Tuesday, October 5

Bukan senang nak pegang tittle student,okai?


Cuba teka,yang mana satu makhlok bernama Fynn!

3 Musketeers
3 makhlok ini tutup muka macam tu sebab
nak prank rakan  mereka dgn menukar
 profile picture FB-nya dgn gambar havoc ini.
Jangan jadikan isu,yaw!
contoh buruk :sila tiru untuk awet muda
.


Kabare?(terpengaruh dgn kekacukan jawa rakan-rakan.Saya Melayu asli,sekian,trimas).Tahap kandungan 'stress' dalam darah yang semakin meninggi membawa kepada lahirnya ideologi untuk tajuk yang sebegitu rupa.HAHA.Mentang-mentang lah semester dah nak habis, and final exam pula semakin menghantui, lecturers kesayangan di seluruh universiti di Malaysia giat menjalankan propaganda 'test' mereka. UiTM Shah Alam lagi lahhhhh.... minggu depan saja,ada lebih kurang lebih lebih 3 test yg memerlukan heavy reading!

(PadanmukakauFynn!siapasuruhgatalnakbuatlaw)

Kejadian-kejadian aneh yang bakal terjadi apabila peperiksaan akhir(FINAL) sem semakin hampir :
  • Study room penuh. (tapi bapaklah hingaq!)

grrr!mana tak nye,last minute study semua baru nak kelam kabut lah kan?then,hafal sana,hafal sini.Memang study room adalah hotspot yang sangat sangat perlu di elakkan. Kalau nak setadi, sila cari port lain.

  • Student merata-rata (worst case scenario : atas balkoni)

Ya,percaya atau tidak wahai parents sekalian alam,inilah aktiviti paranormal anak-anak anda.HAHA.
Jangan risau,pak guard sentiasa menjaga keselamatan kami di sini :)
notis amaran bahawa sebarang kecederaan tidak akan ditanggung juga ditampal di setiap balkoni.

Oleh itu,terpaksa lah para pelajar yang separuh mati nak setadi ni overnight atau dalam erti kata lain ; pergi fast food restaurant untuk melahap sambil setadi.
  • Library?
Apa itu?HAHA
Tak pernah jejak kaki di sana,harap maklum.
Populasi: Ulat buku dan couple yang tahan sejuk tahap aisberg!

  • Sifat sebenar terserlah!
Masa nak dekat exam lah,budak-budak uni selalunya stay up sampai 3-4 pagi dan kadang-kadang ada yang subuh baru nak tidur.ThankYou Nescafe!Lepas tu,jangan tanya lah masing-masing bangun pukul berapa. 
Waktu standard
  • Peperangan FB dan HP meletus!

Oh ya,jangan terkejut, walaupun besok nak exam, student masih lagi sempat bersosial di facebook. Antara status yang popular and famous amous adalah:

"Alamak!banyak tak study lagi!"

"Facebook,berhenti goda saya"

"Apa nak jadi,jadilah!"


Ini semua adalah berdasarkan saya punya pemerhatian okai. Alah,students memang tak larilah daripada aktiviti paranormal macam ni.Anyway,my final akan start 25 October nanti.So,mungkin akan miss post entri,tapi i'll make time,tengoklah macam mana,kalau paper tak macam haram susah.Doakan saya lulus cemerlang and tak perlu repeat,please?Nanti bila dah jadik lawyaaa, mak kasi diskaun ye, nyahhhh!Zassss


dah,pegi setadi.

27 comments:

cik ain said...

Betul! title student amat berat nk pikul. sape kate bangga? giler! ape bangga sngt la dpt esaiment yang menimbun! bangga ke dapat thesis yg beratus2 page kena buat!!

nak final? lagi seram je bunyi!! hahaa, sunyi kampus!

Fynn said...

wahaha..thankgod sy tak perlu buat thesis lg ;D
takpe,nnty amek master jd lecturer then kasik plak u punye student esemen menggunung!

kan!omona....final~~~~

[z@ck] said...

nice drawing you have =)

Fynn said...

*tersipu-sipu*
aisehhh,sy budak baru belajar maa ^^

Apis said...

sy seorang student

Azrul Hisham said...

teringat pulak zaman student kat U dulu..hehe :)

[z@ck] said...

bagus la tu.baru blajar pun dah cantik lukisannya.dapat kat aku ni, hancuq lukisan.T_T

kusut said...

entertaining sungguh!

jadik student ke manager ke kuli ke semua ade susah dia. nanti dah keje susah lain pulak. tak berpenghujung la susah ni

so kita fokus kat benda2 best lah. kasik senyum banyak sikit kat dunia ni ^^

Azza Zahra said...

