Friday, October 15

Kenapa Telur Dia Lain Ya?


Aku makan dengan kawan aku.
Dah lama tak jumpa dia, jadi luangkan sedikit masa bersama.
Makan di café universiti sahaja.

Ramai orang sekeliling kami.
Memang ramai - lelaki dan perempuan.

Kawan aku pandang ke satu arah.
Aku tegur dia.

Aku : Kau pandang apa? Makan lah…
Dia : Kau perasan tak, telur budak tu lain…
Aku : (toleh belakang, nampak ada kumpulan pelajar lelaki) Telur?
Dia : Ya. Lain betul telur dia.
Aku : (bingung) Bila masa pula dia makan telur? Tom yam adalah.
Dia : Ye lah… kau dengar telur dia cakap.
Aku : Tu bukan telur! Tu telor lah!

Nota :
Perbezaan yang besar antara telur dan telor.
Telur = dihasilkan oleh haiwan.
Telor = gaya percakapan.

17 comments:

cKyN WaN said...

ha ha ha ha ha ntah ape2 je.

Kniedaz said...

ohhh..telor tuuuu..
salam kenal ^_^

ana ayesha said...

ada perkataan yg mesti disebut dgn betul utk mengelakkan salah tafsiran

aYaz said...

erkk...
mst akan ada yg salah paham..
LOL..
:p

.s.o.f.i.a. said...

ha ha............ hampir2 aku terpikir sesuatu yang lucah di hari jumaat nie..............

fariehan ibrahim said...

hahaaha
telor upe nye,
bpe kli bce, bru phm,
hakhak

KeCiK said...

bukan telo ke bos?

telur, telor, telo, teloq or watevea, thumbs up!

:)

kusut said...

ahahahhaa bahaya miscommunication.
soklan.. 'telor' ke 'telo'? all this while aku ingat ejaan dia 'telo' haha

Raja Fiqri Fauwaz said...

kah kah kah..

'apahal telur die lain?'

'aaa... Ko nampak ke.?!'

one2paii said...

ciss,,gua hmpir tertipu..

r.k said...

kenapa dengan telor dia ??

Miss Kira said...

telor tu sama mcm loghat ka??

afifaa. said...

ahah!
kelakar!

syer. said...

hahaha..ini kelakar :)
egtkan telo sbb selama ni sebut telo..

cik ain said...

hahahahah mula2 bace dh takut pikir lain..
Masyaallah.. Tapi lawak, baru tahu makna Telor tu .. :) thanks

nur.sa said...

hahahahahangit je soalan tuh.

CikGadis said...

hahaha. b*d*h lar. kah kah kah