Tuesday, October 12

bina identiti?

aku terpanggil dengan entri binalah identiti anda. dah hampir dua tahun bergiat dalam dunia blog, aku rasa macam takde  lagi identiti kot. lagi pun dulu2 buat blog sekadar suke2 dan sejak akhir2 ni baru bergiat aktif untuk mengenali kawan blogger yang lain. berdasarkan entri tu, ada yang cuba dikaitkan bermula dari segi nama pena, nama blog, url blog dan termasuklah email untuk berinteraksi sesama blogger.

yelah, kalau mahu mencipta nama dan mudah diingat, kan best kalau ada nama mantap gitu. nama blog pon gah je kan. tapi aku sayang nak tukar blog, sayang nak buat blog baru. biarlah aku selesa dalam dunia blog dengan nama yang mula-mula aku guna dulu, dari bawah. 

tapi bile tengok2 balik, ade la jugak sedikit keserasian antara semuanya.hehehe





nama pena : ckynwan
url : ckyn1501.blogspot.com
email : sick_kien[at]yahoo[dot]com
namablog : cerita ckynwan <-- baru tukar mgu lepas haha

aku lebih selesa dengan nama ckynwan yang semakin melekat dengan diri aku. kalau ikotkan, hanya wan sahaja yang ada dalam nama sebenar aku. ckyn tu nama panggilan aku dari kecik. tapi biasalah remaja2 tak suka ngan ejaan sendirik pandai2 je kan tukar haha so aku mula biasakan dengan ejaan ckyn walaupun kadang2 semua tersalah eja. cykn, cykin, ckin. macam2 lah jadiknye. tp aku tak kesah pon.

macam mane ckynwan terhasil? masa mula2 aku berjinak2 ngan dunia fesbuk, masa ni la. taknak letak nama penuh dengan ejaan sebenar. so nak letak wan ckyn, tapi aku ni masih lagu buta segala. tersalah letak kedudukan dan terhasillah nama ckynwan. aku pulak malas nak tukar2 so biarkan je lah. pernah jugak buat kuiz kat facebook yang cuba nk cari berapa ramai org gune nama y sama ngan kita kan, so keputusan dia is aku sorang je ngan nama ckynwan. macam seronok pulak kan haha. 

so, aku rasa aku nak terus guna nama ckynwan  ni. insyaAllah sampai lah ke saat yang aku da stop blogging, tapi aku rasa aku tak boleh stop kot hehe. dan aku harap xde orang guna nama sama macam aku. dah try google tadi, semua y keluar berkaitan aku haha. myspace pon ade.ceit! buat malu aje...

7 comments:

Miss Kira said...

hehehe..
identiti dlm dunia blog..
kira lbh suka dikenali sbg miss kira..
xD

d_tieah said...

Huhu..
Entry aku hari ni menyingkap ttg rahsia blog..
Agak2 nye aku pun still bina identiti..
Xpe, lmbt laun ade la tu..
Slow2..

Fina Sophie said...

remind me wktu guna nama pena sufilara dulu. gosh. bila google, smua list pasal sy je haha :P

Fynn said...

Name I buat org salah paham -____-''

Danial Ikhwan Jaafar said...

hehehehe..memang suke gelak, sebab tu blog namanya hehehehe =P

chill lah, setiap manusia berlainan =)

cKyN WaN said...

@ miss kira
nama kirani dalam blog je ke?

@d_tieah
jom2 sama2 bina identiti

@fina sophie
sufilara? comel je nama tu. skang dah tuka ke

@fynn
salah faham ngan fynn jamal?

@danial
hehehehe
betol2.semua manusia lain2. n kadang2 tu jumpe ngan nama pena bloggery pelik2 tak terjangkau dek akal

kusut said...

screen name utk hidup kat dunia internet ni kene cool. hehe. and kalau screen name atau nama blog tu catchy, lagi senang org nak ingat

aku guna nama ni as screen name baru je tapi sblom tu member2 memang panggil nama ni. it is kinda humbling and cool and it does, in a silly way, feels good to me XD