Friday, October 1

kami mendaki jalan tercuram didunia

"over the 161.2 metre length of the top section,it climbs a vertical height 47.22 metre which is an average gradient of 1 in 3.41.On its steepest section the gradient is 1 in 2.86."

tempat kejadian: Baldwin street,Dunedin,NZ.
Tarikh kejadian: 9 April 2010.




bertemu lagi dalam sesi "jalan-jalan tabur duit"...erk...ok ni diantara tempat yang kami singgah semasa south island trip april hari tuh...saje nak share..tak salah kan??=)....kembali pada tajuk....jalan ini adalah jalan yang tercuram didunia...baca lagi sekali..didunia taw...
 

berjaya tiba di puncak pendakian~~~

oh ye,kami pon ade dapat certificate lagi sebab mendaki jalan ini..amacam,cool tak??hehe..sekian terima kasih...
dari saya : LUMUT

5 comments:

Ilidina.. said...

Wahhhh..best2..

[z@ck] said...

nanti aku pun nk pergi kat situ la.nak dapat 'sijil' juga.hehehe

kusut said...

certificate betul ke? hehe lucu la pulak

dya adriza said...

Wey, seronok gile.. mesti lelah kan.. tapi cam cute plak jalan curam tu hehe

fndrocka said...

Ni kalau buat berjogging tiap hari..boleh jadi tough bafan..sijil pun dpt byk