Wednesday, October 6

First Love tu First Couple?


Assalamualaikum..
pembuka bicara..Kyra datang dengan mengada-ngada..
lepas baca harap ke rumah Kyra..hoho
(pantun ape ntahhh)



Cakap pasal cinta la..boleh tak?nak baca tak?nak tahu tak?eh..banyak pulak soalan..maap yer..

berbalik pada tajuk entry ni..first love 2 first couple??eh2..yeke??macam tidak je..tapi dalam kes ni..masing-masing punya pendapat tersendiri..yela..semua pernah rasa apa itu cinta..kan?



meh kita huraikan apa itu First Love : okeh..menurut kakak Kyra..dia cakap first love ni..cinta pertama..(hoho..translate blik je tu)..cinta yang buat kita angau..cinta yang buat kita rasa indah..cinta yang buat kita rasa kehilangan..dan itulah cinta pertama..contoh..Dulu A couple dengan B..lepas tu diorang putus..maka A pun carilah peganti..jumpa dengan C..walaupun A couple dengan C..hati dia masih lagi ingatkan B..hati dia masih lagi rindu dekat B..walaupun dia sebenarnya dah ada C..so ABC..haha..eh silap..ngee :)..lebih kurang tambah tolak macam tu la..cinta pertama tu..orang yang buat kita ingat dia sampai bila-bila walaupun masa tu kita dah ada orang lain..

First couple : couple yang pertama..cinta monyet gitu..:p..maybe ada yang serius cinta..dan maybe ada yang hanya suka-suka..tapi tak dinafikan jugak..first couple tu first love..tapi tak semua..

agak-agak la kan..yeke first couple tu first love..haizz..Kyra teringin la nak merasa first love..dan couple juga..haha..gatai sungguh..:P

sinopsis nyer..ape pendapat anda tentang first love dan first kuple..:)
dannn mohh le ke Kyra Ismera..:)

26 comments:

fndrocka said...

Jarang2 first kapel menjadi

Mummy Nana said...

ABC sedap jugak tu... heheh.. emmm ye kot.. akak nya 1st love 1st couple and hasben akak sekarang.. ahaks... Harapnya sampai ke syorga...

koru said...

first love kadang2 tak jadik first couple..sebab yela..kengkadang first love kat bini orang la kan..^^contoh yer..xda kaitan antara yang idop ataw yang dah meninggal dunia

Fina Sophie said...

untungnya mummy nana. not every people lucky dlm hal cinta2 ni. hehehe

first love tak semestinya 1st couple. dulu 1st time sy ada relationship wktu thn 6 ahahaha lawak gila n it was so wrong to even call it as a 'relationship' (- -") wktu menengah atas barulah rasa apa tu cinta. itupun bermula dgn hbgn yg taklah serius sgt, cuma kwn biasa tp org duk pasang2kan so mcm kapel la plak haha.

then i fell in love. we both fell.
tp tak kekal..

:)
weird. i'm smiling. used to cry over this haha :D

Kyra said...

@mummy nana : untung sgt tu..jodoh yang tepat..semoga berkekalan kami doaan..:)

@fina sophie : my first couple is when im in form 3..wow!haha..now got nothing..ape pun..ade je jodoh untuk kita nanti..:)

Mummy Nana said...

xpe..xpe... mmg lah org kata 1st love akan kita ingt sampai bila2... tapi kalau jodoh kita dgn org lain dan kita betul2 ikhlas dgn hubungan kita insyaallah.. mesti terpadam jugak ingatan 1stlove tu.. dan mungkin masa tu baru kita rasa nyesal kenapalah bercinta ngan org camtu dulu.. hehhe.. tapi xsalah pun.. kan...at least org kata byk pengalaman luas permandangan....

Kyra said...

sokong mummy nana..akan terpendam jugak one day..:)

.s.o.f.i.a. said...

aku tak setuju 1st couple tu 1st love......... time kecik2 kita berkapel tapi just main2, just nak ikut trend ko-ada-aku-pun-ada.......

i had my 1st love for 9 years and now he's engaged to another girl. ingat? tipu la tak ingat. tapi hoping to be together again? tak kot....... =)

Kyra said...

@sofia : saya pun konfius..yeke first couple first love..

