Tuesday, October 5

Jejom Breakfast

Selamat pagi semua... da breakfast? Belum? Bagi yang belum, breakfast la dulu k. Bagi yang dah, "waahhh.. awalnya breakfast.. Baru pukul 7 pagi.. Hehe" Ape menu feveret breakfast korang? Nasi lemak? Roti canai? Nasi kerabu? Nasi Berlauk? atau sekadar kuih-muih sahaja? karipap? sedap dong... 


Menu feveret suziesanji :
"aney... nasi lemak 1.. nescafe tarik 1 kurang manis tau"
heh..heh... 


Kalau nak buat sendiri mana-mana menu kat atas, cam susah je kan? Tapau sudah kan? Dalam entry ni, nak share resepi senang dan sedap untuk breakfast. "One of my feveret ni" =)



Okes.. Nak share camne nak buat sandwich telur je.. Ni resepi ringkas je okes. Tapi saya suka..

Bahan-bahan (Untuk seorang makan):

  • Roti Gardenia (roti lain pun takpe)
  • Telur ayam -sebiji
  • Mayonis -sesudu
  • Lada hitam - secukup rasa


Cara nak buat

  1. Rebus telur. Dah masak, kupas.
  2. Campurkan telur, mayonis, lada hitam. Lenyek-lenyekkan. Inti siap
  3. Sapu inti kat roti. Kapitkan.


Siap~~~ Da siap sandwich telur yang simple dan nyummy nyum nyum =) saya suka letak lada hitam banyak-banyak, rasa lagi sedap.. 

Menu anda?
ehh~~ jangan lupa try buat sandwich ni k.

daa~~

21 comments:

Clarky Afif said...

burger oblong je ni haa.. :D
dan jus!

d_tieah said...

Aku lewat bangun..
X sempat mkn pape..
Rasenye pasni nak pekena teh tarik dan roti canai lah..
Hehe..

nur.sa said...

kalau rajin, nasi goreng pun boleh saya masak dan jadi breakfast.

TAPI, kalau dah malas, nak singgah gerai tepi jalan nak beli breakfast pun tidak la. kemalasan. hahahaha.

kata kila said...

jomm jommmm ;)

ztie said...

hari ni sempat rebus telo je. pastu ngap! lewat bangun daa

kusut said...

huuu roti canai~ nescafe tarik!! T_T
rinduuuuuu~~~

.s.o.f.i.a. said...

arini murah rezeki, ada mak opismet kirim koey teow for bfast...... ni la untung dok di perantauan secara bujang nie, hari2 mak2 kengkawan bagi makanan. he he.....

cik ain said...

ain bangun kadang2 lewat, tapi kalau bangun awal pun mmg xb.fast :)
suke terus lunch ^_^

suziesanji said...

hehe~~ tapi harini xjumpe nasi lemak. Jumpa kueytiaw+bihun goreng n nescafe sahaja =)

suziesanji said...

hehe~~ tapi harini xjumpe nasi lemak. Jumpa kueytiaw+bihun goreng n nescafe sahaja =)

[z@ck] said...

gilo.
terliuq aku dgaq nasi lemak.huhuhu

Apis said...

err....sape reti buat air sirap? tlg ajar bleh.huhuhu...

CikGadis said...

slalu ny breakfast ns brlauk atau mee goreng. hebat kn? hahaha

cik ain said...

kalau x b.fast, boleh jimat wit terus ke lunch! haha maka hidangan lunch pun jadi Mewah gitu!! kalau student, mmg selalu mcm nie :)

chenta said...

kalau student dulu mmg breakylunch la...sekali harung!heheheh

skrg ni dh kje.mmg kene amek breakfast..kalau tak, tak leh keje ooo..perut bunyi2...heheheh

breakfast tak ksh pape..kdg2 berat, kdg2 minum susu je..

sYazY_dZaiMa said...

bab makan or masak,memang saya suka sangat,haha..kalau bfast, menu saya paling suka takda sebab semua masuk dan sangat banyak..yg selalu dibuat ialah nasi goreng, mi goreng, bihun goreng, sandwich telur or tuna, roti kawin, nasi lemak...oppss, okay,taknak bebel byk,daaaa~ :P

cik ain said...

student kalau boleh nk jimat abis.. kalau dh lunch tu, hrp2 perut kenyang smpai dinner! tp xdapat jek! haha dinner lain, makan tgn memalam lain! bankrap lagi :p

fndrocka said...

Nasi lemak tetap di hatiku

Fina Sophie said...

sngnye nak buat. sesuailah dgn saya, tiap pagi kena buat sarapan sendiri haih (- -")

cik ain said...

fina hidup single ke? hehe means tinggl kt umah bujang ek :)

kalau kt rumah, mmg xde b.fast sbb family terus lunch haha!

humbleyat said...

breakfast, paling pantang klu mak masak bihun goreng, dari niat nak puasa sunat, terus tak jadi plak sebab tak tahan ngan bau bihun goreng yang menusuk kalbu itu hehe