Tuesday, October 12

Kalau suka cakap suka!


[play while reading]


Pernah rasa gila suka separuh mati pada seseorang?

Rasa macam kalau sehari tak dapat tengok muka seseorang tu, rasa macam tak senang duduk?

Everytime nampak seseorang tu jantung 'dup dap dup dap' ?






Itu lah CRUSH
or dalam bahasa melayu, menghancurkan.
HAHA,
okay salah anak pak cik GOOGLE,si translator.
Alah, korang tahu kan?
macam ada perasaan kat someone-someone ni~


Siapa kat sini tak pernah ada crush,angkat tangan!


Dah agak...


Nak dijadikan cerita,masa high school dulu Si Fynn ni, mula terjebak dengan gejala crush ini bila masuk form 5. Al maklumlah masa tu masa ahem ahem(tumbesaran). Masa tu rasa macam gila minat sayang segala lah dekat seseorang ni. Sampai hari-hari tulis surat chenta tanya khabar, dah makan ke belum, puji sana, puji sini. Haha....

Awww!malu malu! 

Masa tu memang ingat dia lah soulmate,dia lah jantung, dia lah intan, dia lah zamrud, dia lah future husband!(fuhhh). Well, masa mula-mula approach dulu memang respond totally mengecewakan okayyy! Tapi I sabar,you...(muka tak tahu malu). Alhamdulillah lah kan,(haha) now kami macam dah ada bond yang agak kuat.No,tak we didn't end up being a lover tapi I manage teman tapi mesra(sebab feeling dulu sudah tiada).Thumbs up untuk Fynn!Second time,agak berjaya jugak lah,which is happening now~~~


Tapi sayangnya (cewahhh) tak ramai perempuan yang berani nak approach lelaki kan?Ha, lelaki jangan nak perasan korang selalu approach perempuan dulu,okay! Kajian mengatakan 80% daripada lelaki suka kalau perempuan yang mula first step?Bukan lah mengorat secara terbuka like i did.HAHA. Maybe dalam bentuk body language ke,signal signal tertentu.Betul tak lelaki lelaki sekalian?betul tak!And lelaki pun, sama je rasa bangga (bangga ke?), rasa macam best lah kalau ada girls yang jadi secret admirer diorang.Fakta,okayyy!




Nasihat Fynn si perasan expert:
Kalau korang rasa korang suka, tertarik menarik dia memang the bomb, tunggu apa lagi weh? Bagitahu,jangan pendam je,nanti makan hati,okayyy!


Jangan tunggu lama lama, nanti lama lama, Dia di ambil orang~




Saya actually tak berapa nak pasti apa tujuan entri kali ni.(SORRY). Lousy,totally!Sorry,stress minggu ni sebab super duper banyak sangat tests and assignment nak kena complete kan.


Sesuatu untuk korang perhatikan betul betul.


*Kalau nak tips silalah mintak,jangan malu malu.LOLs*


Cerita lah kisah crush korang macam mana! ^^


Kalau marah,baca ini :)

42 comments:

Miss Kira said...

gtaw ek... hmmm.. dah trlmbt dah..skrg nk lupakan dia.. hahaha

syer. said...

em..kalo diterima baik oleh laki tu takpe la..buatnye dorang jadikan bahan nak ngejek ngejek..maluuuu..huhuhu

d_tieah said...

Haha..
Syabas fynn sbbb ko berani..
Boleh x ko bg sdkt keberanian utk aku ckp kat lelaki b'nama Syafizal?
Gler kentang..
Aku sebut trus nm dia kat sini..
Perghhhh..
Cinta smpai mati la kat dia..
[Wah.. kemain lg aku ckp kan]
Sape2 knl mamat ni, diam2 sdh ek..
Tolong jgn bikin panas ok..
Huhu..

Aqeel said...

boleh amik sikit iktibar ni.

kalau suka cakap suka. orait i try :)

Fynn said...

@ miss kyra
kenape giveup? dia dah ada yg punya ke?
nak tahu my motto ape?
selagi that guy tak kahwin,selagi tu, ade peluang babe!hihi

@ d_tieah
berani apenya...pura pura berani je weh!haha
syafizal itu,adakah dia ape connection dia dgn kau weh?
kawan?classmate?senior?

first step mmg yg plg susah weh,tp
kau kena kental sikit la.
aku suggest,try approach sikit-skit dlu.
jgn teros pegi bgtau dia kau cinta separuh mati da weh,
takut kang dia ingat kau saiko pulak! XD

okay,Fynn perlu pergi kelas now.buhbyeee

cKyN WaN said...

kalau kat jepun ni lebih kepada pompuan y akn gtau kat lelaki dulu perasaan dorg. hehe

hentakbelipat said...

pehhh..kalau sume mcam fynn ni mmg goyang kaki je tunggu kene sambar hehehe...

nur.sa said...

siyes, saya jenis takkan berani cakap sampai sudah!

maluuu.. :P

KeCiK said...

seyesly mmg gila kentang. gua brani ponteng kelas, brani camping dlm hutan, brani pegang lipas. tapi kalau bab2 nih gua back off. gua surrender. muka je ganas tapi hati serupa kek span. kahkah.

