doherty said...

skali tengok, gua ingat subjek digital system daaa...

hahaha
01010101


Antara sahabat, sijil dan senapang Thompson