Thursday, October 28

Bila Saya Bosan, Saya Akan Jadi Kanak2

Assalamualaikum semua..


Cantik tak picture kat atas ni? Haha inilah kreativiti yang lahir hasil dari kebosanan yang melampau di minggu terakhir kelas sebelum exam. Di IPG ni, memang takde istilah 'study week'. So, boring tak boring, kena datang la jugak. Sebiji macam sekolah..

Mana saya?

Ok. Saya bagi clue. Kartun yang ada love2 tu animasi saya la tu. Nakal tau budak2 ni. Diorang kata sebab saya dalam mood 'nak kawen', so tu kira special edition untuk saya la.

See? Rumusan awal saya, bosan itu penting untuk menjana kekreatifan yang lebih baik.

Cuba tengok yang ni pula.. lebih kreatif sekreatif kanak2 ribena! Tekan read more~




Just guna pemadam lukisan, lepas tu main buat macam2 bentuk. Mula2 sekali kitorang buat muka kartun ni. Mata dia kitorang cucuk dengan belakang pensil.


Taraa!! Dah ada hidung dan mulut la.


Hancurkan balik. Sekali tengok cam seram pun ada..


Ok ini diorang buat special untuk saya sebab saya masih dalam mood 'nak kawen'..


Ini nampak lebih comel seerat pelukan si dia Mama.


Haha.. nampak lebih seram dan rare. Kalau hidup ni mesti saya pengsan.


Cincin ni dah try kat jari manis, tapi sangat longgar. Sapa2 yang nak datang meminang saya, bagi cincin macam ni, saya reject terus haha!


Agaknya tuan punya kad matrik ni dah menyampah tengok muka sendiri maka dia pun buatlah muka dia jadi macam ni.

Itulah kerja kami seharian suntuk di kelas.Rumusan saya sepenuhnya, sama seperti di atas. Bosan itu perlu untuk membentuk kepala otak yang kreatif! Jadi, agak2 bosan tu, beli plastesin, gentel2 buat macam2 bentuk, mana tau kot2 boleh main masak2 kuih donat, karipap. Kalau dah pandai buat, boleh jual!

Oh ya! Boleh ke buat entry bergambar macam ni ek? Saya sebenarnya dah ketandusan idea untuk bercoret di sini. Maka, saya pilih gambar2 ini sebagai pemudahcara.

Salam sayang dari saya.





19 comments:

hentakbelipat said...

tu geth pemadam ke bubblegum..dah rupe ape je

dya adriza said...

Bubblegum???

Getah pemadam la HB. Saya pun 1st time tengok masa tu. Sebab 'peghak' sangat, tu yg buat bentuk merepek2 tu.

100penulis said...

memula ingat gambar 2nd tu hidung.

nasib baik jadi kucing :D

dya adriza said...

Haha serius kelakar bila admin cakap itu hidung. Boleh tahan cun kan bentuk lubang hidung tu =D

[z@ck] said...

aku kalau bosan, aku karoke dalam bilik sorang-sorang.aku tak kreatif melukis.hohoho

Tupai Karan said...

haha, sama cam [z@ck] tp karaoke kat umah kena slow2..klu xnanti jiran dengaq malew la saiya..

karipap plastesin? lama xbuat ;p

dya adriza said...

[z@ck]:

karoke pun kira kreatif gak. Kita boleh lunakkn suara dgn mcm2 style! Kreatif kan2?!!

dya adriza said...

Tupai Karan:

Haha. x bez la macam tu. nak melalak tapi kena cover. Sedikit leceh la..

hehe..mcm2 kita leh wat dgn plastesin kan?!! Seronok tau..

nas said...

cun gak gambar yang ko lukis...mmg cm bebudak..hehehhehe..
erm..besar gak lukisan tue..saiz berape ek???/ saiz papan putih tuh :P


latest entri:

apabila karya photoshop serba tak menjadi!

HiGHNeSS FiQ said...

owh, men plasticine ka?? hehe..
jgn lupe lukis muka sy jd katun cmtu~ hehe..

taw x Paul, sotong world cup dh mati?? jom jogging kr=e blog ShaRK~

CikGadis said...

kucing itu sgt cmel. tp sangsi lak, pemadam lukisan tue cmna ek? hehe

nur.sa said...

hehe. serupa la. kalau bosan waktu training, mula la melukis2. lepas tu try tengok trainer kat depan, lukis potret dia lak. keh keh keh.

dya adriza said...

nas:

Hahaha ko memang nak perli aku kan3?!!

dya adriza said...

Highness Fiq:

Boleh3.. saya lukis masti cun punya special utk awak haha

dya adriza said...

Cikgadis:

Tq3.. hehe hmm dia pemadam khas utk lukisan. Saya pun 1st time tengok..

dya adriza said...

nur.sa:

Wow! Hebat la awak mesti pandai lukis. Sukanya3..

Q said...

kadang-kadang bila budak-budak bosan mereka panggil saya adik. hahahah

Fina Sophie said...

every of us have our own childish part la. haha.

eh korang ckp sal karoke ke. tak pyhla karoke selow. jnji bahagia. sy dekat rumah mmg melalak tak hengat XD bukan sy je. adik beradik yg lain pun gila karoke. tiap thn kena beli mic baru sbb asyik rosak T_T

Miftahul Faraha said...

haha! aku sekadar dapat mampu tergelak. :DD