Monday, October 18

Anakku!

Artikel ini adalah sumbangan dari fuzzyskuzzy

hallu! fuzzy di sini...hee :D 1st skali nk ucap terima kasih kpd moderator 100 penulis kerana mmberi kesempatan kepada saye untuk menulis di sni..ceh mcm mnang anugerah la plak kn rase..hihi ;p

baru-baru ni saye dpt berita gembira.kawan saye dah mengandung 2 bulan!! ^_^ dan ade lagi sorg kawan tu pulak insyaallah bulan depan baby nye keluar..wee~~ eh terasa tua pula mmpunyai kwn2 yg dah ade anak..saye muda lagi,baru 22tahun tapi kalau tgk muka mesti korg ingatkan 18 hik3 okay sila jangan menyampah,gurau ajer :D


so,mari cerita pasal anak..mesti korang pernah terfikir kan nak ade berapa orang anak? konon2 macam sebelum tidur tu macam terpikir la " nnti bila aku kawen aku nak anak 11 orang, boleh buat team soccer.." wah gituuu..~ tapi ade jugak yang taknak anak.hrrmm..terpulanglah,tapi anak tu kan penyambung zuriat,waris kita nnti..tapi ade jugak yg memang nak anak,cuma belum ade rezeki lagi.takpe2,insyaAllah,Tuhan tu kan maha adil :)

so korang nak anak korang jadi apa bila besar nanti? pilot? doktor? engineer? hee itu semua impian kita,tapi yang mungkin tak tercapai atau dah capai and kalau boleh nak pass over to the next generation la kan,jage empayar keluarga. ^_^ bagus la tu..dulu masa zaman dekat kolej dulu,kawan-kawan selalu cerita berapa orang anak diorang nak.masa tu,(even sekarang ;p) saye tak pernah nak terpikir berapa.tapi seronok bila dengar masing2 punya cerita.siap dah ade bagi nama tuuu..hahaha! lepas tu bergaduh sebab nanti nama anak nanti sama ;p walaupon tak terfikir nak berapa orang anak nanti,tapi ade satu benda yang memang saya nak.untuk jadikan dia lebih baik dari saya.orang cakap,dari semua segi lah...tapi tidaklah memaksa,cuma cuba sebaik mungkin untuk menjadikan dia yang terbaik...seronok bila kita dapat gembirakan ibubapa kita,macam tu la harapnya anak2 kita nanti dapat gembirakan kita. :)

bila saya ade anak nanti,saye nak anta dia pergi kelas balet dan kelas piano mase dia kecik2 lagi.lepas tu hantar pergi sekolah agama dengan harapan dia dapat jadi hafiz/hafizah... :) kalau boleh nak hantar sekolah satu gender taknak pergi sekolah campur hahaha..tapi yang paling penting insyaallah akan cuba sedaya upaya bagi kasih sayang dekat dia and dapat bagi perhatian yang cukup walaupon busy bekerja.

eh,itu impian saya,hehe.bila baca balik,macam " eh berangan lebih la budak ni.. " tapi ape salahnya kan? bukan lah kes menggatal ke apa.tapi orang cakap,perancangan masa depan.hik3.impian korang dengan anak korang pulak macamana? lagi2 bloggers/readers yang memang dah ada anak ni..mesti macam2 ada dalam kepala kan demi yang terbaik utk anak2 tu?? :)

apa-apapon,walau betapa kita nak sangat anak ni,biarlah dari cara yang halal...jangan culik anak jiran pulak.hehe..and hindarilah diri dari perbuatan maksiat..insyaAllah hidup diberkati :)

eh,kalau ada masa jemputlah ke blog saye ye.boleh berkenalan dengan lebih dekat lagi.hik3..


semoga bertemu lagi :):):)

2 comments:

hentakbelipat said...

aku nanti nak anak yang sebijik ensem macam aku..heheh

Fina Sophie said...

sy nak anak sikit je. 3 orang kot. or dua or 4 orang. but for me 3 la. perfect. hehe.