Tuesday, October 26

Kenapa couple boleh jadi super annoying.

                                
[Video untuk feel yang lebih ummphh!]

By the time aku tengah tulis entri ni,sesungguhnya first paper final exam aku adalah
dalam masa kurang dari 2 hari lagi.
And yes, first paper kali ni is the killer subject punya.terbaek!
Study week dah seminggu,satu haram jadah apa pun tak boleh nak lekat dalam kepala bhai~
 Baru sekarang aku sedar betapa sesetengah mahkluk yang ber-couple ni
tersangatlah menyusah hidup aku kadang-kadang.

Tak,aku bukan anti couple ke apa,
bukan dah pathetic ke apa sebab dah lama single,
tapi meh nak tolong highlight apa yang korang tak patut buat
even dah in love tahap gaban sekalipun.


1.Kenapa perlu bergayut 24/7,kita manusia kan? 

Kenapa weh,kenapa??Aku tak faham betul,kenapa.(Banyak betul kenapa).Bukan aku sendiri tak pernah ada boyfriend,tapi tak ada pula aku on phone siang malam tak henti-henti.Sayang tu lah,sayang ni lah.Tak maju betul.Ye,aku faham boyfriend kau tu lah soulmate,jantung,jiwa,raga segala tapi janganlah seharian bergayut je kerja.Dah macam monyet dah aku tengok.Kalau baru bercinta tu,boleh la tolerate sikit,sebab baru nak try segala benda kan?Ni tak,sampai study week yang sepatutnya di manfaatkan untuk revise,top up balik apa yang kurang,kau guna untuk spend kat bf/gf kau.Nanti result keluar orang semua Dekan berhabuk,kau mula lah nak salahkan lecturer lah,system lah.Ada sebab kenapa Alexander Graham Bell(Cikgu Sains aku mesti bangga nih) cipta telefon,kan?


Bukan aku marah ke,tak sayang oi.Tapi bagi peluang orang single macam aku ni nak study,boleh?On phone dengan bf/gf mana boleh cakap kuat kuat,tak manja lah you~

2. PDA yang melampau-lampau

Ni benda paling common lah.Especially bila baru first time couple atau memang super duper tak ada life.Tak perlu okay, walau sayang mana korang kat bf/gf korang tu,sampai di Facebook, penuh dengan comment jiwang karat dan hal dalam kelambu korang dua orang saja.

"Abang sayang baby tak?"
"Abang sayang baby bucuk macam"
"Baby lagi suka bau ketiak macam abang"

Benda benda macam ni mungkin sweet bagi korang,tapi tak tahu kenapa,mungkin bagi aku sorang benda macam ni,especially ayat last tuh tersangat lah meloyakan tekak dan menghilangkan selera makan aku.

Oh,PDA tu Public Display of Affection.(benda ni tak salah sampailah korang salah guna)

Setakat tukar relationship status kat FB dah cukup nak beritahu satu dunia korang couple,tak perlu nak bermesraan kat wall orang lain pulak.Nak havoc sangat,buat kenduri terus.Baru kena gaya.

*kening kening*


Nak couple ni ada cara weh,ada etika.Hormat privasi orang,sebab dunia ini bukan kau yang punya...
(Ahmad Albab yang punyaaaa.HAHA)
Gurau sikit.Dah jangan merajuk~

Credit to roomate aku yang kasi inspirasi.
Semoga korang berkekalan ke jinjang pelamin.
Aku ikhlas ni :)

25 comments:

kusut said...

haha kalau kat msia nye PDA tu dah takleh tahan.. muntah darah la kalau pegi negara mat salleh XDXD

biarkan je orang lain. dugaan study tu.. time biasa2 takde pulak kite rasa super annoyed (annoyed biase je) pada yg berkepit 24jam ni kan? so tabahkan hati tajamkan fokus jgn biarkan benda2 sekeliling efek markah exam sendiri

and gudlak!

d_tieah said...

Gud luck 4 ur final exam..
Do the best..
Teruskan menulis artikel ya..

Amni said...

Erk? Marah ke dear? Hehe... Panggg sedasss jap! =P

ameera ameer said...

terBAEK punya artikel ! HAHA :D ilike this !

hentakbelipat said...

aku ngan makwe ganas 2 je.kalau org tgk kat fb pun dah macam begadoh rupnye die

Juelina Stanie (AJ) said...

hahaha yg fakta PDA tuh mmg diakui

iEra naDira said...

kenapa budak2 sekolah pun couple? Best ka? apa pa? =.=

Fina Sophie said...

entri ni sbnrnya lepas geram dekat rumet ke.. :P

prnh juga dpt rumet mcm ni, but like i care. kalo dah start gayut tu i belah je. cari tmpt lain. taknak dgr, jgnla dgr syg oi. kita bercinta kot2 lagi teruk, kita tak pasan ;P

n ya kdg2 kan dekat fb nmpk juga bnda2 mcm ni. pun sy tak ksah. cuma 'get a room la wei!' XD

anyway, gdluck!

