Thursday, October 21

Entri Ini Penuh kasih sayang..sila baca

Wah..sungguh comel bebudak di dalam gambar ini kan...comelnyeeeeeeee...Penuh dengan kasih sayang...saya suka dengan kasih sayang...terasa banyak bentuk hati yang mengelilingi saya..wah..sungguh teruja...


Tahu makna tajuk post ini? One Four Three...atau 143..ala, takkan tak tahu...Saya ada seorang teman masa sekolah dulu. disebabkan saya suka dan memang gemar membaca novel maka saya lebih tahu benda ini...teman saya itu tidak suka pada novel dan tidak suka bercinta monyet..Lalu pada satu hari si teman ini tergoda dengan cinta monyet...dipendekkan kisahnya...si gadis itu menghantar sekeping kad buatan sendiri yang comel dan bertulis 3 nombor..iaitu 143...dia bingung dan menunjukkan kad itu kepada saya...saya hanya tersenyum-senyum. "wah...kamu dilamun cinta" aku kata...tapi si teman ini berkerut dahinya..."apa kaitan dilamun cinta dengan nombor ini? Dia suruh beli nombor ker?" hahahah..memang tergelak saya dengar pertanyaan dia. Adakah disuruh beli nombor..."wei...ini pun tidak tahu ka? 1 4 3 maksud dia I LOVE YOU...kau kira berapa huruf tu" 

Pssssssssssssssttttt...sekarang kawan saya itu sudah berkahwin dengan cinta monyetnya....Bila nampak dia saya akan ingat peristiwa nombor ini..hihi..Ha, kepada sesiapa yang belum tahu..harap-harap ambik tahu la erk...

DEAR LOVER

11 comments:

mytafa said...

nape 1 4 3?? sori lum minum Anmum, sel otak tak berhubung

Kyra said...

i love you
1 4 3

:)

nur.sa said...

saya juga blur. tatau apa itu 1 4 3.

hahahaha.

koshary said...

hehe,
I=1 LOVE=4 YOU=3

betul tak eryati?=)

cEro said...

skola dulu bdak2 suka main 143 ni...
ckap 143, then balas 286
(286 = 143x2 = i love you too)..
klakar!!tapi sweet...

koshary said...

@cEro

286
= i love you more.

429
=i love you more and more

=p

kusut said...

kalau tulis jawi cemane ek? hehe

comel je cerita tu. and korang sekarang ade inside joke yg cute. good for them lah. and more reason for us to believe that love is real.. bukan dlm fiksyen je

Miss Kira said...

hahahahaha..comey aja..

Mummy Nana said...

Rasa cam pernah dengar zaman dulu2.. tapi xpernah buat lah... xcukup romantik kot... heheehe

chenta said...

popular ni waktu sekolah dulu...

Fina Sophie said...

143? sgt2 budak sekolah wohooo.. :P tp tak pernah ber143 dekat org. mcm mummy nana cakap la, 143 tu tak cukup romantik, but, still, sweet it is :) :P