Teringat zaman mude
kat uni dolu! Ahaks~

MuJE said...

semua kat atas ni betoi belaka! haha... no wonder kalau sembang ngan mana-mana student u lain pon, dok bincang topik sama jer! hehe...

CikGadis said...

toink! trkena kepala sndiri. hahaha.

cik ain said...

hahahha!! xsabar nk abis belajar taun depan! nk lepaskan title student tu :p

chenta said...

itula lumrah student..dulu rasa sengsara dh jd student..tp bila dh kerja, lg susah kot!!

exam pun ada. bukan takde.study utk exam?tak sempatnye..nak kerja lg, nk study lg..time kursus pun ada exam gak...hentam aje la...tapi tak pernah lg fail exam masa kerja even ramai kwn2 yg fail dan ulang semula..hehehe

thesis mase zaman study, zaman kerja ada plak paper work..kene reject paper work?biasa la tu..time meeting kene hentam?biasa la tu...meeting berjam2, berhari2, biasa la tu...tetiba dapat kerja pagi, kena hantar hari yg sama gak..blk sampai malam..dah rasa dah tu...huhuhu..

akhir kata, susah takkan habis macam yang kusut kata ^_^

sYazY_dZaiMa said...

hurm, sangat menyokong cakap chenta & kusut..susah takkan lari dari kita..alaa, macam lagu lenka kan, TROUBLE IS A FRIEND! saya sekarang masih lagi further study dan pernah keja sebelum saya further ni. oleh kerana 'kesusahan' sewaktu bekerja dulu, saya sekarang sangat menghargai waktu study..serius saya cakap, sifat student yang paranormal dah takde dah sekarang ni,haha..adala tapi just part last minit sebab banyak gier assignment. sekarang, saya stay up pun paling2 pukul 2 dah tido..

so, mcm kalau kita dah rasa semua asam garam ni, maybe kita lebih menghargai masa-masa kita sebagai student..betul!!sangat rindu time jadi student undergrade yg paranormal dulu, uhuk uhuk >.<

Fynn said...

@Apis
same lah kite...

@azrul
dlu uni manekah?waa...dah keje ^^

@zack babeh
ni pon 2x5 hancoq la nih XD

@kusut
hehe...betul.betul,betul!
nak brjya kenalah ada cabaran sket,kn?

@azza
ahem!ade kenangan manis kah?weewiitt!

@muje
kan?HAHAHA
lumrah la tuu..1malaysia!haha

@cikGadis
kena tang mane tuh?hehe

@cik ain
dah final year?wahhh *jealous*

@chenta
susah takkan habis?Aigooo...
risau saye! T-T

@syazy
haha...paranormal,i loike! :)

Miss Kira said...

betul2.. bnda ni semua berlaku bila nk exam.. hahaha

chenta said...

fynn : tak perlu la risau..walau ape pun, hidup perlu diteruskan..tak kira susah atau senang..

syazy : nasib baik ada yg setuju dgn sy..hehhee..sy pun ada pkr nk smbung belajar..rindu zaman study yg kurg mslhnye dr kerja..tak perlu nk pkr selalu..beban pun time exam n buat asgment..kje ni, hari2 pun nk pkr truk2..heheheh

cik ain said...

tgh final year :) tp sem last lagi pening kpala nk kena pulun.. aishh, abis belajar nk kena fkir tempat praktikal kat bank .. student2!

sYazY_dZaiMa said...

@fynn; haha, paranormal ok lg kot, jgn jd abnormal sudah,huhu.

@chenta; hehe, kan, time study mmg best..tapi time keja mmg stress lebih teruk dari time study :)

chenta said...

syazy : betul2!bila ada event je dpt relaks sikit..tp b4 events tu, fuh~macam nak kerat bdn ni la..heheheh

Fynn said...

@miss kira
teehee....kan!kan!

@chenta
ye,baek *gaya shin chan*

@cik ain
yeke...hehe,tp best ape,dpt keje,kan?
finally dpt duit sendiri...

@syazy
saya sama sekali tidak abnormal XD

chenta said...

fynn : heheheh..nk jd sinchan ek? :P

kusut said...

always look on the bright side of life ^^ (from Monty Python's Life of Brian)

Kazaztan Team said...

iye..terkunang2 masa student..semua itu aktiviti wajiblaaa

Fynn said...

@ chenta
hehe...tak layak,dah cukop umo XD

@kusut
well said! :)

@kazaztan
hehe...mmg tak kire satu dunia mmg students sume same ;D

fndrocka said...

Haaha..terbaik entri ni..semua aku pnah amalkan kecuali study atas balkoni tu.bahaya...kang kalau terlelap

cKyN WaN said...

hahahaha macam2 lah gelagat nye kang. good luck!