Tuesday, October 19

BISKUT CHIPSMORE




Hmm.....

Ada tak di kalangan you all penggemar Biskut Chipsmore...?? or Biskut Chocolate Chips...??



percaya tak bila I katakan dengan memakan biskut ini..kita dapat menurunkan kadar kolestrol kita...

ha...percaya tak...??emo12



percayalah.....

menuruk kajian dari University of Connecticut America di dalam Journal of Nutrition mengatakan bahawa, terdapat sebanyak 5 grm serat di dalam setiap keping biskut ini.


pengambilan serat sebanyak 5-10 grm sehari dikatakan berupaya menurunkan kadar kolestrol sebanyak 5-23%...ini bermakna kita boleh menurunkan kadar kolestrol dengan memakan dua keping biskut ini sehari...

perlu di ingatkan...hanya dua keping sehari....bukan satu bungkus sehari yupp....kalau sehari sebungkus....hrumm...faham-faham sendiri lah....heheheheemo21



saya bukan penggemar biskut ini.....bagaimana pula dengan you all pula...??

Sumber : Majalah Harmoni_Sept 2010

p/s : Jom ke APA KATA HATI pulak...ada entry best juga tau....jemput lah singgah...emo15

14 comments:

MiMiEy :) said...

lepas nie makan biskut chipsmore banyak2..
hehehehe.


hai akk..
hahahahaha

Fynn said...

GILOS.
ini favorite nih!
tp kalau yg butter macammane eh?hehe

ezzu said...

salah 1 biskut kegemaran ku...hahaha...memg sedap mkn biskut nie..hahaah....nk lgi nk lgi...

nas said...

i like chips more..
awww..
hehhee..sedap seyh...

KeCiK said...

beskut kering tetap di hati. Cicah ngan air oren pon still kick.

Miss Kira said...

x leh mkn chipsmore bnyk2..nnt sket gigi..huhuhu

humbleyat said...
This comment has been removed by the author.
humbleyat said...

alamk, saya anti chocolate...milo pun sy tak suka..huhu

Mummy Nana said...

Dulu kecik2 suka chips more nie.. tapi dok obersea nie mcm2 jenis cookies yg best pulak...Apa2 biskut chocolate chips ke??? Wah... best nie.. kena makan hari2.... hahahha.. eh chop kalau yg famos Amos tukan kecik jek?? so kena makan byk lagilah kan? Lebih dari 2 biji?? hehehe

kusut said...

chipsmore~~~

baru sedar lama nye tak makan chipsmore. hm weekend ni nak cek la kat asian grocer ade tak chipsmore. makan dgn teh o ^^

nabilah_2908 said...

HYE MIMIEY ;

tk boleh makan bnyk2 dear...2 keping sahaja...

kalau makan bnyk2..makin bertambah kolestrol..gula...nnti obest.. :P

HYE FYNN ;

itu tk sure lak..nnti sy try cari.. ;)

HYE EZZU ;

huhuhu...even suka pun..makan lah berpada-pada yupp.. ;)

HYE NAS ;

erm...4 me...ianya terlalu manis.. ;)

HYE KECIK ;

yesszza....cicah dgn kopi panas la..lebih umpph..!! :)

nabilah_2908 said...

HYE MISS KIRA ;

yupp...manis kan biskut itu.. :)

HYE HUMBLEYAT ;

hmm....mcm mana boleh jadi anti tu..?

HYE MUMMY NANA ;

hehehe...tk pasti la pulak...boleh makan...tp biar lah berpada2 kan..? ;)

HYE KUSUT ;

tibe2 jer teringin yer..? ;)

Fina Sophie said...

i like chipsmore. not the kind yg suka mkn biskut, but chipsmore sy suka. good info, thanks! ;)

fara said...

wah! seryesly tak pena tahu.
good info nabilah! :)