Wednesday, October 20

Satu Hari Di KFC...




Satu hari di KFC, si gadis sedang melayan Snack Plate. Tiba-tiba seorang pelayan datang dan menghulurkan sekeping kertas “excuse me miss, jejaka di sana hendak berkenalan. Ni no tipon dan ID Facebooknya skali…makaseh”. Pemuda yang dimaksudkan tertunduk-tunduk dengan muka kemerahan…hahahahaha.



Itu hanya mukadimah cerita, the main point is…if you are that lady, what will you do??? Will you call him?? Add him on your Facebook???

For me, pemuda tersebut akan kompom diREJECT. Mengapa dan kenapa???
Come on lah brother, bab berkenalan pun tidak berani. Apatah lagi kalau sudah masuk bab relationship yang lebih serius. Bertanggungjawabkah?? Bolehkah??
Bukankah lelaki seharusnya seorang yang berani..berani berkenalan, berani meluahkan perasaan, berani minta no telepon dan berani tahan muka jika permohonan ditolak.
Pendek kata, serba serbi GENTLEMEN…usah bersembunyi disebalik bayang2 pelayan KFC.

Namun itu hanyalah pendapat saya secara peribadi sebagai seorang wanita yang berwawasan…hehehe. Bernas atau tidak terpulang kepada anda untuk menilai. Maklumlah rambut sama hitam, taste lain-lain…

Sebelum saya mengundurkan diri, cerita ini hanyalah rekaan semata-mata dan tidak berkaitan dengan mana-mana pihak. Namun, jika terkasar bahasa dan merasa tersinggung, tangan dihulur kemaafan dipinta :D

Happy reading and feel free to leave your opinion. Thanks…

14 comments:

one2paii said...

gua nie pemalu..malu sngt2..so gua lebih rela ppuan yg mengorat gua dan terus pinang gua ,..hahaa

fara said...

Kalo fara la kan...
klo lelaki tu direct approach pon mgkin akan reject gak kot.
gentlemen tu mmglah...

but nnti ati terfikir...
klo die brani approach fara...
tak mustahil die brani approach girl laen jgk kan...

but then again,
jodoh & ketentuan Tuhan, kite tak tau kan... :)

hentakbelipat said...

tapi setail jgk dia nk hanta teligram dkt kfc ea..haha

chenta said...

kalau i, add aje fb dia..kawan tu tak salahkan??

aYaz said...

kalo den,den add kat fB je..
kalo pastu dia malu segan tak hengat,
den reject yo...
har har har..

--<@ tp kalo dah jodoh,tak ke mana..

myza_sam said...

sy pun setuju dgn kamu SK...klu gentlemen,mti berani...nama pun lelaki kan???....

Clarky Afif said...

sekarang rambut pun dah tak sama hitam. hiks hiks!

MuJE said...

kalo aku malu kot hantar posto macam tu... kalau kita dah blah ke ok sket...hehe baru die akan "eh, yang mana ekh?" and then automatik die akan g tengok kat fb! yela, kalo ensem, layan, tak ensem tak add la gamaknya...haha

nur.sa said...

add aje dulu dekat fb then tengok aje lepas tu kot-kot dia gentlemen kat alam maya.. hahaha.

fndrocka said...

Lelaki tu sebenarnya nak mengorat pelayan KFC tu..kau ni saja dijadikan props...kehkehkeh

Fynn said...

to me kan,
even tat guy dh ade effort nk kenal with the gal tu pon dh kire brani babeh ;)
ble fikir blk,bukan semua brani,kdg2 pendam je~
klu yg brani mati pegi mintak number dpn2 ni,bukan semua boleh caye,ye tak?

to me lah;)

Miss Kira said...

add kot..
kawan ja pun..
x luak..
=)

Fina Sophie said...

i love u lah fynn, meh tapak sket! hahah XD

for me, watak lelaki dlm entri ni sbnrnya dah kira berani dah. salute! and personally i lebih tertarik pd lelaki yg pemalu dan konservatif sikit2, moden sikit2 (but not lelaki yg terlalu pemalu atau konservatif) berbnding lelaki yg terlalu berani/moden. tak bermakna yg nmpk malu tu tak serius. it's just because, mcm yg org kata, malu itu tanda dia jarang buat benda2 mcm tu, so dia tak biasa. org berani ni ada dua - samada dia dah biasa buat benda tu (bg nmber tlfon + fb id dekat girl) atau mmg dia dah nekad gila2 nak kawan dgn u. nilai sndiri - cara nak nilai, befriend la. add dekat fb won't be a prob. tak rugi apa2 :D atau, if taknak dilihat mudah sgt, send mesej dekat his fb inbox, kata 'hi, i la girl dekat kfc td ;)'. tak pyh add. just hntr mesej. if dia nak, dia add la awak sndiri. XD

apa2pun, niat tu yg membezakan.

kalau perempuan yg nak dimengorat tu pula standard dia tinggi, mungkin juga kena reject kot. but depends. kalau dah jodoh, insya-ALLAH everything will run smooth :)

add dekat facebook, itu acceptable. tp nak kita perempuan yg kol dia dulu? sorry, i won't do that. if he want, he la call. itupun if dia dpt my number ;)

for guys out there, whatever u are doing for a girl, if u like her, make sure u mean it. ;)

kusut said...

what's wrong with guna posto camtu? hehe aku rase taktik tu ok je cam fynn cakap la.. ade effort. tak terlalu mengganggu awek tu and ada peluang utk dia react (utk rejek atau utk add). tapi guy tu pun bile posto pegi hantar mesej tu pandang la kan. senyum sikit bile awek tu cari orang nye. takde la nampak cam stalker