Thursday, October 28

Cara Ini Mungkin Berkesan Hapuskan Seks Bebas

Salam muhibbah semua pengunjung blog 100penulis tak kira silent reader atau ke tak, entri kali ini amat 'ngeri' bagi korang untuk melihatnya. Tapi aku telah cover mata dia,takut korang rasa lain macam pulak bila melihatnya..Peristiwa ini dirakam di negara Nigeria di mana seorang lelaki yang sudah berkahwin telah 'kantoi' ditangkap semasa ber'ehem-ehem' dengan perempuan bukan muhrim. Apa hukumannya? penjara? denda? tidak...semestinya tidak.....!!! jom lihat gambar-gambar di bawah ini...



badan lelaki itu telah ditanam separuh badan di dalam tanah sambil menunggu hukuman yang akan diberi... 






orang ramai mula membaling (merejam) batu-batu sebesar 2x penumbuk tangan (bukannyer sebesar  batu-batu biasa kita tengok) ke arah pesalah tersebut sehinggakan kita tak leh nampak kepala dia duduk tang mana tuh....




selepas di rejam.....pesalah lelaki itu yang sudah tidak bernyawa dan berdarah-darah di kepala dan bajunya diangkat oleh orang awam untuk dikebumikan......




so,ape pendapat korang dengan hukuman ini???? bagi aku,cara ini amat berkesan untuk mengurangkan serta menghapuskan gejala seks bebas tak kirahlah mereka nie sudah berkahwin atau belum serta masalah bayi-bayi di buang sampaikan bayi meninggal dunia di negara kita yang semakin menjadi-jadi dan melampaui batasan! patut ar negara Islam di afrika jarang kedengaran kes sebegini....Bilakah negara kita nak buat hukuman macam nie????? entahlahhhh.....




updated: ermm..sori ea sebab maksud entri nie samar2 kerana gambar ini menunjukkan orang direjam bcoz dia dah berkahwin. Apa kaitan pula dengan buang bayi?? yelah kalau termengandung perempuan tue camne? lagi-lagi perempuan tue dianggap 'dara' lagi oleh keluarga mereka dan rakan-rakan tapi perut sudah membulat. untuk tidak malu,dia buang la bayi tuh...


reading

29 comments:

r.k said...

ghua sokong dari dulu lagi .. cuma tunggu Authority kata YES saja ...

anyss said...

Salam,
Sangat sokong!
Saya pernah tengok rakaman beberapa minit bagaimana seorang lelaki telah disula di Pakistan kerana didapati bersalah bermukah. Sungguh ngeri sebab boleh nampak muka dia, jeritan dia dan bagaimana hukuman tu dijalankan. Huh! sangat ngeri! Kalau dijalankan di Malaysia...memang confirm tak ada orang sanggup nak bermukah tak tentu hala lagi dah...semuanya kawin sampai 4 hu hu hu

Fynn said...

omg -___-
seram nak mati.
yes,confirm klu buat kat msia,
mmg perghhh la effect die!
confirm jatuh habis mslh sosial nih.

tapi,
sygnya m'sia bukan ngara Islam,so tak leh nak buat law ikut cara Islam.
kite punya negara dh ada undang2 sendiri :)
bende maksiat macam ni,boleh je kalau nak elak,
asalkan kita sesama Islam jalankn tggungjawab kita.InsyaAllah boleh kurang.
Ni tak,some people jz tgk sblah mata je bab hukum agma ni kan?
nampk org buat maksiat,tak pernah nak tgo,org yg buat tu lg la menjadi jadi~

renung renungkan,dan selamat beramal~

izfanora said...

ngerinya..

sampai terkesima, tak tahu nak komen apa. memang patut dijalankan.

hentakbelipat said...

pehhh ngeri2...batu tu bukan kecik2 mmg batu kalau kene sebijik pun tumbang kot..ini kan kene baling bebijik2...ngeri2

ASaDa RyutaRo said...

bagus untuk pengajaran orang yang menyaksikan. biar ngeri nak buat dosa..

nak mendakwa org tu salah bukan dengan sewenang-wenang cara. kena dengan presedur dia yang teliti..

kenapa malaysia masih menganggap cara ini tidak sesuai dilaksanakan ea?

