Tuesday, October 12

Jom pergi NZ [episod 2]

Assalamualaikum & Salam 100penulis :)

entri lebih kurang sama macam Zack.aktiviti-aktiviti lasak yang ada di NZ.tapinya yang ini lain sikit, as in lokasi berlainan.ngeeee~gambar-gambar ni semua masa kitorang punya Roadtrip waktu Easter Break bulan April haritu.

Taupo Swing.lokasi : Lake Taupo,Taupo.antara kitorang dua belas orang, sorang je yang buat, Husna.yang lain ada yang buat bungy [7 orang,sekejap lagi saya cerita], ada yang kecut perut memang tak buat apa-apa [lagi 4 orang.haha].takut kot tali tu terputus lepas tu jatuh dalam tasik.hohoho.taklah taklah.ok je sebenarnya.orang-orang gayat je yang akan cakap macam tu.ekhemmmmm.haha.



Taupo Bungy.Lokasi : Lake Taupo, Taupo.tujuh daripada dua belas orang ahli roadtrip berjaya buat bungy.yang lagi empat orang?stay dekat plantar atas alasan takpe takpe aku amek gambar korang.hahaha.antara tujuh orang yang buat bungy tu, sorang berjaya mencecah air, as in kepala masuk dalam air.memang motif bungy ni sebenarnya nak bagi orang cecah air tasik tu. tapi antara ramai-ramai, Syafiq yang bertuah.

klik sini untuk ke website Taupo Bungy & Swing [Cliffhanger]

jadi.dapat agak tak saya dalam group mana?yang swing tu memang kirim salam lah.terang lagi bersuluh bukan nama izzati.yang bungy pun nampak gaya macam selamat jalan romeo je.ngahaha.jawapannya?lu pikirla sendiri.kakaka~

yang ini saya buat.super-seronot!

ZORB Rotorua.dalam bahasa paling senang, bola hamster.ada dua jenis ZORB; Zorbit [dry] & Zydro [water splash!].kitorang buat Zydro.yang ini pulak, kitorang tujuh orang je yang buat.sebab yang lain malas nak berbasah-basah kena tukar baju pulak.jadi, tujuh orang ni lah yang tergolek-golek dalam bola ZORB tu.one word :AWESOME.sekali buat, rasa nak lagi.tapi tengok harga, lain kali lah kot.ngehhhh~even dalam website dia pun tulis,

WARNING – MAY BE ADDICTIVE!!!
(Don't say we didn't warn you!)

klik sini untuk ke website ZORB

tahun depan, dah niat nak pergi buat water rafting dekat Waitomo.bab-bab rafting ke apa-apa yang memijak di bumi yang nyata boleh la nak buat.yang terjun-terjun tu ekhemmmm no thanks.haha~kawan-kawan ada yang excited nak buat Skydive segala tu.saya taklah kot.takut nanti terpengsan tengah-tengah nak terjun tu.hahaha.

p/s: 10.10.10, Eden Park's Grand Opening.ada sesi bergambar dengan piala Rugby World Cup 2011.real punya wa cakap lu.saya terlepas!rugiiiiiiiiiiiiiiii~ada beberapa orang coursemates yang sempat pergi.dapat amek gambar dengan piala tuh.jelessssssss~oh btw, Eden Park tu stadium yang akan digunakan untuk Rugby World Cup tahun depan.heeee~

5 comments:

[z@ck] said...

aku mulanya nak buat juga Zorb ni tapi akak senior cakap tak berbaloi sebab pening kepala.hahaha.tak pa.next year aku try. =P

Kimmy Ai said...

whoa! macam best je! kat mana ni? new zealand eh? hohohoho..

*tambah lagi satu tempat nak tour dalam buku 555..kih3~*

sizuka[Izzati] said...

zack: pening tu pening jgk.tp addictive oh benda alah nih.rse nak naek lagi.hahaha~

Kimmy Ai: aah.new zealand.ngeeee.selamat ber'tour':D

KeCiK said...

Satu lagi entri yg menimbulkan rasa jeles gua. Seyesly menatang zorbit ngan zydro tu bapak segala awesome.

Dah macam Zordon dalam citer mighty morphin power rengers.

Fina Sophie said...

someday, someday :P