Wednesday, October 6

Dari Mataku: Fenomena Lelaki Lembut

Entry terbaru ~ Aku & 100 penulis

FENOMENA LELAKI LEMBUT
*Gambar dari Abg Google*

Pasti korang ingat lagi dengan cite Sutun kan?
Cite yang mengisahkan tentang lelaki lembut..
Serius, aku suka berkawan dengan lelaki camtu..
Dorang ni baik..
Faham sangat dengan naluri kewanitaan..
Haha..
Tetapi lelaki lembut ni selalu dikaitkan dengan GAY..
Betul ke?


Istilah pondan, bapok, nyah dan darai juga disifatkan sebagai lelaki lembut atau transeksual/kekeliruan gender..
Mereka ini punya kerjaya yang profesional jugak tau..
Cuma masalah identiti yang membelenggu diri je..
Sesetengah daripada mereka ni memiliki raut wajah yang macho, umpama lelaki melayu terakhir je..
Tapi, bila part buka mulut nak bercakap..
Hancusss..
Dengan lentik jari jemari nye..
Dengan suara yang dikontrol..
Auwww..
Belum lagi part dia bukak langkah kaki..
Perghhh..
Ayu siot!!!
***
Aku bukan nak mengata..
Tapi ini yang terjadi di sekeliling kite..
Sedar tak sedar, pertambahan berlaku..
Nanti makin banyak plak kes andartu atau andalusia..
Yelah, lelaki tulen semakin pupus..
Wanita nak kawen dengan sape?
Kan..
***
Aku tak kisah sangat dengan lelaki lembut ni..
Asalkan dia masih ade perasaan terhadap kaum hawa..
Cuma yang membimbangkan adalah lelaki lembut yang nak jadi seperti kaum hawa..
Erk..
Semuanya bergantung pada nafsu!
Ingat, lelaki ade 9 akal dan 1 nafsu..
Manakala perempuan pula ade 9 nafsu dan 1 akal..
Boleh je kalo nak berubah..
Asal pandai kawal nafsu..
Kalo tak boleh gak jumpa aku..
Hehe..
Aku ade amik pakar gak dalam kaunseling orang..
:)

Yang menulis,

22 comments:

ezzu said...

hahahaha..memg lawak....
x semestinye lelaki lembut nie xde perasaan kat wanita....

Clarky Afif said...

hm.
baik kita tukar nafsu dan akal tu dengan terma 'keinginan' dan 'logik'.

nafsu tu macam...terlalu syahwat la. hihi!

nur.sa said...

lembut takpe. yang nak jadi kaum hawa tu alahaii..

cik ain said...

lelaki lembut, alahai .. mane kekuatan korang haa??

geram ain dgn laki lmbut nie!!

cik ain said...

lelaki lembut, alahai .. mane kekuatan korang haa??

geram ain dgn laki lmbut nie!!

Sofia said...

emm.. Kalau bab lelaki2 lembut ni, aku tengok juga.. Kat U aku tu kire bersepah2 jugaklah lelaki lembut.. Tapi, aku pun macam tertarik juga gn lelaki lembut...kekeke.. Tp, tgk jugaklah keadaan diorg yg cmne kn.. Kalau yg jenis mekap2 tuh, aku xsuka lah berkawan.. Nnt dituduh aku pulak yg ajar diorg mekap2 kn.. hehe..

Kyra said...

diorang yang typical ny..mmg faham kehendak kita..mmg best kawan ngn diorang..tp ramai jugak yang berpandangan negatif..

humbleyat said...

lelaki lembut ni boleh berubah jika ada sokongan rakan-rakan.yg penting kita jgn galakkan mereka ni terus bersikap begitu, tak bagus untuk mendidik anak2 dalam persekitaran yang begitu.

MuJE said...

aku suka lelaki lembut! nape? sebab ntah, mcm best jer kawan ngan dorang..hihi tp bukan GAY ye! yg tu awal-awal tolak dlm longkang.

fndrocka said...

Ni dah kes cuba memancing lelaki lembut menerusi blog.ni..
Para lelaki.lembut sila pantau

d_tieah said...

fndrocka:
Memancing untuk kebaikan xpe la..
Sekurang2 nye dorang sedar ade masyarakat yang terima dorang..
Mereka x disisihkan..
So, kalo nak berubah boleh je..
Xspcially lelaki lembut yg g** la..
Yg msh punya perasaan thdp pmpuan tu ok lg kot..

cIk JanNah said...

saya suke kawan dgn lelaki lembut. serious mereka memang baik gyle. tapi baik2 pon kita dgn mereka at the same tyme boleh slow2 ubah dia jadi gagah perkasa. diorg boleh berubah kalau ada yang support!

tak baik kan memandang rendah pada mereka? sbb bukan diorg pinta pon nak jadi macam tuh.

T__T

KeCiK said...

lelaki delicate for sure rmi member perempuan so why not? kabel tu.

kusut said...

lembut ni bukan pilihan dia. in fact, ramai je laki2 yg tak gay tak 'aww' tapi bila guys lain tengok akan rasa dia tu sebenarnye agak lembut

aku rase lelaki lembut ni sebab hati dia kot. bukan la dia suka benda2 yg pompuan suka tapi cara pikir, cara react.. yelaa hati dia lebih feminin lah

cik ain said...

lelaki lembut ni, asalnye lelaki gagah kan or normal..

kat kampus ain, ade sornag laki lembut. tapi dulu dia laki normal.. disebabkan dia berkwn dgn majoriti dengn pompuan, lelama dia jadi lembut. aishh, leh plak mcm tu ?

Malek Ku said...

oh ada pakar kaunseling..keh3

Encik MT said...

fuhhhh....nSIB bek Encik MT nie gagah orangnya..hahaha!

Encik MT said...

fuhhhh....nSIB bek Encik MT nie gagah orangnya..hahaha!

Fina Sophie said...

bgsla tu. ada pakar kaunseling sini. apa2 hal leh helo2 kan? hehehe

sYazY_dZaiMa said...

Saya pun suka kawan ngan dorang.. kalau kita baik ngan dorang, memang dorang akan layan kita dgn baik jugak..tapi kan, sangat respek dgn seorang lelaki lembut dlm kelas saya. dia nie part time student tapi ada title Resident Engineer..dgn rambut paras bahu, ada gelang kaki plak tue,awww..Tapi, bila dkt site, serius bekerja just maintain ayu,ngeee >.<

cik ain said...

cuma 1 je, lelaki lembut ni jgn kite sisihkan.. dia pun xmintak jadi begitu..

Moga Allah menunjukkan jalan yg lurus buat mereka.. AMIN

eldin sazali said...

Saya mau cakap, baiknya waktu masa kecil anak2 lelaki jgn terlalu dimanja, karena pembetukan karaternya dimulai masa kecil itu pula.