Monday, October 25

; lagu dan music

assalamualaikum readers.

saya bukan pencinta lagu.
saya bukan pencinta music.
saya bukan peminat lagu.
saya bukan peminat music.
dan saya bukan penyanyi! ahahha..


saya bukan tergolong dalam golongan orang yang meminati lagu-lagu.
boleh dibilang dengan jari aje berapa lagu yang saya suka.
boleh dikira berapa kerat lagu yang ada dalam nset saya.
16 je.
dari maher zain, taylor swift dan lenka. :)
jimat ruang memory card. hee.
dan saya akan mendengar beratus-ratus kali lagu itu sahaja.
berminggu-minggu, berbulan-bulan saya hanya mendengar lagu itu.
tak puas-puas

zaman sekolah dulu tak amek kisah kalau my frems bergosip tentang penyanyi and lagu latest.
kalau dengar pon macam selalu akan tanya diorang, 'siapa dia?'

dalam kelas saya hanya pandai nyanyi lagu,
'selama ini, ku mencari2, teman yg sejati, buat menemani, perjuangan suci..
bla bla bla..'
hee. nasyid. 

lirik juga saya tak ingat!
tanyalah saya sebarang lirik, memang saya tak tahu..
kalo masuk rancangan jangan lupa lirik, confirm saya akan kalah!

kalau dalam bilik, saya akan pasang radio or laptop semata-mata untuk menemankan saya yang berasa sunyi ini..
sekadar membisingkan suasana aje..
kadang2 tanpa saya sedari, lagu yang dipasang melalui laptop saya sudah habis diputarkan semua.
tak perasan langsung lagu apa yang dimainkan..
tup tup dah senyap.

roomate saya sekarang suka dengar radio.
setiap masa. tak kira time study ke tak.
nasib baik saya jenis yang tak kisah. study pon nak jugak dengar lagu sebagai peneman kan?
dan, sebab dia lah saya kenal lagu-lagu zaman dulu-dulu.
spring, sping, lagi siapa ntah-tak ingat.

tapi, tanyalah saya lagu latest,
saya tak tahu.
tanyalah saya siapa yg nyanyikan lagu itu,
saya tak tahu.
tanyalah saya lirik lagu itu,
saya tak tahu.

tanyalah saya lagu uitm dekat di hatiku,
haa! yang ini saya tahu! heeehee.

setiap orang ada lagu feveret masing-masing kan?
lagu apakah yang anda suka?

ada sesetengah orang tu time study kena dalam suasana senyap sunyi, tak de gangguan.

ada tu yang kena pasang musik. kan?

masing-masing dengan cara tersendiri.
dan rakan-rakan, dengar lagu tu jangan sampai melalaikan ye :)

p/s; doakan saya.
27 hb final.

8 comments:

humbleyat said...

same la kit afifaa..suka dengar musik..tapi hanya sekadar mendengar sahaja;)

gudluck for final..pulun buku sampai hancur dulu bru masuk exam ;)

zai said...

tgh2 study.nk hilang tension.dengar lagu opera.haha.gudluck final! ;)

anis.farhana said...

saya suka dengar lagu
and saya hanya akan dengar lagu yang saya suka sahaja.^^

saya tak berapa kisah pasal lagu latest ni
just bile terdengar yang sedap ditelinga,
baru la download

tak de la gila dengar carta lagu setiap minggu :))

tapi saya MEMANG tak boleh dengar lagu time study..fail!

goodluck exam! saya final 28hb^^

kusut said...

aku rase la kan.. kalau nak menghafal.. jgn la dengar muzik. fokus tak tajam. tapi kalau practice skill pasang muzik takpe

gudlak utk exam ye. jgn jwb soklan exam cam tulis blog lak :P

chenta said...

sy jenis yg suka dgr lagu..pape lagu pun takpe..mmg dr sekolah rendah, kalau study, ada music..nak hafal pun, tak ksh ada music..

gudluck ye pd semua yg nak final ^_^

Amni said...

good luck final dear!

saya suka music.. suka dari kecik.. suka gitar, suka piano.. suka buat lagu... tapi jarang dengar lagu orang len kecuali lagu yang hubby minat...

tapi paling suka lagu yang hubby buat... *wink*

Fina Sophie said...

i do appreciate music, tp bukan gila muzik. but i appreciate it alot! dan, sy tak tgok penyanyi if nak minat muzik... buttt..

sy pun suka lagu2 taylor swift juga! haha. love her songs. smuanya ada story. she's really a story teller kan? ;)

nur.sa said...

sy juga bukan manusia yang jenis melayan lagu suka sangat2..

sekadar tahu lagu apa yg femes skang tu ada la..

oh ye. feberet song skang. jangan pegang-pegang by suhaimi mior hassan, anna rafalli dan altimet. memang best lirik dia. :D