Tuesday, October 12

Rotorua, New Zealand

Rotorua, New Zealand.Pilihan terbaik untuk anda yang sukakan aktiviti lasak dan mencabar. Antaranya ialah:


Bungy Jumping



Sky Swing


Luge Ride


Shweeb


Agrojet


Water Rafting

Tahun depan nak try buat bungy kat Queenstown pula la.Gila kentang! Kat bawah curam semata. T_T

Ikhlas tapi jauh,

14 comments:

CikGadis said...

fuyooo. bes nyer.. tmbah2 yg swing tue. tp yg rufting tue i surrender ar... huhu

Miss Kira said...

bestnya!! teringin nk buat semua tu.. hehehe

ASaDa RyutaRo said...

PERRRGGHHHH!! BEST GILER LAH!!!

siyes nak try water rafting!! kat malaysia ada tak ea?

KeCiK said...

seyesly gua jeles dengan menatang bungee jump tu.

Argh. Enuf is enuf. Kejelesan gua membuak-buak tatkala membaca entri nih.

:)

sizuka[Izzati] said...

zack.tetiba bru dpt idea nk bt entri ape tgahari nih.ak bt sekuel entri ko la bleh?sbb ak dh bt zorb.ngeeee~

[z@ck] said...

Cik Gadis..
rafting tu aku tak smpat try lagi.next year baru nk buat =)

Miss Kira..
duit+berani=boleh buat semua =P

Asada Ryutaro..
aku rasa rafting kat Msia pun ada.kat sg sedim,kulim

Kecik..
hai otromen pala besaq.meh la NZ meh..buat bungy.kekeke

sizuka[izzati]..
boleh je.sila2~

nur.sa said...

rafting je yg pernah buat. hoho.

giler bestttt. nak buat gak semua tuh.. jeles tahap gaban neh..

hentakbelipat said...

nampak dah tahap rokers awek2 kat dalam pic ni..memang kalau aku belum tentu ade kuderat nk panjat tinggi2..ni kan pulak nk terjun tinggi2...gila ba!

Fina Sophie said...

weh water rafting tu ai pernah buat. best gila siyes best! me yang lembik2 ni pun layan gak hoho.

n asada, yes ada. me pernah try dekat sedim, kedah. malaysia ni kaya dgn keindahan smulajadi yg bleh diteroka, impossible tak ada okey. we have lots of penggemar2 sukan lasak mcm ni, byk antara mereka yg jadi guide juga utk beginners. pernah ikut prgrm diorang n kenal beberapa org mcm ni, n passion diorang dkt sukan2 lasak dan smulajadi ni really amazed me. pencinta alam semulajadi sejati @_@

Fina Sophie said...

..plus their views of life unik sikit ;)

kusut said...

@_@ seram aku nengok. hehe

[z@ck] said...

nur.sa..
best kan? =)

hentakbelipat..
hehehe..kami memang suka sukan lasak =P

Fina Sophie..
ha..betul tu fina..rafting memang best..tahun depan nk try buat =)

kusut..
apa barang seram?hahaha

cik ain said...

ngee~ dalam bnyk2 game, game yg tinggi2 tu mmg ain xsuke! sbb ain gayat!

kalau g genting pun, just duduk tgok kazen main tang gayat2 tu.. grr ~

KeCiK said...

kalo betoi gua otromen dah lama gua runner g NZ.

Tak dapek den nak poie NZ, nak balik kampung hujung minggu pon pikir 2-3 kali. Haha..

Next tyme tanter. Next tyme!