Sofia said...

Bg saya, cinta pertama tidak semestinya akan cinta pertama utk berpasangan dan sebagainya.. Terpulang juga pada usia, masa dan tempat..

Kalau masa kecil2 dulu, mungkin matlamat bercinta utk tujuan mencuba/suka2/kau ada aku turut ada/ atau sebagainya..

Tapi, bila kita dah berusia nnt macam umur 22 n above , matlamat utama bercinta adalah utk mencari pasangan hidup utk masa depan/berkahwin/jadi suami/isteri dan punya anak2...

Jadi.. Jadikanlah cinta pertama kita itu sebagai cinta yg punya matlamat.. Bukan sekadar berpasangan 2 3 4 5 bulan dan kemudian berpisah..

cik ain said...

1st love :) bagi aien ianya 1 pertemuan yg betul2 indah! peewwii!! jiwang la plak haha!!

tapi cinta selpas kahwin lagi indah :)

i luv it!

CikGadis said...

1st love = 1st kaple..?
xsmestinya la syg. jdoh dan ajal kn ditangan tuhan.

*stuju dgn cik ain. cinta slps kawen mngkin lg indah!

humbleyat said...

@cik ain & cik gadis..
tapi lagi best "first love" tu cinta lepas kahwin;)

sizuka[Izzati] said...

tak jugak kot.

*nak setuju dgn cik Ain,CikGadis & humbleyat jugak.heee~

MuJE said...

sampai sekarang aku masih mencari cinta pertama aku kat tadika dulu...huhu

kusut said...

@muje tadika dah reti ek. advance sungguh hehe

fuh pening jugak isu first love ni ek. ade plak teknikal2 dia :P
tapi memang first love la kita paling ingat. pastu first couple paling berharga. pastu first cut paling pedih.

Mummy Nana said...

Amin...Tenkiu Fina & Kyra...nak bercinta lepas kawin jugak dan selamanya...... jom kawin... semua.... barulah tahu keindahannya...

d_tieah said...

Pendapat aku kan..
1st luv tu org yg mula2 kite cinta la kot..
Hehe..
N even kite kapel dgn org lain, still ingat kat 1st luv kite..

1st couple plak org yg mula2 kite kapel la kan..

Hehe..
Cm sm je translate balik..

nur.sa said...

sy jenis berharap untuk tidak couple, maksudnya bertemu seseorg yg boleh dijadikan bakal suami dan terus kahwin. bercinta lepas kahwin la mudah2an.

cIk JanNah said...

best nye lau first love then jadi first couple then be first husbend? erk?

saya tak igt sape 1st love & 1st couple. sebab dulu masa muda2 gatai sket
:P

kusut said...

kalau kita nak, kene ade usaha la jugak kan. kawin shouldn't be a gamble. pada aku tak salah kalau usahakan, both guys n girls lah.

cik ain said...

kalau skrg ade someone yg special pun, ain gelarkan dia teman . tapi kalau perasaan, SAYANg as fwends je..

dapat bezakan Suka, Sayang dengan Cinta :) alhamdulillah

Kyra said...

zaman sekarang ramai yang suka bercinta lepas kawenn..tak rugi masa dan duit..hopefully first love tu akan kekal ke jinjang pelamin..:)

chenta said...

sgt ssh nk jumpa 1st love itu 1st couple..

rasa mcm dh serik bercinta..so rasa nak kawen, br bercinta..senang..hehehe :P

cik ain said...

bercinta mmg xsalah, xkisahla lepas kawen atau b4 kawen. dosa pahala, kalau dh thu, sndri mau engat..

tp kalau cinta b4 kawen ni, 1 je nk mintak. jaga la batasan korang .. aishh! takut tgok skrg bnyk isu buang bayi ..

sYazY_dZaiMa said...

first couple dulu, mula2 ingat first love sebab lepas clash dgn dia 2,3 tahun teringat dia, sampai couple ngan org lain, masih ingat dia..tapi, sekarang, insyaAllah pilihan hati ini first love..semua yang sebelum2 ni dah lupa dah..sampai yg pernah couple dulu pakai kontrak pn tak ingat,haha (opps, gatal sungguh saya ni dulu) dushh~