Tuesday, October 19

tips nak tackle girl

Artikel ini adalah sumbangan dari elmynur

ok. sekarang nak bercakap love, lova things, heish faten nie, kalau buat entri tak de yang tak love lova, sumenye ade sangkut -paut, haha bukan ape, sejak jadi lone ranger lah kan, feeling ade sket lbih lah, ye lah dah tak tau nak share ngan sape kan, so, kongsi dengan blog pon boleh lah, wuu, sdih sdih T.T thngs love lova nak cter nie adalah tentang, ok, what if kita suka kat someone, tapi dia suka kat org len, kire mcm cinta tiga segi lah, heish so sadis, hurm dalam situasi mcm nie , korg buat ape lah ? kalau aku, aku akan trus mint dia, dan tngk dia bhagia pon aku akan bahagia, **ok itu sngat plastik. sbb kalau aku lah, as long as aku tak dapat, aku akan trus berusaha, ye lah, mana tahu, dye memang untuk kita?? ** wink wink !! haha,

situasi dua, macam ni lah, kalau kaw minat dekat someone , tapi dia pulak jenis yang macam, malas nak ade serious relationship, dia cume nak hubungan yang ala ala TEMAN TAPI MESRA.. hah, yang ini lagi satu masalah, bukan ape, sbb org macm nie, kadang2 kita tak tahu die tu ade simpn perasaan kat kite atau tak, sbb nya layanan die dekat semua sma rata, kalau lelaki, perghh, dye akan treat gurl mcm queen lah, **each girl ok, well ladies lover lah kan, n untuk girl lak, maybe cre die berkomunikasi, body language n etc akan mcm mmberi sang pria2 itu semacam stu perasaan yang perasan, ! bahaha ayat sngt hodoh. ok.. so, kalau dalam situasi mcm tuh, i as a girl akan wat dunno jer, sampai dah btul2 sure dia ade feeling kat i, bru lah i approach, ok.

nie bonus untuk entri nie,


** untuk ladies lover yang dekat luar tu, ade sket tips nak approach ladies.


1. kalau dpt num stu girl tuh, jngn trus approach, nampak sngt macm u all terdesak nak knl gurl tuh, lbh tepat lagi hegeh, bahahah.


2. kalau boleh , kenal perlahan2 , jangn terus nak ckp u minat dye k, ape k, start dngan kawn, buatkan diri u all tuh sebahagian dari hidup mereka secara perlahan2, example : wish gudnyte tiap2 mlm ke, ape k.


3. JANGAN SEKALI-KALI KONGKONG HIDUP MEREKA, okayh tak salah ,menegur, tapi tegur pada mas dan tempatnye, jngn lah time gurl yg korg minat tu tngh bendera merah korg tegur diorg macm2 , memang tak lah kan, so, jngn nak harap lah korg ade peluang lagi sebab tak sape suka dikongkong kan.


4. jangan nak mengada2 romantik sangatlah, sebab tak semua org boleh terima, boleh nak jiwang2 karat, tp jngn lah terlalu, kadang2 perempuan nie tak harap pon romantik bagai nie, kadg2 tunjukkan kepada mereka yang kehadiran mereka dihargai pun dah ckup mnyenangkan hati ladies2 nie :)


5 . jangan expect yang sume ladies nie materialistik, kadang2 mereka bukan begitu, contohnya lah, korg bru kenal, then u bg die hadiah ,mahal2, ok, ade girl yang suka, ade pula yang akan rasa macm nie " heish die pkir aku nie ingin sangat ke nak brg2 mahal mcm nie " sebabnya kadang2 perempuan pun ade ego dia juga, ye lah, bru kawan dah bagi brg mahal bagai, so , bagi mereka , macam tak manis lah, sebab itu dikira sebagai hutang budi juga ! ada paham ? !

10 comments:

kusut said...

situasi 1 tu cam biase kot. especially kalau yg diminati tu hensem/jelita (serupa model).. mesti ramai admirer punye la. konfem! bukan dah 3 segi dah tu mesti ade 4 5 maybe 6 segi yg senyap2 minat jugak kot

situasi 2 tu kan.. lelaki yg treat all girl cam queen. sound like a player to me.

nabilah_2908 said...

erm...bagi sy la...cara no 1 tu..cara yg terbaik...

yer la..berterus terang..mengatakan yg dia suka pada girl itu...x perlu main pusing2...cakap terus..

tp...terangkan pada dia..bukan nk ajak couple terus...ajak berkawan dulu..kenal hati budi...

so..that girl tau lelaki itu serius mahu berkenalan dgn dia...

sy pernh jumpa juga...dh dpt nombor..boleh lak lelaki itu pura2 salah nombor...lepas tu mula la kata nk berkenalan..etc..

sesuatu yg dimulakan dgn pembohongan...tkkan kekal lama... ;)

Encik MT said...

cara perempuan tackle laki takdak kew? kekeke!

faten helmi nuur said...

thnx for da comment , untuk tips prmouan tackle laki, nanti, ade, sy buat follow, up, tunggu dpt ilham, dn bantuan dr membe kamceng lelaki sy :)

yup , kalau sy, sy pun suka situasi pertma, walaupun complicated, tapi macam2 rasa ada

Fina Sophie said...

paling simple, nak tahu apa?

BE HER BESTFRIEND, dan jangan lupa flirt2 sikit. but make sure u mean it. ;)

safizan said...

Betul yang no 1 adalah yang terbaik, sebab kalau dah suka nak tahan tunggu masa yang sesuai mana boleh tahan.Boleh jadi barah hati beb, cakap jer suka tak salahkan bukan nak terus bercinta.Cuma jangan la serius sebab baru nak mengenal respon dan hati budi.
Maksud SUKA dengan CINTA x sama kan?

KeCiK said...

No tepon pon xdpt inikan nak buat step no.2 dan seterusnya.

Haha tapi still (T_T) @ :(

*dekli* said...

cara yang paling murahan yang penah lelaki buat...dan aku benci

lelaki yang bagi no fon kt si girl, n tunggu girl tu contact die..si lelaki akan buat tempoh, seminggu atau sebulan untuk tunggu feedback dari girl tersebut, walaupun lelaki itu punya no fon si girl tu....

macam hape la cara tu...murahan....kalau si girl tu contact so lelaki 2 ad peluang la...macam nk main2 pn ada...hampeh....

faten helmi nuur said...

aku stuju , konon nak jaga market , boleh pegi dngn market itu

fndrocka said...

Ni pantang larang secara basic je ni..nakbyg lagi advance.ada?huhu