Wednesday, October 13

:: kata-kata motivasi ::

assalamualaikum...
oleh kerana sangat sibuk dengan final exam yang bakal menjelma..jadi memang takde topik yang best nak di kongsikan..
oleh itu....AKU nak kongsi kata-kata yang boleh motivate diri kita sndri...
kata2 nie la yg jadi petunjuk dalam hidup AKU..hehe



there is nothing either good or bad,but thinking makes it so~shakespeare

practice doesn't make perfect, it makes permanent~john C. maxwell
 
don't just learn something from experience,learn something positive~Allen h. neuharth

there are no shortcuts to anyplace worth going~beverly sills

ideas won't keep,something must be done about them~alfred north whitehead

the best cure for a sluggish mind is to disturb its routine~william H. danforth

kata-kata ni di pinjam dari buku "The Power Of Thinking Big"..
nie la salah satu cara kita selesaikan masalah..
setiap kali aku ada masalah..aku try baca buku nie..dan cube selesaikan dengan cara yang betul..
sekian..terima kasih..
futurismotix

5 comments:

Fina Sophie said...

if practice makes perfect, why they say nothing is perfect in this world? hehe.

practice doesn't make perfect, it makes permanent. btul tu. :P

hentakbelipat said...

sesuai lah kot nak ambek satu 2 buat statys fb nih, hehehe

kusut said...

im so over motivational speeches lol

Miss Kira said...

nice..

cik ain said...

thanks! de best wish tuk org exam :)