Friday, October 1

Jom kenali ciri-ciri gay!

Semasa entry ini ditaip, perasaan geram bercampur garam dan lada tiada gula disemai di dalam hati pabila ada someone yang nak 'try' BALAK buah hati aku.."Wei, kau nak mgorat pon, carikla orang lain, pehal si dia pon ko nak?" Aku marah ni, marah ni..baik kau berambus @#$%*!! Tiap-tiap hari nak call asal?mula-mula aku tak kesah sebab kau bukan kaum sejenisku dan si dia bukannya slalu angkat call kau, so aku engat kau straight..Rupanya???dah nampak dah hormon GAY kau bila kau ajukan soalan yang berbunyi bergini pada si dia "You straight ke tak?" Aaauuu, luluh jantung ini mendengarnya dan rasa geli sudah menyelubungi diri..Bukan setakat diri ini je yang rasa geli-geli begitu, bak kata pepatah, Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul..So, u know what i mean?



Di dalam lubuk hati ini, terdetik mengapa ada yang menyukai kaum sejenis sebegitu rupa?Adakah dia kurang kasih sayang dari kaum berlawanan darinya?atau ada kisah disebaliknya?Aduh, aku lemas disulam dengan rasa gelisah di dalam diri..Di lubuk fikiran diri ini, aku tahu lelaki gay senang jatuh hati dengan lelaki yang muka baby face ala-ala cute..Hey!diri ini pun senang tertambat dengan lelaki yang mempunyai rupa paras sedemikian rupa sebab itu aku pilih si dia..Gelisah, itu yang aku dapat gambarkan situasi pada masa ini..Dengan muka penuh harapan berbisik di sanubari "Janganlah si dia tergoda dengan lelaki spesis itu" memandangkan sebelum ini sudah beberapa gay ingin mendekati dirinya..ohh, inilah cabaran-cabaran dunia generasi hari ini..

Perenggan seterusnya ingin membawa anda untuk lebih mengenali ciri-ciri lelaki GAY..Selalunya, lelaki sejati akan sentiasa berwaspada dari terjebak dengan kancah dunia si lelaki GAY..Jangan terkejut pula jika ada manusia yang jenis biseksual iaitu tertarik kepada dua2 jantina perempuan dan lelaki.. So, jemput-jemput baca supaya kita si perempuan tidak tertipu dengan lelaki dua alam ini macam dalam cerita "Aku budak setan", salah satu babak dalam cerita ni, si lelaki tu ada GF dan ada BF..last2 GF dia tinggalkannya disebabkan dia tu syok kat dua-dua jenis..padan muka kau..gatai sangat,dua-dua kau nak kebas!wahh, sungguh dasyat kisah-kisah seperti itu..

Jom kenali ciri-ciri gay di bawah..


1-diorang ni kalau keluar gemar mengenakan baju jenis yang ketat ,ada otot,pakai kemas@smart..boleh bezala degan lelaki sejati,tapi ada juga yang pakai baju biasa
2-slalunya kat malaysia ni rambut kemas,atau ala-ala dari tepi bawa ke blakang.
3-diorang kawan sama2 diorang je,tapi kalau diorang slalu kuar ngan group pompuan ,sah gay la tu.
4-topik pun selalu lain dari laki sejati.
5-kuat komplen sana sini
6-cuba korang perhatikan dia ada tak perhatikan lelaki lain yang ala2 diorang,kira minat la tu.
7-kalau ada pompuan seksi lalu buat-buat tak tau je
8-diorang lebih suka berkumpulan.sama ada dua atau lebih.
9-diorang ni ade ramai adik-beradik pompuan dari laki..
10-jenis yang cakap lembut-lembut, cakap soft spoken je..
11-tak kisah kawan dengan lelaki gay..selalunye laki straight x skew kawan ngan gay atau laki lembut2..
12-suke nmpak kemas stylo dan bergaya selalu..
13-terlalu pembersih sgt..
14-kalau keluar selalu wangi je...
15-tertarik dengan lelaki hensem cute n macam-macam lg..
16-sometimes boleh ckp kat laki lain yang kau ni hensem la.. tu pown salah satu ciri2 laki gay.
17-diorang ni manje gedik-gedik ngan laki..
18-takut nak rapat ngan gurl yang xcouple.. tapi lebih senang dengan laki.
19-selalu mesej lelaki.. perempuan jarang..
20-kalau kene cium atau pegang2 ngan laki2 gay tapi dorang x kesah p0wn..
21-dari kecik skew pakai kasut gurl and baju gurl...
22-terlalu sentitif biasenye laki sentitif ni yang gay..
23-homesick.. ske dok umah je.. kalau laki sejati ske ganas2 cth maen bola, mat motor.. n macam-macam lg tapi kalau gay x ske smua tu, dorang ske dok umah je mcm gurl...
24-suke raba-raba kemaluan kaum sejenisnya sebab laki ni adew nafsu kat lelaki..
25-laki gay bile tanye kau gay kew!! automatik dia diam jew!! atau dia ckp pale otak kau..dia tgh cover la tu!! lelaki yg straight memang benci nak rapat ngan laki gay!! kalau laki straight boleh kwn atau byk kwn atau x kesah kawan ngan laki gay dia pon barangkali seorang gay,cume takut nak ckp je and byk bagi alasan. byk cite pasal lelaki berbanding gurl!! lebih rapat n lebih byk bergaul ngan gurl dari laki!! suke pakai baju ketat2...
26-macam bapok @ Lembut sgt macam gurl pon gay..dia tak kisah berbogel depan laki...
27-DAN PALING PENTING LELAKI GAY BOLEH TAU KALAU LELAKI LAIN GAY.. CTH KALAU DIA PERGI SHOPPING KE MANE2 DIA BOLEH TAU SAMA ADA LELAKI TU GAY ATAU TIDAK MEMANG NORMAL DIA DAH BOLEH BACE DAH SAMA ADA LAKI TU GAY ATAU NORMAL!!
28- dan biasenye permulaan lelaki gay ni ada yg dari kecik dan ade yg baru lagi sebab nafsu dia boleh tertarik kat laki2.. cth laki tu cute encem atau laen2 dia boleh tertarik rase cam nak kapel je tpi takut nak ckp! pastu cover yg dia ade gf atau suke kat gurl dlm mase yg same dia ade nafsu kat laki.. biasenye org macam ni takut nak ckp atau x bersedia lagi nak ngaku gay walaupown sesame gay.. tapi lame2 dia akan tunjuk ciri2 dia sikit demi skit.. cth kalau da mask U atau kolej!! kat situ diorang akan jumpe dgn macam2 jenis org dan pada mase tu diowang dah tak takut lagi nak ngaku gay, byk org mcm tu..