ASaDa RyutaRo said...

hope suatu hari nanti hukuman seperti ini akan dilaksanakan di malaysia..

sfatimahzj said...

pada pendapat orang mgkin tu kejam..tapi manusia lagi kejam..mzalimi dri sndri..apa2pun hukum yg ALLAH itulah yg perlu dipatuhi dan sentiasa yg terbaik..DIA tahu untuk jangka pendek dan jugak panjang..

dya adriza said...

Bukan mungkin, tapi sememangnya akan menghapuskan masalah seks bebas, sekaligus buang bayi and terpadamlah ura2 nak bina sekolah hamil! Puas hati..

[z@ck] said...

ya allah..takutnya.memang patut buat macam ni tapi kena tengok dari pelbagai aspek. Nak kata radikal sangat, tak juga sebab zaman Rasulullah dulu memang ada hukuman rejam sampai mati ni.mungkin peredaran masa buat benda ni tak boleh dilaksanakan kat Malaysia.

aryu said...

mmg patot buat gini,takde la byk sgt kes kes pelik dengar tiap-tiap hari..

xenom said...

mmg byk pendapat menyokong! tapi bagi pendapat aku, bk senang nk melaksanakan hukuman cara ini, ia bukan semudah, masuk parlimen, bentang, dan esok leh jln terus..

secara jujurnya, aku berpendapat, tiada seorang pon allim ulama di Malaysia ini yg betul2 jiwanya kudus ada dalam parlimen or kabinet..

mungkin ada di ceruk2 pondok atau pasentran!

tapi sayang suara mereka tidak didengari..

maka pemerintahan dahulu perlu diubah! bukan hukuman perlu dilaksanakan dahulu!

nas said...

r.k.
tp ntah la....harap2 authority kata yes...hu3

nas said...

anyss-
wslm...mmg ngeri woo kalo cm2...isk..taw xper...kalu implement kat malaysia kompem ramai yg cuak dowhhh..
pst- kwen 4??? eww

nas said...

fynn-
ermm..huhu...taw xper....kalau buat kat Malaysia,kompem la effect besar dr segi sosial... erk...Malaysia negara Islam tp cuma'kurang' implement hukum Islam...hoho
kne berubah....

nas said...

izfanora-
taw xper..ngeri siot :P

nas said...

hantak bberlipat-
mmg ngeri dowh..batu besar2...cuak gak..kalo aku terkena sebijik kompem pengsan :P

nas said...

asada-
taw xpe...nape la kat Malaysia xnak buat..maybe nampak cm 'TAK MODEN' kot..entahlaa.....

nas said...

sfatimahzj-
taw xper.....hukum Allah mmg cara yg TEPAT untuk mengatasi masalah2 nie...

nas said...

dya ariza- hu3
sekolah hamil??? erm....entahla....better xyah buat...nanti ramai yang NAK MASUK sekolah tue..hehehe

nas said...

zack-
aku pon takot dowh....
tapi xleh gak..xkan hukuman sebat,penjara n denda je? mane cukup beb...hu3...ramai xtakot..

nas said...

aryu-
taw xper...better buat cmnie la....hu3
xmao la kes buang anak,rogol,sumbang mahram lagik..

Fynn said...

aaaaaaaaaaaaaaaa...
aku hrp sangat dpt explain kat korg knape tak boleh buat law mcm tu kat mesia...

takpe,nanty aku buat entry ;D

Amni said...

selagi hukum islam tak terlaksana, selagi tu maksiat akan berleluasa...

nas said...

fynn-
orait2....aku nak dengar explain kamoo :P

nas said...

amni-
tu la pasal....kalau hukum Allah dilaksanakan barulah manusia betul2 takot :D

Apis said...

hmm..masih menunggu kerajaan buat.bile ntah.ish3... T_T

nas said...

apis- aku rase mmg gov takkan buat kot....nta la...kne la buat cmnie...

Fina Sophie said...

okey. ngeri.