Wednesday, October 20

Ili Seorang Volunteer!

salam 1 Malaysia kepade semua..

saye dah penat fikir entri yang menarik dan berinformasi tapi memang takde idea..tp tibe2 terfikir pasal volunteering...penduduk kat sini memang rajin volunteer sampaikan saye nak daftar volunteer kat charity shop manager tuh bole cakap yang die ade 'too much volunteers' wow!

sabtu lepas saye ke Strode Park Foundation di Herne Bay...naik bas dari rumah saya dalam 20 minit sampai..Strode Par Foundation nih tempat tuk orang2 disable and orang2 tua..setiap hari sabtu mereka ade Saturday Club dari kul 1.30ptg smpai 4 ptg...volunteers just dtg and main games dgn orang2 di sini and layan kerenah mereka..sabtu lepas mereka punya setahun anniversary tuk Saturday Club nih...so,ade la sambutan sikit..





lipvi serahkan chocolate kat maggie

zz main scrabble


nie jonathan..die suke main dominoes..bile saye kalah,die la yang paling kuat gelak..hehe
memang sedih tengok penghuni2 kat sini..ramai yang anak2 dah tak contact tanye khabar just hantar duit tuk bayar fee tempat ni je..ade yg tak jenguk pun..jadi bila kami volunteers nih datang mereka memang sangat happy..main games yg same berulangkali..walaupun bosan tp saye layan jugak sebab anak mereka biar je mereka kat sini..ada tuh bile tanye pasal anak2 die,die jawab 'don't talk about my children' they are the reason i am here...sedih sgt2! kalau bole nk teman mereka tiap2 hari tapi apakan daya bole datang seminggu sekali je..

banyak pengajaran bole dapat dari pengalaman nih...sayangi ibu bapa anda selagi mereka masih ada and ingat pengorbanan yang mereka dah buat bile korang kecik sampai la ke besar nih!

5 comments:

Clarky Afif said...

wa kesiannya...
kensella nak hantar kucing kat SPCA.

nur.sa said...

untung idilina, dah le dapat pahala lg tolong gembirakan dorang.

dan pengalaman camtu payah dapat kalau tak usaha kan. :)

sana dan sini sama aje eh. ramai anak tak peduli mak ayah. huhu.

fndrocka said...

Kalau dah ramai sgt yg nak volunteer....mesti seronok tmpt tu ye dak.

Miss Kira said...

bestnya..teringin jugak nk buat kerja2 amal camtu..just skrg x smpt..
dulu msa pandu, selalu la..
hahaha

kusut said...

bagus nye pegi buat volunteer work. respek kat korang2 yg rajin camni

aku haritu terpikir.. kalau aku tua bangka nanti ade tak home yg utk gamers tua? bleh aku duduk main mmorpg pastu time makan minum amik ubat seme dah ade org schedulekan. hehe osem gak gitu :P