Monday, October 18

Wanita Zaman Berzaman

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 salam sejahtera warga 100 penulis..
maaf agak terbiar sepi 
sedang sibuk menguruskan hal graduasi Q
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

wanita warisan dunia
bak kata projek pistol
wanita satu dunia memang cantik dan layak untuk dicintai
tapi wahai kaum adam...
sebelum nak memiliki kaum hawa ni
kita kena buat persediaan awal
untuk apa?
haaa...pikir sendiri









Betul ke wanita ni kuat membebel?
anda tentukan


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

7 comments:

nur.sa said...

wanita pendiam tak kuat membebel.

wanita suka bercakap, memang kuat membebel.

tapi, org lain ada pendapat lain kot.

kusut said...

apa orang laki takleh membebel ke? hehehe

btw Q, aku kurang sokong la dgn perkataan 'memiliki' tu. rumahtangga tu satu perkongsian, lebih lagi dr tu sebenarnye. tapi definitely butkan satu form of ownership IMHO

.s.o.f.i.a. said...

aku rasa wanita membebel ada pasal...... tapi betoi kata nur.sa, pompuan pendiam tak membebel...... =)

d_tieah said...

Bebelan utk kebaikan xpe..
Haha..

hentakbelipat said...

haha...aku ingat gmba2 tu nk tnjk persediaan kaum adam nak handle kaum hawa...wanita dan bebel tu kira ibarat kopi dan gula lah...kalau ada gula baru manis kn..kalau xda nanti pahit cam xkena..tapi lebih gula nanti kencing manis...

Fina Sophie said...

wanita kuat membebel? siapa kita nak tentukan. individu itu sndiri la yg tentukan dia nak jadi kuat membebel atau tak.

hais. kan dah membebel ni. hahaha.

anyway, my mum pernah ulas bab ni, (layan anak beliau ni yang suka tanya kenapa kenapa kenapa :D), mama ckp, before kawen, mum bukan jenis byk bercakap pun. but lepas dah kawen dan dah ada anak, dah develope skill membebel. tp alhamdulillah d tahap yg masih boleh dikawal fuh.

pendapat dari sy yg belum kawen dan blm ada anak ni, everything happen for reason. para suami jgn asyik nak slhkan istri yg suka membebel, tp fikir juga KENAPA ur istri jd kuat membebel. sebab apa? byk faktor.

mcm yg kusut ckp, perkahwinan itu satu bentuk perkongsian. kalau jaga anak smua letak di bahu istri (si suami siap nak anak cukup satu pasukan bola), kemas rumah, yg lelaki demand nak makan sedap2 tiap sarapan, lunch dinner, tp nak basuh pinggan dekat dapur pun liat, tolong sapu halaman rumah pun liat, n smua pun liat, istri pun merasa tidak adil. dont expect us utk berdiam diri. bukan ke marriage tu satu perkongsian.

lagi satu, ramai sgka, bila dah lepas fasa naik jinjang pelamin, maka tamatlah kisah cinta. but nope. perkahwinan tu la permulaan segala2nya.

ok dah dah. stop fina stop :P

Miss Kira said...

wanita kuat membebel..hmmm..middle kot..