Gua bagi tujuh belas bintang utk keberanian lu olls.

Aida Ismail said...

I have a crush, now...but i feel like giving up, he might have someone else better..no harm done =)

d_tieah said...

Dia bukan sape2 fynn..
Haha..
Ade kesah sedih time bibit perkenalan..
Takdir la konon2..
[Perghhh.. Feeling aku mula goyah!]

Fina Sophie said...

hoho berani gila minah ni. u're the man! i'm with you fynn! haha

Kazaztan Team said...

gila berani...saya hanya mampu suka dlm diam aje

Fynn said...

@Syer
tu laa risiko babeh ;)
kalau takut kena ejek ke ape,jgn buat pengakuan berani mati,try rapat sbg kawan biase dulu,okayy

@aqeel!
bagos!haha...
bukan ape,nanti takut menyesal tak sudah~

@ckyn wan
betul kan?klu kat malaysia,org condemned perigi cari timba XD

@hentakbelipat
lol.tak jugakkk~~~ :P

@nur sa
mcm lah sye berani sgt,kan?
malu sumpa malu,tp tulah...gedik!
hahah

@kecik
aiyo.lu punya cakap gila ganas takkan mau mengorat pun tarak berani loh?hihi

@aida ismail
ini tipikal resolution bg most girls klu kite perasaan.termasuklah sye.haha~~~
afraid to be hurt,so pendam dlm hati,kn?

@d_tieah
ape?ape?story morry
aku mmg suke jd dr.love.lols

@fina sophie
mane ade brani mane nye,
yg penting tactic!hehe

@kazaztan team
suka dalam diam itu pahit,bukan?

*dekli* said...

alamak...tak berani la nk cakap...

dah la mamat tu sekelas...

just suke syp2 je la...:)

Fynn said...

@ *dekli*
kalau sekelas tu,kena fikir 10-20 kali dulu tuh.hahha

my case dlu 1 batch pun dah haru-biru XD

aYaz said...

err..
pnh terase cmtu,juz rahsia2..
sbb mamat yg disukai tu budak ragbi yg tough2 dan sgt ramai peminat..
aha..tu zmn skola dlu,now takde laa..
ngeng3....
:p

Danial Ikhwan Jaafar said...

heh, the gf last time hint banyak gile. tapi biasa la, dasar lelaki buta memang tak perasan. haha dok tengok pompuan lain je. =P

*dekli* said...

(kalau sekelas tu,kena fikir 10-20 kali dulu tuh.hahha

my case dlu 1 batch pun dah haru-biru XD)

alamak..byk kali kne fk tuh...mknenya mmg xblh ckp la ek...hehhehe

koshary said...

wahh memang lelaki flattered gilas kalau ada girls signal signal. tinggal aku jek samada memang takde orang nak bagi signal takpun aku memang buta signal entah entah boleh accident sebab tak nampak signal.=)

*cimOt* said...

mcm aku laaa..dok tunggu,kasi hint,n etc..just like no ending..malu kott nak habaq kat dyer..then, give up..lastly, skrng aku gune prinsip "who love me so much, i'll love u too.."=)

yeah i love him..

r.k said...

ghua first kenal Hati ghua masa form 3 . ya , masa umur 15 tahun , masa tu rakan perempuan ghua yang lain masih layan kartun kat TV3 pagi-pagi ahad dan sabtu .

perkenalan tersebut bermula pabila Hati ghua datang dekat ghua dan cakap ' ghua suka dekat lu , boleh kita kapel ? ' Ghua yang selama ni memang dok perati beliau terus on . beberapa bulan selepas itu , pada tanggal 26 Jun , kitorang officially lovers . Ya , Hati ghua yang make the first step and now kitorang masih bersama selepas lebih 8 tahun . :)

chenta said...

pernah je crush...dgn opismate plak tu!hahahah..

jd crush sbb dia suka usik2 i, gurau2 dgn i..sampaikan park kete pun, dia park sebelah i..so lama2 mcm in love plak dgn dia...member2 pun mcm ada yg support.housemate dia siap tolong bg details lg psl dia, family dia..hehehe

tp tetiba tau yg dia dh ada girl sebenarnya..so terus simpan perasaan tu jauh2 dlm ati..

