Tuesday, October 5

panas!! panas!! panas!!!

*baca tajuk di atas dgn nada dengung 3 harakah ala2 citer MELODI.




memandangkan lately nih siang ala2 matahari naik meninggi n mlm plak ala2 hujan yg mnelimpah ruah ngan air sejuk yg rasenyer seperti sungai yg mengalir tanpa kencing tikus maka aku rase amat bersesuaian sangatlah tajuk aku untuk entry kali nih.

citer panas nih datangnya dari sorang lelaki berusia 60an dr Rusia yg bernama Vladimir Ladyzhenskiy. dia nih dah lima kali jadi juara bertahan utk pertandingan World Sauna Championships yg diadakan di Heinola, Finland. tp utk kali yg ke 6 nih nasib dia x berapa baik sikit (sikit?) bila dia telah disahkan mati walaupun baru 6 minit final round berlangsung.


lawannya ketika itu Timo Kaukonen, 40 dari Finland juga telah dimasukkan ke dlm hospital tapi dia disahkan dlm keadaan stabil. alhamdulillah.

kata penonton, dia org berdua nih dan menggigil kepanasan & melecur seluruh anggota tp masing2 x nak mengalah... kire tema hidup masing2 berpantang maut sebelum ajal lah kononnya kan walaupun suhu dlm bilik tuh dah meningkat sehingga 225-degree (110 Celsius). bengong.

sudahnyer pihak paramedik masuk campur n hasilnya.... lihatlah pic tragedi nih di bawah:



Vladimir (L) n Timo (R)





so, aku x tau lah nak kata apa kan... nak simpati ker nak ucapkan tahniah. aku benar2 clueless skang. apa yg mampu aku ucapkan ialah semoga roh mendiang Vladimir tenang di sana dan ditempatkan di sisi org2 yg beriman pada tuhan mereka. dengan tuhan kita, sah2 la dia kene beduk 24 jam. heheheh...


ps: Jejaka Anggun mmg tak suke ngan cuaca panas. kalo boleh nak duduk bawah AC 24 jam!!!

ps2: sila klik Jejaka Anggun pun Menulis... utk membaca cerpen baru karya Jejaka Anggun n doakan semoga cerpen nih berjaya menang.

ps3: or visit dan Jejaka Anggun pun mula berkata-kata utk melayari blog personal saya. enjoy!


6 comments:

nur.sa said...

phewww. ngeri tengok kulit dia.

tak tahu mana kewarasan depa ni semua pergi. adoii. membunuh diri je namanya tu.

kusut said...

heh respek! walaupun borderline dgn madness.. tapi aku respek diorang sebab tk givap. too bad medic tak cukup cepat lah

Fynn said...

gila laahhh!
mati katak kot.pffttt

sYazY_dZaiMa said...

aiiyookk..menakutkan..bab macam ni mmg sangat takut tp tak tau apsal ada program kat uni selalu jadi E&R..

fndrocka said...

Keberaniaan yang tak patut

hentakbelipat said...

gila apa nih..banyk bnda lai boleh lawan..lawan la sapa tido paling lama..kan kurang sakit tu