Amacam?agak-agak paham kot ape yang ditaip di atas..maaf, saya copy & paste je ciri-ciri ni tapi sudah diedit ayat-ayatnya supaya lebih sedap didengar..sharing is caring!hoho, lame xtaip ayat tu ~heee..Hopefully kita dijauhkan dari unsur-unsur sebegitu..

p/s: Ciri-ciri di atas bukanlah semuanya tepat belaka..Hanya sekadar berkongsi pendapat *wink

36 comments:

kusut said...

touchy topik ni.. tapi aku rase homophobe bukan la satu benda yg bagus. aku pun termasuk la homophobic sikit

aku tak setuju dgn cara hidup homoseksual, tapi kalau ada org tu gay, aku rasa kite takleh diskriminasi diorang lah.

oh btw.. homoseksual dgn metroseksual dgn transeksual tu bukan benda yg sama. mungkin overlap tapi bukan sama benda

Encik MT said...

Encik MT lelaki sejati ya! haha!

Fina Sophie said...

i have my own opinion regarding this issue, tapi utk ringkaskan, well bukan semua org akan mampu faham dan terima kewujudan kaum mcm ni. sy pun macam kusut, tidak setuju gaya hidup macam ni sbb sah2 melanggar hukum alam. dilaknat Allah lagi. tp jika kita mmg bnr2 komuniti yg berfikir, sy tekankan, tiada hak kita utk memandang rendah golongan ini. naluri yang dtg itu bukan diorang yg pilih. mereka ini utk dibimbing, Allah tidak pernah gagal mencipta. anggap ini ujian, sejauh mana kita sayang pada saudara seislam kita. :)

.s.o.f.i.a. said...

i have no prob being around them.......... sebab selalunya diaorang nie lebih memahami pompuan.... =)

meor-name-depan-ku said...

pergh!!! betul ke?

Cik Ayen said...

gheli omak tau :p

r.k said...

to makes thing clear , lelaki lembut tak semestinya gay , dan gay lazimnya lelaki keras .

nur.sa said...

sy sangat tak setuju dengan cara hidup mereka yang pilih jalan songsang tu. tapi, tak jugak nak sisihkan diorang. still boleh berkawan, tapi slow-slow try jugak bg hint mcm ' korang tak nak berubah ke jln yg betul ke?'.

cuma tolong nasihat sikit2 je la kot. lebih2 takut terasa hati. huhu.

teringat ada sorang jenis ni kat ofis. tp semua org suka dia sebab sikap baik dia :) termasuk makcik2.hehe.

MuJE said...

kalo jenis gay tibe-tibe memang aku tolak habis2 la... tapi ngan yang lembut sejak AZALI lagi, dorang tu sangat best kalo nak kawan. seriously!

cik ain said...

laki yg songsang, perlu hapuskan!
haram mane2 lelaki menyerupai perempuan, Dosa hukumnya. nabi xmengaku umat!