Fynn said...

@ ayaz
haha...zmn sekolah dlu mmg byk crush kan? ;D
esp kat seniors!

@danial ikhwan jaafar
i dont blame you :)
boys mmg susah nk tgkap sikit,
plus slalu tgk gal laen lak uh.hahaha

@dekli
boleh,sape ckp tak leh?
tp u kne sggp tggung risk la...
y not jd secret admirer dlu?
bgtau senyap2 :)

@koshary
kan betulll....hahhaha
takut tak perasan signal ke?
tips: u jgn asyk dkt sorg pompan je, sbb nanty pompan lain u tak prasan^^

@cimot
aku kdg kdg rasa mcm tu laa...
redha jelah,klu ade,ade la tuh...
tp kau tahu la,aku style gila gila,degil pulak tu...so,mmg tak reti nak give up ;D

@r.k
awwww...ghua gila jeles dgn lu weh!

@chenta
T^T
sama mcm in most of my case :(
suke org,tp alek alek dh ade gf~
takpe,bile bende cmni jd,think positip!
you're 1 person closer to mr right!
:)

kusut said...

topik best ni! dulu zaman kecik2 suke la ade crush. teringat je selalu. tapi tak berani cakap. last2 masa form3 bleh pulak org lain datang sambar. adei la

hehe best pulak ingat cerita klasik ni :P

Fynn said...

@kusut
alaaaa...kena sambar la pulek..
hihi.sbb tu tak rugi klu nak confess,
sbb nnty one day akan jadi kenangan manis,even dah kena reject depan2 XD

kusut said...

tapi tu cerita kat skolah je. bile dah masuk u cite dia sambung lagi. pastu bile dah keje ade lagi part 3 dia XDXD

Fynn said...

@kusut
fuuyohhh!
boleh buat entri nih ;D
yg mane 1 berjye nih?

h A n Y S said...

*clap2*
wahhh~ berani! bagus2!! btw,pasal gambar 3 org tuh, sumpah terperanjat bile di zoom kan! haha

koshary said...

ehhh bila hanys cakap pasal gambar, and tengok tengok balik.
terkojut ohh mak njanggg!!=DD

Fynn said...

@ hanys
terimakaseh and TAHNIAH sbb jd org first perasan gambau itu.hehe

@koshary
tulahhhh....fynn dulu tgk dgn kwn okaiiii,

"amende mindfuck weh?ade ape?"

*tenung sesame*

"SH*T!"

opsss...ahahah

h A n Y S said...

owh~ thanks to me... keh keh keh~
lps ni sure ramai2 nak usha blk gambar tu! nak copy gambar tu blh?.. nak tease kwn plak! ngiahaha..:D

Fynn said...

@hanys
lol...gamba yg nampak plain pd dasar saje ;D
boleh,boleh,
i support pranks!

kusut said...

@fynn

tu kisah cinta dgn orang sama la tu. haha


gambar tu.. astagaaaaaaaaa
nightmare la aku tido malam ni

koshary said...

@fynn
eden tengok seround lagi tadihh.
still naik bulu roma eyhh!

terasa nak research plak mindfucked pictures mcm nie.
edit yeh?

@kusut
boleh edit sampai real mcm tu ke bro?curious plak. =P

Fynn said...

@kusut
yeke?cewahcewah
mcm jodoh je weh..

aaaa....bukan slh aku weh!haha
laki kne macho ;D

@koshary
weeehuuu...yg kau boleh addicted cmne weh?lol

entah la,i pon copy from tumblr ^^

kusut said...

@fynn
jodoh pun ye jugak, usaha pun ye jugak

@koshary
nak superimpose camtu boleh je.. tapi nak kasik real tu la kene banyak prektis hehe.

Fynn said...

@kusut
awww....beshnye~~~~ ^^

nn said...

pernah confess once. pastu kena reject. but we're still friends. mula2 tu memang agak awkward la. now dah okay.

skrg ni ada suka someone else pulak. dapat tau dia bi. tu ok lagi lah kan. tapi the worst part is he's crushing on a guy right now! kalaulah dia sedar ada pompuan depan mata nak kat dia -____-

Fynn said...

nn!
whoah!sep sep!tats ma gal ;)

bi?GILA ke ape orang sekarang?
haihhhhhh

fatin said...

ahahaha..nice2~
sy setuju!kalau suka cakap je suka!
straight to the point!(^.-)

Fynn said...

@Fatin
cewahh!
mcm ade experience ni...haha