Thursday, October 14

Rahsia 21



Di Malaysia sekarang dah 14 Oktober. Tapi kat UK masih lagi 13 Oktober. Apa kaitan tarikh ni dengan nombor 21? Banyak rahsianya, nak tahu apa? Jomlah kita baca sampai habis. Tapi sebelum tu kena janji tau, jangan beritahu siapa-siapa. Boleh semua? Wahhh, bagus bagus. Nak mmuah mmuah la! Oppsss..saya kan sudah dewasa. Hehe. Okesss, jom zasssss ..............




1. Maksud nama cikda ialah 'keberuntungan yang bersinar' . Nama betul? still rahsia =)

2. Kenapa suka blogging? tak suka sebenarnya. walaupun dah setahun lebih create blog, tapi tak selalu tulis. Sekarang jer baru aktif. Sebab? cikda nak share apa yang cikda rasa dan apa yang cikda alami. Blog ni dah macam kawan rapat pulak. And I want this blog to accompany me from now and then.

3. Apa konsep blog cikda? eh, takde konsep-konsep. tapi mostly personal-based dan yang paling cikda suka pasal cinta.Ouchh! good girl huh? Hehe. 

4. Cikda ni bakal cikgu. Tak percaya? kenapa? sampai hati. Well, nanti boleh cikda ajar anak-anak korang tau. Nak tak?

5. Suka bunga Lily. Bunga lain suka jugak, tapi tak sangat. Tapi kalau ada yang nak bagi bunga, bagus jugak kan?

6. Suka barang kemas. Pengsan! Haha. tengah plan nak beli swarovski punya jewellery. Haa, satu lagi A|X watch. =)

7. Suka basuh baju guna tangan. Buta technology. Haha. Takde la. Just not into washing machine. 

8. Suka perfume Giorgio Armani Acua Di Gioia. 

9. Tak suka pakai sneakers. More into a ladylike person. 

10. Tak suka bola. Tapi tengah mengumpul jersey. Sekarang dah ada Arsenal, England, Manchester United dan ..... masih mengumpul. =P

11. Breakfast : Mushroom Soup + Milo = Mantap!

12. Suka makan masakan sendiri. Hehe. Kalau orang lain, tak makan sangat masakan sendiri. Tapi cikda ni lain sikit. 

13. Suka tengok Vampire Diaries, Merlin, Legend of the Seekers dan banyak lagi..........

14. Suka lagu jiwang. Obvious la kan? Hehe. Sebab tu selalu menangis. 

15. Boros. Erkkkk??

16. Suka berbual dan banyak membebel. Haha.

17. Garang?? Opsss, no komen. Hati lembut tauuu. =P

18. Tak suka lelaki. Kontroversi je kan? Takde la. Tak suka lelaki yang take me for granted. 

19. Mudah jatuh cinta? Apa maksud cinta pun cikda sendiri tak tahu. Tapi cikda mudah sayang pada orang yang selalu ambik berat pasal cikda. Hahaha. Promote nih! Tengah cari calon suami. Gurau je. =D

20. Abah cakap, tak ada istilah kawan antara lelaki dan perempuan. Hmmmm.

21. Sebenarnya, hari ni 13 Oktober 2010. Genap la usia cikda 21 Tahun. Kawan-kawan cakap, umur macam ni dah kena cari calon, maksudnya dah ada steady partner. Betul ke? Apa-apa pun. Today's my birthday! Hehe. My friends are planning of throwing me a party tonight. Yeahaaa!

Sekian sahaja rahsia 21. May Allah bless me, and show me the way to a blissful life ahead. =)

16 comments:

Kimmy Ai said...

Happy Birthday cikda.. ;D

Aida Ismail said...

@kimmi ai : Thank youuu! hehe

kusut said...

wise man ur dad ^^
happy 21st! takde birthday bash?

Aida Ismail said...

@kusut : thank you! hehe, my dad tu dah jadi macam kaunselor cinta untuk anak2.. =)

d_tieah said...

Happy birthday cik da..
Nnt jumpalah Mr. Right..
Hehe..
Sm la umo 21..

Fariq said...

epy bday cikda.... pewittt

Fina Sophie said...

nur aida ke? hehe. cikda, i've been writing since 20o6. skrg ni bila dah 2010 baca balik tulisan2 lama, best. itu mcm rekod utk hidup kita ;)

about point ke-20, ketawa sy. yah.. i guess ur father is right. cuz eventually, they'll fall for each other. cuma cpt, atau lmbt, kekal atau tak kekal. based on my experience with my bestguyfriend ;)

btw, dah boleh cari dah time umur 21, tp doesnt mean kena dpt skrg juga sbb ada org dpt lmbt, ada org dpt cpt. start cari je hiks ;)

Fina Sophie said...

anyway, happy birthday! :)

cik ain said...

happy bufday ^_^ ary ni bufday ain plak haha!

koshary said...

merujuk pada angka 21.
takpe, tak semestinya kena ada stable partner lagi. bakal cikgu tu calon isteri toplist wohhh. ni berdasarkan sembang sembang dengan kaum lelaki lahh.betul tak?=D

cikda aka (teka) sarida,=p. kan bakal cikgu, dun wrry lahh. nanti dah grad terkejar kejar semua orang nanti. hehehe. =PP

happy birthday again!

Aida Ismail said...

@d_tieah : Mr.right? lalala, tengah tunggu =P hehe..thank you tauuu..

@fariq : wahhh, ada peewitt lagi yer, hahaha..thank you fariq =)

Aida Ismail said...

@fina sophie : nur aida? bukan bukan =P itu la, menulis ni kena ikut mood sebenarnya..hehe

point ke 20? yes, indeed!hehe, betul tu..abah cakap,abah dah kenal sangat dengan perangai lelaki, oh ya, kena start cari la ni eh? hahaha, thank you fina =)

Aida Ismail said...

@cik ain? your birthday kah?wow! hehehe, beza 1 hari..hehe, happy birthday sweetie =) may Allah bless you always

Aida Ismail said...

@koshary : angka 21. ermmm, you know what, we guys here almost everyday kot cakap pasal kawen and there are times yang i feel this really sucks! hahaha..sorry mencarut. awal2 kena reject. LOL. sarida? jauh sekali..yang penting Aida tu ade. kalau betul ckgu calon isteri toplist, akan cikda tungga..hahaha, thank you koshary! =)

Miss Kira said...

epy bufday!! xD

Aida Ismail said...

@miss kira : wahhh, thank youuu! hehehe =)