CikGadis said...

tkot sgt dgn dunia skrg..
dh mkin rmai hmba allah yg songsang..
nauzubillah minzali

humbleyat said...

hmm..gay?tak suka..patutla makin pupus kaum lelaki sejati ahaks;)

myravea said...

KUSUT : Ya, sy juga sangat xsetuju dengan kehidupan lelaki homoseksual.Tetapi kalau pasal lelaki metroseksual, boleh tahanla sebab mereka sangat menjaga penampilan diri untuk nampak lebih anggun gitu oppsss lebih smart :)

myravea said...

Encik MT :wah..kalau lelaki sejati bagusla 2 ~heee

myravea said...

Fina Sophie : Yes dear..iam agree with u :) kita xde hak utk memandang rendah terhadap golongan ini. Mungkin naluri itu datang dari kecil dan orang sekeliling mereka sepatutnya perlu memberi semangat dan membimbing mereka bukan hanya merendahkan mereka.

cik ain said...

dorang xtakut dosa ke >> huhu

myravea said...

meor-name-depan-ku : Yes, betul, ini bukan cerita rekaan semata-mata

myravea said...

Cik Ayen : hoho..nak bwat cmane kalau itu yg jalan diorang pilih

myravea said...

r.k : thanks for your information :)

myravea said...

nur.sa : Wah..kagum dgn cara awk..betul 2, kita xperlu nak sisihkan mereka tapi kita kena selalu ingatkan dan nasihatkan mereka

myravea said...

MuJE : hoho..kalau jenis gay tibe2 tu bahaya..adalah sebab2 die 2

myravea said...

cik ain : ya, sebab itu orang sekelilingnya kena nasihatkan dan tegur cara hidupnya supaya dia sedar cara hidupnya itu telah jauh songsang

myravea said...

CikGadis : samala dengan saya, takut juga bila fikir2 kan.. nauzubillah minzali

myravea said...

humbleyat : so, buat lelaki sejati perlu kekalkan supaya xpupus ~heee

myravea said...

cik ain : mungkin mereka kurang didikan agama atau dalam tidak sedar bahawa kehidupan mereka ni sangat dibenci masyarakat dan Maha penciptaNya

Apis said...

auuwwwww~ hahaha....

kusut said...

isu homoseksual ni memang senang bila takde sorang pun family/sahabat kita masuk kategori ni. cume bila hidup kita sendiri yg effected baru kita nk fikirkan sedalamnya

mana kita nak tau dalam masa depan kita nanti, apa dugaan tuhan pada kita?

h A n Y S said...

dah serius isu ni..dah lah lelaki akhir zaman makin kurang..tambah pulak dengan lelaki golongan macam ni, owhhh~~ sedihnya.. heee~
:D

iEra naDira said...

no. 3,9 tu saya langsung TAK setuju. Sebab entri ni sendiri cakap pasal GAY, bukan pasal pondan.

Lagi pun, gay ni sebenarnya diorang tak tunjuk sangat diorang ada sifat songsang. If diorang minat someone yang sama jantina, diorang selalunya diam. Dan gay ni kebanyakannya adik-beradik diorang semua boy, girl takde. sebab tu dia tertarik dekat boy sama boy. -.-

Tahu tak, kadang2 kalau seseorang lelaki tu sedar dia ada naluri gay, dan dia tu sebenarnya kuat agama, ya Allah, kalian tahu betapa seksanya dia tahan naluri tu? Sampai menangis-nangis dalam sujud minta Allah ampun dosa dia sebab ada naluri songsang.

Kasihan sangat.. Oppss, mana saya tau ni? Hak3. Terbaca dalam sebuah forum, real la.. masa terbaca tu rasa sedih sangat.. :(

CikGadis said...

dunia gay skrg dh berleluasa. nauzubillah

cik gadis said...

hey!i nak minat izin amek half dari ur artikel untuk postkan dekat blog i eyh.nanti i letakkan link u skali dalam post tuh.

zahidah dihaz said...

mungkin rasanya lebih senang berkwan dengan gay sebab mereka selalunya lebih memahami....


New Entry: Keputusan SPM 2010

iwan said...

Takut jugak skang ni..siap sampai ade kes cerai sbb nak ngan kaum sejenis...baik lelaki..baik pompuan..sume nak terbalik..aleh2 dunia pon terbalik..huhu

Amirul Asraf said...

betol2

Amirul Asraf said...

dunia

miorhaiqal93 said...

yang pasal pembersih, selalu pakai wangi-wangi and cakap lembut tu tak setuju. Sepatutnya kita memang dituntut untuk berbuat demikian. Nabi pun macam tu. Aku tngok komen ad pompuan yg suke kat dorang, sebab ape? Sebab dorang lebih memahami pompuan and lemah lembut. Sepatutnye lelaki yg bajet sejati sangat nie kene mcm tu lah bukannye ganas2 mat motor tu. "Melayu sopan santun" tinggal dlm perkataan jer bukan dlm amalan.