Tuesday, October 26

rumah hantuuuuuuuuuu

Assalamualaikum & Salam 100penulis.

bersiaran dari New Zealand, yang mana waktunya 5 jam lebih cepat daripada Msia dan 11 jam lebih cepat daripada Egypt[ yang ni je tahu, negara lain belum habis study.kehkeh.]dalam kata lain, I am from the other side of the world.ecewahhh.haha.dibawakan kepada anda oleh sizuka-world-of-life.
habis segmen ayat skema.mari ke segmen bersantai-santai, bergelak ketawa sambil makan biskut ping pong cicah teh o.perut kenyang, hati senang.tapi hari ni bukan nak cerita pasal perut.apatah lagi biskut.
isi paling penting: dah habis semester.selamat tinggal tahun dua, hai hai tahun tiga.jadi, harus mula buat list how should I spend my summer holiday kerana tidak pulang ke Msia seperti Zack.

one possible destination,

what is this?looks scary though.YES it's scary bebeh.super-scary it is.



S-P-O-O-K-E-R-S
ini ialah rumah hantu.oh yesssss rumah hantu as in rumah hantu lah.what should I say.rumah untuk hantu-hantu mat saleh punya version.haha.this is not like a typical haunted house dekat funfair or whatever yang tiket masuk Rm2, masuk-jerit-keluar.this is a real haunted house bebeh.do visit the website.hohhhh rumah hantu ada website?yes they do.that's why I told you, this is super-scary.from what I've read, Spookers dibina di atas tapak sebuah hospital lama.not sure di atas or diorang guna bangunan hospital lama tu untuk bina Spookers.that's creepy.more info, go to the website.and you'll start experiencing Spookersssssssss.
my friends are planning to go there, during Halloween night.izzati?kabhiiiii nehiiiii.bukak website pun tak boleh lama walaupun tutup sound.[kahkah].

Spookers was on the list of top 10 places you-must-visit in Auckland.it might be on my list of tempat tabur duit during summer holidays, but MAYBE at the end of the list.hahaha~

p/s: google Spookers-->Images.semua hantu versi mat saleh yawww.no pocong, no pontianak.Vampire?mungkin ada.tapi mungkin tidak sekacak Edward Cullen.mungkin juga sekacak beliau.namun, jika serupa Edward Cullen muncul di Auckland, maka jeritan ketakutan bertukar nak sainnnnnnnnnnnnnnnnn.hahaha~

14 comments:

[z@ck] said...

weyh..rugi tak balik Msia weyh..(kes menghasut)

aku memang nak pi Spookers ni tapi guts nak masuk still tak kuat.takut duh.

Fynn said...

gila jeles nak mati!
nak pegiiiiiiiiiiiiiii!nak! :(

nur.sa said...

utk yang penakut mcm saya, sila elakkan rumah hantu. burung hantu pun sama.. :P

Fina Sophie said...

tak suka tgok movie hantu2 tp sy suka masuk rumah2 hantu. cuma kena pergi ramai2 dgn kawan baru best.. ada kawan screaming gedik-gedik. wahahahahh

Fina Sophie said...

tambahan!

actly, sy lebih tkut hantu2 dr movie org2 asia mcm dr mlysia sndiri, dr thailand, dr china, jepun, indonesia.. berbanding hantu2 ngra barat ni. tak tahula kenapa.. haih.

humbleyat said...

hoho..awal2 nak bgi bendera putih bleh tak..korang g la dulu yerk.. hehe

sizuka[Izzati] said...

zack: haha ak dok sini kmpul duit.blik nnti nk bli kete.kakaka~

ak pun xbrani lg nih weh.ketar lutut.

fynn: hahhh nih mesti geng bran nih.hehe~

nur.sa: super-setuju!kite geng.haha~tp i ske burung hantu.comel oh mata dia.kakaka~

fina sophie: hahaha.hantu omputih tak seram mcm hantu asia.sbb hantu dorg mcm ala-ala org kne bunuh secara seram.gituh je.takde hantu terburai perut.ekekeke~

humbleyat: hehehe.masuk geng laluhhh~

r.k said...

lu better tengok cite hantu Meleysa banyak-banyak sebelum pegi sane . Dalam tu antu omputeh je , tak takut sangat nanti .. keh keh keh

[z@ck] said...

serius shit hang nak angkut keta balik Msia? wow!

nabilah_2908 said...

huhuhu...tgk website nya pun dah seram... :)

dah masuk nnti..jgn lupa sharekan pengalaman kt sini yupp.... ;)

sizuka[Izzati] said...

r.k: hahaha.hantu omputih seram jek.

zack: hahaha.bukanlah.bukan.balik Msia dlu bru beli.heeeeee~bwk duit sini blik Msia kan 2 kali ganda.itu baru WOW.kakaka~

nabilah_2908: errrr.tak tau masuk ke tak.macam tak je.haha~

ASaDa RyutaRo said...

selama hidup ni belum pernah masuk rumah hantu.

err.. hantu ni wujud ke tidak? setan ngn iblis sekali dengan jin tu tau la.. mmg wujud. ngeee =P

suka dengar frasa.. "tempat tabur duit".. hahaha

sizuka[Izzati] said...

asada: hahhhhh?tak penah msuk rumah antu?tak rock lah.hahaha.

errrr.kes wujud ke tak wujud, wallahualam.

hahaha.motif suka?sinonim ke?kakaka~

chenta said...

sampai bila2 takkan masuk kot rumah hantu..huuu..takot!