Friday, October 8

Apabila Logo Berevolusi!

     Assalammualaikum kepada mereka yang membaca tulisan assalammualaikum tuh,pada suatu hari yang indah lagi aman,Encik MT sedang memikirkan tajuk untuk dipost di 100penulis.com. Dengan Menjadikan Cik Google sebagai kapel yang sweet,walaupun kadang-kadang bergaduh dengan dia sebab dia degil,tapi, hubungan kami tetap kukuh! Mula-mula hanya kapel, adakah mungkin lepas nie Cik Google akan jadik isteri Encik MT?  jika itu berlaku,Encik MT akan menjaga Cik Google baik-baik ya! Takkan sesekali membenarkan Encik Yahoo mencurik hati Cik Google saya! 

     Berbalik kepada Tajuk yang skima itu,Disini...yaaa! disini! bukan di blog Encik MT ataupun di blog Obama! (erkk,Obama ada blog kew?) tetapi di 100penulis.com!  Disini ada evolusi logo-logo yang Encik MT jumpa selepas meneroka Cik Google yang dicintai.




















Tekan sini untuk ke blog Encik MT

13 comments:

cik ain said...

wauu!! msti banyak buat research untuk enrty nie.. grr ~

CikGadis said...

ooo.. rpanya logo starbuck yg mula2 tue xsnonoh. hurm. bygkn kalo logo tue mseh gna lg skrg huhu

MuJE said...

ok, dalam banyak2 kat atas ni seyes aku tak faham dengan logo sony. hahaha.... takde beze kot!!

Raja Fiqri Fauwaz said...

logo shell tu betul2 revolusi.. Hihi..

KeCiK said...

Agreed on shell. shell 1900 - mcm mana la marketing department diorang leh come out witht that logo.

kusut said...

(aku ni kan.. mesti ade je fakta boring nak share)

dlm logo design, antara ciri2 logo yg dikira bagus design dia selain cantik & jelas:
- boleh resize jadik saiz besar camne atau kecik camne pun still orang bleh identify.
- kalau dlm form itam putih (black&white) pun logo tu still nampak cantik dan bleh dibaca

banyak lagi tapi dua ni yg aku paling pentingkan la :P

hehe

cIk JanNah said...

wow!
hebat la cik google awk..
memang terbaik!
saya paling suka logo shell. sebab? hari2 isi minyak kat shell.

hahaa apakah?

Encik MT said...

haha! Encik MT pon suke gak perubahan dari shell,memang kerang btol kot dia angkut pastuh photostet haha!

nn said...

suka font kat logo first nike. cunnn! ada hari tu dia buat logo tu balek kan kat shoes and clothes dia sempena 60th anniversary kot. comel je! :)

Ilidina.. said...

best entry nih..suke tgk evolusi logo..

chenta said...

logo MGM tu kelakar.. sekejap singa pandang sini, sekejap pandang sana..memang tak dok diam!hehehe

Apis said...

hohoho...1st logo microsoft xleh blah.hahaha..

CikGadis said...

skali lagi... i sgt2 tertarek dgn starbuck !