Tuesday, October 5

bila berkawan...

Assalamualaikum & Salam 100 Penulis...

korang ada kawan?mesti ada.kawan itu penting.kawan-kawan pun penting.tapi kawen itu hal lain.kakaka~

kalau takde kawan, dah tentu hidup akan jadi super-miserable.kalau ada yang tak setuju, harap maaf.tiada 'izin laluan yang berhormat'.^^.kalau sorang-sorang pun boleh hidup apa.BETUL.tapi TAPI tapi, takkan tetiba nak pergi main rounders sesorang.kau baling bola, kau pukul, kau kutip bola.boleh migrain tahu.habis segmen mengarut.mari ke tips berkawan versi Sizuka Izzati.

tekan Read More


kalau korang google tips-tips berkawan sekarang, ada keluar tips-tips berkawan dengan anak orang kaya-kaya.haishhh bermata duitan sungguh.opppss iklan iklan.

sometimes people like to think what they're doing is right and what other people are doing is wrong, without knowing that every man has their own way in doing things.

berpegang pada kata-kata ni.dalam kata lain, mengkritik apa yang orang lain buat ialah perbuatan yang kurang tepat.dalam kes ini, kritik ialah suatu yang seperti weh kenapa kau buat macam tu?kenapa tak buat macam ni?kan lagi bagus kalau kau buat macam ni?kenapa buat macam tu?.kasar kan.tak pasal-pasal kawan tu boleh tersentap.kalau nak tegur, boleh.tapi tegurlah secara berhemah & penuh kasih sayang.ecewahhh.betul.tegur dengan baik, insyaAllah teguran itu akan diterima secara baik.jangan jadi sarcastic guna ayat bombastik segala.pasti akan ada bom atom meletus nanti.jadi, sentiasa fikir semua orang ada cara tersendiri.selagi dia buat perkara yang betul, biarkan.NAMUN!kalau dia dah mula suka panjat bangunan tinggi-tinggi, termenung segala nak kalah orang meroyan, anda mampu mengubahnya!

jom tengok video comel :)


p/s: love your friends as you love yourself, and they will love you back :)

15 comments:

nur.sa said...

kawan dan sahabat tu berbeza kan?
kalau kawan, sesiapa pun boleh jadi kawan. termasuklah mereka yang kita baru kenal 5 minit..

tapi sahabat tu, lagi rapatlah dengan kita. tau kebaikan dan keburukan serta boleh menasihati sesama kita. takkan tikam sahabat sendiri dari belakang kan.

kata kila said...

sukanya dengan komen nur sa ni

ztie said...

sahabat memang kawan memang tak sama. kawan bila2 masa boleh pergi time susah mahupun senang. sahabat lak akan sentiasa dengan kita tak kira jauh atau dekat.

saya sayang sahabat saya. apa2 pun dugaan yang jatuh kat kami. insyaAllah kami tak kalut. sebab kami dah kawan dari umur 7 tahun lagi. baik buruk semua dah tau. kepercayaan tu perlu ada.

tak perlu lah nak berkawan kalau sekadar harta. tak ke mana tu...

zuanjoe said...

teman sejati yg dicari...

" hilang kekasih mungkin berganti,
yg ku harapkan teman sejati..
sebelum kasih menjadi benci..
aku memilih berpisah di sini.."

Kazaztan Team said...

berkawan bio ler ikhlas dan tak mengharp balasan... bila mcm tu nnt tuhan akan balas yg lg baik dr tu...

kusut said...

zaman sekarang nye kawan:
tengok fesbuk.. hantar friend request.. accepted, masuk friend list.. pastu tak penah tegur. haha

Raja Fiqri Fauwaz said...

saya kawan ramai.. Sahabat pun ramai..

Baik, jahat, banyak duit, belagak, kaya, miskin, sombong, poyo, suka ceramah, tolong orang tipu orang, backstabber, kaki kencing, kaki tapau, kaki tax.. Sume ad..

Kawan dengan orang kaya, kita jadi kaya.. Kawan dengan orang miskin, kita jadi miskin.. Kawan dengan kaki kencing, jdi kaki kencing..

'lu nak kencing kaki kencing tak dapek la kek!' - kawan kencing.

'weh, roti canai 80 sen, milo suam 1.40, wa bagi 3ringgau, mane lebih 80sen?' 'isi minyak kot.' - kawan kaki tax...

Seronok kawan ramai ni.. Hehe..

sizuka[Izzati] said...

wahhh.hehe tengok.semua orang pun ada kawan kan.heeee~

cik ain said...

Kawan dan Sahabat sangat berbeza bagi aien .

Kawan, ke mane bersama kite. Bila kite senang dia ada. bila kite susah, kdg2 dia jauh dgn kite. bila kite jatuh, dia hilang begitu saje..

Sahabat- ke mane bersama kite. Bila senang juga always dgn kite. bila susah, dia ade beri smngat pada kite. Bila kite jatuh, dia la yg cuba bangunkan kite. agar terus brdiri melangkah ke hadapan..

Hurm...

[z@ck] said...

bersyukur masih punya kawan dikala susah dan senang =)

r.k said...

ghua paling suka kawan yang jujur macam Patrick the Starfish tetapi berakal macam Sally the Squirrel ..

p/s: Sally ke nama dia ?

sizuka[Izzati] said...

bukan Sandy eh?kakaka~

CikGadis said...

xpnah lg rsa ada kwn yg btol2 bley wat kwn. huhu...

dlm brkawan pn baaaaanyak pahit manis. mngkin tue kot la nma nya kawan

fndrocka said...

Aku suka sarkastik..tpi org ramai tak fhm sarkastik

humbleyat said...

@fndrocka:sakrstik tu ape?mmg tak tahu....