Friday, October 1

--eh2,kenapa itu macam tu??--

As-slm....

menjelang 13 tahun akan datang,aku nak sesuatu yang lain..
sesuatu yang unik dan menarik..

weeeeeeeeeee,i wish..

tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!

tiba2 aku impikan sebuah rumah yang unik lagi pelik + gilak pada 12 tahun akan datang..tup tap tup tap time tu umur aku 30 tahun..
huwaaaaa,mesti  dunia serba moden kan..

seronok.
seronok.

ok,mari kita godek2 semua gambar2 sumbangan ikhlas dato' gugel ni ye...

p/s : ni antara top 8 yg telah membuat mata aku ni terjegir keluar bila tengok design rumah  ni yang ala2 gilak gitu.. ok2,gambar kat bawah ni kira sample aku nanti buat bakal arkitek rumah aku..moh kita godek2!!

calon-calonnya adalah....tereeeeennnggg~

pilihan 1 ->
 ok,konsep rumah ni agak 'mereng' sedikit bila aku amati betul2..haha.
errk,pening kepala aku ni tengok,tapi IMPRESSIVE lah!!!
i sukalah!!

pilihan 2 ->
 hmm...kes macam ni agak payah jugak aku tengok.ye la,kalau aku amek yg ni,nanti alamatnya mati kering la aku anak beranak.habeh,mana nak gi kedainya??jusco pun tak de kat sini.ha,mcm mana plak aku nak gi salon ke,spa ke..
kalau mcm ni la gayanya,katak bawah tempurung la aku gamaknya..
tak pe tak pe,nanti aku try la godek2 helikopter pula,senang nak terbang sana,terbang sini.

pilihan 3 ->
 perghhh!!!!gilak!!!
had ni memang aku suka!!!
unik!!!
cun melecun!!
nak ni,nak ni!

 pilihan 4 ->
 waaaaaaaahhh!!!
erkkk,kalau macam ni la rumah aku nanti,sah-sah boleh jadi hotel tuk penyamun2,perompak2 kat luar sana!!
bahaya2..
pilihan 5 ->
 hmm...nothing special...
tp boleh tahan la..
nampak mcm behantu je design mcm ni kan??
pilihan 6 ->
 mandi tasik je la aku tiap2 hari..
pilihan 7 ->
 kalau la orang tengah mabuk lalu depan rumah aku ni,sah,dia jadi bertambah mabuk.
aku yg waras ni pun naik pitam tengok design benkang bengkok ni..
anyway,lain dari yang lain..
tu la namanya zaman dah maju beb!


finally.....
cun!!!
hott!!!
malatoooppss!!!
suka!!!
ok,deal,aku amek design ni!!
ada yang nak membangkang??
sila2..
agak2 nak buat  rumah fashion gini,kena kumpul duit berpikul2 dulu...
kang rumah kemain mewah,makan pakai tak cukup...
yang penting gi jalan2 kat rumah Allah dulu..deal??

10 comments:

Sumandak Kinabalu said...

Saya nak rumah macam no. 6 tu...
Mesti seronok hari-hari mandi tasik. Suasananya pun tenang dan sejuk. Yang penting tasik tu takde buaya...hehehe

Encik MT said...

saya mau umah kasut...cpat kasiikkk! haha!

Ilidina.. said...

menarik!

r.k said...

no 1 dan no 6 memang ghua akan sebat kalau mampu ..

yang 7 tu , kalau orang mabuk jalan depan rumah , beliau akan nampak rumah tu STRAIGHT ! haha

wanie m'nJ said...

@ sumandak , best2 tapi kalau rmh ats pokok tu x boleh overweight kot!!haha!

CikGadis said...

rumah no6 tue bley wat kt tasek taiping hek3..

ps : aips grup mate :)

wanie m'nJ said...

@ encik MT ,haha,boleh2...

@ r.k , rmh2 kat atas tu erancangan rmh idaman saya 12 thun akn dtg..harap2 dapat!=D

wanie m'nJ said...

@ cik gadis , buat je kat tepi sungai klang...kah3

humbleyat said...

uniknya rumah no. 4 dan tujuh..minat ygtu kot.nampak futuristik sket..

wanie m'nJ said...

haha,unik semuanya!