Fynn said...

@kusut
PDA versi msia n mat salleh totally laen.
entah lah~~~
thanks,btw :)

@d_tieah
thanx :)

@Amni
babe,i marah kejap je~
you nk pangg sape?
i ke?saman kang XD

@ameera
terimakaseh sbb memahami! ;D

@hentakbelipat
mcm sweet je weh korg!
siap blog together gether ;D

@AJ
kan?kan!haihhh

@iera
budak zaman sekarang semua dah maju!lol

@fina sophie
2 in 1,boleh?
masalahnye sygg,24 jam.
ye,mase nk setadi mmg if boleh nk get out,mase tido pon nk blah mane~~~
dkt fb tuh,sbb rmai my friends dh bsg psl certain couple tuh,tats y masuk sekali tuh,haha

terimakaseh! :)

Mummy Nana said...

hehe... tulah adat bercenta... akak dulu ngan bofren pun panggil ko aku jek. xdelah sayang2 nie.. xrock & roll lah... hahhahaha

Amni said...

Pang orang tu la dear! hahaha...

chenta said...

hehehehhe..yg PDA tu kelakar..

kdg2 bila terlampau nak cerita semua benda, benda tu pun boleh jadi masalah pd diri sendiri..

mana tau org pejabat agama dah maju n canggih..

dia g skodeng fb org2 yg mcm tu..pastu g crk n ngendap. pastu terus kena tangkap...huish..naya je!

Ilidina.. said...

kat sini pn pda tk byk sgt..kt msia lg byk pda nye..hehe..sekali sekale je nmpk owg kiss or even peluk2 kt sini..hehe..

btw,good luck for ur exam!

[z@ck] said...

hahaha..aku pun annoyed.kalau dah tak tahan sangat, PM sudah la.tak payah la nak bagitau satu dunia.alahai

Fynn said...

@Mummy
akak...cool kot!
org zman sekarang mmg over advance ;D

@amni
hehe,then sep sep!

@chenta
wahahah...amek kau..
sekali jbtan agama skodeng kt fb da~

@Ilidina
kan!haiyo~
tah la nak xkp pe...

terimakaseh banyak babe!

@zack!
betul tuh~~~
aneh bukan?

kusut said...

single guys mesti pening nk figure out girls lepas baca entry ni :P

romantik salah tak romantik salah. lol

Fynn said...

@kusut

aaaa...saye tak bersalah!
LOL

.s.o.f.i.a. said...

yang pasal PDA tu aku setuju. very annoying ok!!!! =)

good luck for ur exam dear!!!!

r.k said...

kalau kahwen dengan ahmad albab boleh tak dunia ni ana yang punya ?

PDA ? ghua selalu buat mende ni , tapi dengan laki-laki yang ghua kenal dan baik dengan ghua la . tak macho la buat dengan perems . kah kah kah kan syggggg .. :D

nur.sa said...

rumet tengah mabuk cintan ek?hahahaha..
berbulu jgk kan kalau dah sampai tahap ayat2 atas tu.. hehe..
saboo aje fynn..

study2, abaikan mereka..

Fynn said...

@sofia
tawu xhape~~~
siket takpe g,bile dh too much mmg nyampes nk mati :P

tengs babe ;)

@r.k
haha!tak boleh,ahmad albab yg punya!
lol....baby,i tak brani ckp you ;D

@nur sa
mabuk is like sekejap,
but mmg taktaw stop,ketagih kot?
teehee....sumpa,pelik mane dpt kedit byk2!

baik!*gaye shin chan*

suziesanji said...

PDA yang suka tulis komen geli-geli kat facebook, tolong la pakai private message. sakit mata nengok~~

Fynn said...

@suziesanji
kan!desperate attention la tu~
tak paham kenapa perlu.haih

Aida Ismail said...

ini memang super duper cool entry =D
tapi betul la, dah bila bercinta tu memang dah tak nampak orang lain. yang duk berPDA tu sampai ke esok la tak habis habis.

good luck exam! =) do your best yaaa..

Fynn said...

@aida
terimakaseh daun keladi,nanti baca lagi!
ahaha

yep,sikit2 takpe,melampau sgt certain2 tuh ;)
tengs,exam dah hbs babeh!