Wednesday, October 6

Jom kahwin!

Salam Alaik!
Woot2!
Jom kawen jom!
Sape terkejut tgk tajuk ni angkat tgn! Okey fine,tak terkejut.
Sejak aku duk mesir ni,selaluuuuuuuuuuuuuuuuu...
sgt2 dgr pasal kahwin,dan kadang2 secare xlangsung kan,
bila aku n kawan2 aku berborak,tetibe je our conversation termasuk psal kawen.



Mungkin kat Malaysia pun de je kann..
tapi ntahlah,bagi aku,
bile smpai kat sini rase cm selalu sgt dgr..
Kawan aku yg cm geli2 n xsuke kalau dgr sal kawen 
pun da join gak cte sal kawen2 ni.haish.

Cantik sgt ni weyyyyhhh!
Nak cmni..grrrrrrr~

Cerite psal kawen as generally lah,
bukan in detail pasal mlm pertame semua tu.
Jgn salah paham okayhhh..


Tak tau lah kenape mesti ade je cte sal kahwin.
Contohlah kannn,ktorg cte sal nak housemanship semua tu kan,
tup2 nanti,mesti de je masuk bab ni.
Mugkin sebab dah ramai senior kawen awal kot.


Kitorg duk cerite2 sal kawen,xsemestinye kitorg nak kawen awal ke pe..
Cam accidentally.
Sape xnak kawen,almost all individual wanted to get married kann..
Bg yg xnak kawen tu,erk,no comment.


Yang aku tau,my mum da warning awal2.
Time belajar jgn nak gatal2,focus on study dulu,
tahun akhir2 baru boleh menggatal.sobs
*Ok,yg ayat mnggatal tu tipu je.*


Nak buat cmne,mak da ckp cmtu,kena ar dgr kannn.
Ape yg penting?
Kap Ba Ro Kaf Alif Ta Nun ye rakan2 ;p




Ape pendapat korg pasal kawen awal?
Korg nak kawen umur bape?

Nak kawen cmni boleh x?

Meh lawat blog aku mehhhhh ^__^

19 comments:

nabilah_2908 said...

hmmm...kalau boleh nk kawin cepat..huhu..(gatal)

masas tudy dulu..konon xnk fikir pasal kawin...bercinta pun hanya suka2...tk terfikir ke arah yg serius...dl kepala...nk capai cita2 dulu..nak bina kehidupan dulu..

bila umur semakin meningkat...baru la tersedar...baru la terhegeh2 nk cari pasangan yg boleh dijadikan teman hidup...bukan hanya utk suka2..

and hakikatnya...sangt la susah.. ;)

d_tieah said...

Aku suka berangan pasal kawen ni..
Haha..
Sebab tu aku suka tengok rcgn nona kat tv3..
Ble tunjuk park kawen yg aku suka..
Semua majlis grand2 je..
Aku nak!!!!!!!!!!!!!!!
Hehe..

MuJE said...

alaaa... asal sume pompuan nak kawen lawa-lawa? huhu..pokai la camni.. kawen cam dlm cite asmara sudah...haha

kusut said...

@muje pompuan camtu la.. diorang suka yg cantik2. guys kalau kawin nk jimat takpe tapi jgn sampai kene cop kedekut sudah.

[z@ck] said...

aku kalau boleh nak kahwin cepat.nak elak maksiat.aku tahu hati aku tak kuat.iman aku goyah.dari terus terusan aku buat benda tak elok, baik bagi aku kahwin.hahahaha

cik ain said...

sokong z@ck!! ain nk kawen awal sbb elakkan maksiat jugak..
jgn takut nk kawen wei, bajet semua tu tolak tepi. yg penting berSEDERHANA dalam melakukan mjlis perkahwinan. haha!

nur.sa said...

before 30 la. terasa diri dah terlampau tua kalau dah umur lebih dari tu tak kawen2.huhu..

pompuan semua nak cantik2 masa kahwin. kalau mampu tkpe.

tapi fikir2 jgk, lepas kahwin lagi banyak nak pakai duit.. :)

chenta said...

dulu mase study, mak kata tunggu kerja dulu..bila dh kerja, mak kata kumpul harta dulu..

now harta takdo pun lg..cmne nk kawen?hehehehe

sebenarnya calon pun takde..heheehhe :P

Encik MT said...

jom2! haha!

KeCiK said...

rasa mcm ni thread yg ke dua ratus aku baca pasal kawen. haha.

and the numbers still arising!!!

✿ismi:Nauratul Nadiah✿ said...

haha..tu la..islam is all about modesty.. grand2 cmne pun bukannye dpt mnjamin kbhgiaan rmah tngga..
Mntak2 dpt khwn b4 27..amen:)

Zyash said...

picture gaun kat atas 2 cntk la...

sYazY_dZaiMa said...

hihi,seronok baca & tgk gambar (lalala)..anyway, kalau ada rezeki, lebih baik kawen awal pada pandangan saya. sebab, bolehlah merancang keluarga, nanti dah tua dapat anak pun umo 35-40..anak masuk universiti kita dah tua kn..pastu, entah panjang ke tidak umur kita ni,hehe (sgt memikir masa depan ni,haha)

lagi 1, kawen ni kan boleh mengelakkan maksiat..godaan ni kita tak tau, samada kita yg akan berubah, atau pasangan..jadi, jalinkan je lah ikatan yg halal daripada berpasangan ke hulu ke hilir mengalahkan suami ister..

peringatan utk diri sendiri jugak,ngee >.<

cik ain said...

kesederhanaan dalam perkahwinan.. itu lebih baikkan :)

fikirkan kehidupan lepas berkhwin, itu lagi pnting darpda mjlis prkhwinan yg besaran tu :)

fndrocka said...

Ni dah macam berangan nak kawin je.huhu.taoi setiap haruslah ada angan2 dan cita2 utk kawin..dapat pahala woi

fndrocka said...

Tapi**

cKyN WaN said...

huwaaaa~
nak kawen jugakkkkk! hahaha

skang ni mmg dah start trend2 kawen awl kan. umo 23 dah nk kawen. eh sy pon dah terfikir nk kawen tapi xtau bile haha

cuma bile bab2 majlis nk grand2 tu sesak jugak la. bile kite tgk, alahai bestnye nak grand2 jugak.

tapi bile dah betol2 masuk lam suasana nk kira2 bajet sumer, mmg masak jugak la kan tgk duit yang bakal mengalir hahaha.

yang penting bersederhana gitu hehe

zahidah dihaz said...

orang kata time study kat u lah masa nak cari pasangan..kalau dah kerja nanti lagi susah nak cari...saya dah final sem sekarang ni, tapi pasangan tak jumpa-jumpa lagi...huhuhuhuhuh.....nak kahwin!!!

iEra naDira said...

budak kecik nak reply sini boley ka? Ngeee ^^

my ustazah said if umur 'para-para' macam saya ni, start drpd skrg la nak doa mintak suami yang baek.

Anggaran meminta doa: 10 tahun sebelum kawen. :D